[Eski] msn de mikrofon sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

roni-aran

Yeni üye
prof.bir ses kartı kullandıgımdanmı bilmiyorum ama msn de benim sesim karsıdakine gitmiyor.ses kurulumunda hoparlör sorun çıkarmıyor.microfon olarakta emu nun wave [df00] ı seçtim ve yanda sinyal i görüyor.ama kimle konussam karsıdakine ses gitmiyor.
msn9ah.png

yandaki mikrofon ses düzeyiyse ayarlanmıyor.nedir bu direk mikrofon girişi olmayan kartlarda hep böylemi durum.

sen line girişe mikrofon mu bağlamaya çalışıyorsunyoksa ben mi yanlış anladım?direk mikrofon girişi olmayan kart deyince...(araya pre-amp koyuyorsundur umarım?)

ya arkadaşlar benim de sorunum benzer. geçen gün bir arkadaşla ses ve görüntü bağlantısı kurduk msn'de. mikrofonu ses kartına taktım (m-audio audiophile 24-96) ama sesim gitmedi. bir de müzik dinliyordum winample müziğin sesi gidiyormuş karşı tarafa. garip olan mikrofonu doğru yere takmış olmam. msn'nin mikrofonla ilgili ne kadar yeri varsa kurcaladım. msn'nin "ses ve gör. kurulumu"nda ses kartını seçip mikrofon sesini açmaya çalışınca sürekli olarak sıfırlıyor sesi. ses kartı ayarlarına baktım. ses özelliklerinden girdim hiç bir şey yapamadım... :oops: (annem kardeşimle konuşabilmek için başımın etini yiyor acil yardımmm :( )

Malesef bendede aynı problem söz konusu
Delta 1010 lt ses kartında, MSN de hiçbir şekilde mikrofon sesini açamıorsunuz, yada hoparlör seslerini sürekli sıfırlıyor (slider'lar kumanda dışı kalıyor)
ancak şu şekilde tekrar açılabilior sesler.
başlat>denetim masası>ses efektleri ve aygıtları>ses tab'ı>ses ayarı>oradaki dalga sliderini kaldırın.
aksi taktirde winamp v.b. gibi medya oynatıcılarının sesleride kapanmış olur aynı zamanda sistem seslerinizde (eğer açıksa)
bu şekilde problem halloluyor karşıdakinin sesini duyabiliyorsunuz ancak
eğerki kullandığınız ses kartının bir mic preamp'ı yoksa (ki audiophilelerde yok) mikrofon bağlayarak ses göndermeyi unutun
ancak bir mixer yardımıyla bunu yapabilirsiniz başka türlü olmaz..

aynı sorun bende de var ses kartım m-audio audiophile 2496 ve preampimde var ( audio buddy ) . buna rağmen bende karşı tarafa ses yollayamıyorum.
ikinci bir ses kartı olan sb live de bilgisayarımda takılı ama sadece midi klavyemi kullanabilmek için bu kartı taktım, msnde konuşacağım zaman bunun mikrofon girişini aktif hale getirsem diyorum ama bilgisayarın tekrar başlatılması gerekiyor bu durumda da , bende bunu istemiyorum.
bu sorunu çözebilmiş arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim...

ben fazla kurcalamamıştım ayarları baran düzgün kullanıorum dedikten soora bi şöyle baktım hallettim olayı arkadaşlar

ben bu sorunu yasadıgımda sorun karsıdanmıs.daha sonrasında sorun yasamadım.bende rode ile konusuyorum ama zor oluyor dogrusu.ve komik..

bu sorun bende de var
sanırım msn 7,5 versiyonundan kaynaklanıyo
çünkü eski versiyonlarda böyle bişey yoktu

Canım çekti ben de m-audio 192 ye bir C414 bağlasam nasıl olur acaba
Bir deneyeyim ama 48 v nerden bulucaz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaman zaman bu oluyor bugün benim başımada geldi. İşyerinden evle görüştüm. Ama bir gün önce görüştüğüm kişi ile bugün ses bağlantısı kuramadım.
Sanırım MSN networkten kaynaklanan bir durum. Ses paketlerinin iletilmesi ile ilgi bir sorun var denmişti. Tabii donanımsal bir sorununuz yoksa ve ayarlarınız tamamsa.

bende de edirol fa-66 var, ayni sorun oluyor gibi, edirol'un mic girişlerine bağladığım şeyleri duyamiyorum, ama notebook'umun onboard ses kartını atadım msn'e, msn veya skype açılacağı zaman, onboard ses kartın girişlerine bağlı olan mikrofonu ve notebook'un ustundeki hoparloru kullanarak konuşabiliyorum. çok da sorun olmuyor açıkçası. oyle deneyebilirsiniz. oluyorsa.

Bende de bazı oyunlarda böyle bir sorun çıktı.Bazı müzikleri çalmıyor veya bazı oyunlarda hiç ses yok.Oyun özellikleri vs.. kurcalarken ses kartını kabul etmediğini anladım.Msn de de bazen mesaj geldi uyarı sesi titreşim sesi gelmiyor.
Sonuç olarak adi onboard kartımı kullanarak msn,oyun gibi uygulamaları kullanıyorum işim bitince normal ses kartımı aktif hale getiriyorum.Onboard ses kartım ile ile sorun çözüldü bence sizde deneyin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri