[Eski] Multiplatinum Pro Tools Eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
http://www.multiplatinumprotools.com adresinde oldukça güzel bir Pro Tools eğitim videoları seti çıkmış, Nashville bazlı bir stüdyonun üretimi. Pro Tools giriş seviyesinden ileri seviye miksaja kadar birçok aşamayı kapsayan birkaç bölüm halinde. Grammy vs kazanmış miksajcılar sunuyor. Fiyatları da oldukça makul.

Sitenin Free sayfasında ürünlerin içinden 15-20 dakikalık bölümler örnek olarak asılmış (her biri 55MB ila 150MB arası QT movie), indirip bakın derim, oldukça güzel şeyler var.

İngilizcesi olana tavsiye ederim, olmayanlara da tavsiye ederim, en azından ekranda adamın ne yaptığına baksanız birşeyler kaparsınız.

Kolay gelsin.

M.

Multi Platinum Pro Tools Mixing DVD'lerini bende edindim gerçekten oldukça güzel videolar lakin birkaç ay önce başka bir DVD daha satın almıştım ismi "mix it like a record:with mixer/producer Charles Dye, bu eğitim DVD setini de şiddetle tavsiye ediyorum. Charles Dye, konu hakkında oldukça yararlı ipuçları veriyor.

Multi Platinum Pro Tools Mixing'in ise en güzel yanlarından birisi DVD'lerin içerisinde DVD'lerde miks yapılan tracklerin ham versiyonlarını da kendi çalışmanız için veriyor olması. Lakin bu ham kayıtları özellikle (benzer tada sahip şarkılar için) recording aşamasında referans olarak kullanmak işe yarayabilir çünkü bilindiği üzere miks konusunda o böyle yapmış bende aynısını yaparsam çok kıyak olur gibi bir yaklaşım söz konusu değil, olsaydı hepimiz uğraşmaz preset kullanırdık. Yaklaşımı ve mantığı anlamak için çok yararlı DVD'ler. Bu nokta da şunu da belirtmeliyim ki, bu videoları sadece pro tools kullanıcıları için yapılmış olarak düşünmemek gerekiyor, cubase kullanıcıları içinde mantığın anlaşılması bakımından oldukça yararlı kaynaklar. Video'nun izlenmesinden sonra "less is more" konusunu daha iyi idrak etmiş olmak söz konusu lakin bu da "abi mix'te toplar" cümlesini söyleyenleri dövmeyi gerektiriyor ve insan bilincinde miksin güzel olabilmesi için recording safhasının da olabilecek en düzgün şekilde yapılmış olması gerekliliği düşüncesini daha sağlam bir temele oturtuyor.

Yukarıda bahsettiğim "mix it like a record" dvd'si için amazon link'i aşağıdadır, edinmenizi tavsiye ederim.

http://www.amazon.com/Mix-Like-Record-P ... 368&sr=8-1

Bu forumda korsan ya da illegal download duyurusu yapmak yasaktır. İçerik silinmiştir. Forum kurallarını iyice okumadan bu foruma yazmayın.

M.

Geri