[Eski] mp3 codec problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi günler.Cubase ve Protools'ta çalışmaları mp3 olarak import,export,bounce yapamıyorum.Yani bu programlar mp3 dosyalarını tanımıyor.Geçenlerde Adobe after effects için birkaç codec indirmiştim ve sorun ondan sonra başladı diye tahmin ediyorum.Bu durum hakkında yardımcı olacak birileri var mı acaba? :(

Cubase ve Protools'un sıkıştırmak için gereken kütüphaneleri nerede tuttuğunu bilmiyorum ancak problemin codec yüklemeden sonra gerçekleşmiş olduğunu söylemeniz çok isabetsiz bir tahmin değil. Cubase ve Protools'un desteklediği codec kütüphanelerinin sürümleri yüklediğiniz paket tarafından değiştirilmiş olabilir.

Ben olsam Cubase'i ve/veya Protools'u baştan yüklerdim.

Benim bildiğim Protools quicktime istiyordu en son mp3 çıktı alabilmek için. Bu arada klasörleri bir kurcala oralarda bir yerde codecs/plugins tadında bir klasör olacak. Netten lame mp3 encoder dosyasını indir, sonra arat bilgisayarında, bulduklarını indirdiğin ile değiştir. Benim başıma öyle bir encoder problemi geldiğinde böyle çözmüştüm.

Programı yeniden kurmak codec sorununu daima çözmeyebilir buda hatırında olsun,Mesela ben FL8 içinde gelen "ogg vorbis" i nedeni ile birçok müzik exe yi çalsada dinleyemedim;yani exe lerde çıkan müzik çalmadı ve formatla eski yapıya dönünce düzeldi malesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri