[Eski] Mozart mı demiştiniz? Alın size 4 yaşında bir dâhi daha

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem

mahcem.com
Bütün herkes 12 yaşındaki inanılmaz davulcu Tony Royster Jr videosunu bilir, önceki forumda bayağı bir konuşmuştuk hakkında. Bugünün veletleri bizi kahretmeye devam edecek görünüşe göre. 4 yaşında bir davulcudan bahsediyorum bu sefer: Cole Marcus.

Buyurun izleyin:

http://www.colemarcus.com

Menüden Reel kısmına girin, bağlantınıza uygun hızı seçin, hoparlörün sesini açın ve izleyin.

İzledikten sonra çocuğunuza yeğeninize bir de başka bir gözle bakmayı deneyin. Sıradaki sizinki olabilir :D

Analar neler doğuruyor ya!!! demekten kendimi alamıyorum sevigili izleyiciler.
Bence bu cocuk kısa zaman içinde tony nin *ıçına tekmeyi basar.

Ritm falan kaçıyor, olmamış daha pişmesi lazım. :D

Şaka bir yana veletin havası falan da yerinde yahu, bravo hakikaten.

Öhyt! :shock:

Gerçi impressario görmek için bu kadar uzağa gitmeye gerek yok. 2 tane 12 ve 13 yaşında Türk klasik gitarist, Emre ve Eren (soyadlarını unuttum gerçi) geçmiş Antonio Lauro gitar yarışmalarında çok iyi dereceler aldılar ve görenleri "bunlar bu yaşta bu kadar iyi çalıyorsa, ben bugüne kadar ne yaptım?" dedirtiyorlar. Ben gördüm ve şahsen öyle dedim. Tabi web siteleri yok şimdilik. 8)

Bana tony roysterin videosunu ulaþtýran kiþi bunu yanýnda bonus olarak vermiþti, ikisini birden izleyince tuhaf hissetmiþtim. :)

Yani, ne denebilir ki, içinde var demek ki. hehe :)

Biografisini okuyunca daha da sasiriyor insan. 16 aylikken babasinin blues grubuyla takilmaya baslamis bile. Bu cocugun orta yaslara geldiginde nasil calacagini düsünemiyor insan.

Ama sunu eklemek istiyorum. Aile cok önemli. Nasil farkedip üstüne gitmisler. Bir de bizim cingeneler nasil! Deli adamlar var. Antalya' da beraber caldigim iki kisi vardi. Kanun ve keman caliyorlardi. Kanuncu bazen oglunu getiriyordu. 6-7 yaslarinda. Ara verdigimiz zaman alip babasinin kanunuyla etüd yapiyordu. Ve nasil caliyordu anlatamam. Hic elinden alamiyormus babasi calismadigi zaman. Bir de o cocuga egitim imkani verilebilse, daha dogrusu onun gibi binlercesi.

Merak etmeyin birtane de bizim aileden cikacak. Benim ufaklik Bobby'nin onbir-oniki yasina geldiginde manyak gitarcilar arasinda yer alacagini soyleyebilirim.

INSALLAH

Bu nedir yahu.Kendimden utandım birden.Ve geçip giden yıllar gözümün önüne geldi.Gitarımı elime aldığımda 18 yaşındaydım.Bu çocuğun 3 katı :D bizim ufaklık ( yeğenim 4,5 yaşında kız ) hemen piayno kursuna gönderiyorum.

Cemal Abi senin ufaklık böyle bir babaya sahipken istemesede iyi bir müzisyen olacaktır. :wink:

Ben 9 yaşında başladım müziğe ama biz 4 yaşındayken aklımız fikrimiz gazoz kapagı oynamakta ,maç yapmaktaydı.. HElal olsun gence. hem çaldı hem havasınıda bozmadı... Demekki küçükleri iyi izlemek gerek..

Allah vergisi diyorlar ya aynen öyle.(%18 kdv :lol: )
Kimisi böyle "gifted" iþte.

Tamam bir çok insanda var,ancak kimilerine biraz bol kepçe usulü gitmiþ gibi. :) Tabii o bol kepçeyle gelen yemeði,büyük bir iþtahla yemek ve hazmetmek gerekli.Bunu yapabilenler zaten tarihe adlarýný yazdýrabiliyorlar.

Genç yeteneklerin hayat hikayesi olarak Farinelli ve Amadeus'u tavsiye ederim,eðer izlemediyseniz.

Edit :
Bir de tabii bu filmlerde emeði geçen müzisyenler de süper insanlar.Burdan bir ellerine saðlýk diyelim.

muhteşem bir çocukmuş, izleyince çok heyecanlandım.12 yaşındaki Tony'de inanılmazdı,ama Cole Marcus daha inanılmaz. bu arada bizde de ufak sanırım 2 yaşında bir çocuk ramazan davulu çalarak müzisyen babasına eşlik etmişti birkaç defa tv'ye çıktılar, o çocuk da çok yetenekli, adı adem'di galiba.

sezercik gibi filmler yapmak lazım bu çocuklara mesela "sezercik groove parçası" "sezercik uçan baget" "sezercik berkleede" "sezercik demir bagetin dönüşü" gibi.

Kerem' Alıntı:
Antalya' da beraber caldigim iki kisi vardi.

Kerem kardeş;

Bu çaldığın kişilerin isimlerini hatırlıyor musun? Ben de Antalya'dayım ve Antalya'lı Roman'lardan hemen herkesi tanırım, çalışmışlığım vardır. Merak ettim doğrusu. Tanıyor muyum?

Sevgiyle..

Bu konuda yetenekli bir çok çocuk bulunabilir.Mozart farklıydı ve herzaman farklı olacak.Bi insan yavrusunun bunları yapabilmesi tabiki ilginç buna reddedemem.Ama oraya, buraya vurmak başkadır 12 yaşında opera bestelemek başkadır.Küçümsemiyorum :) Cool mükemel çalıyor (ritim kaçırsa bile) çoğu perküsyoncudan iyi ve 4 yaşında. Söylemek istyediğim böyle yetenekler dünyanın heryerinde bulunabilir ama Mozart gibi bir dahi bir daha zor bulunur. (keşke ondan bitane daha olsaydı)

Bu çocuğu ikiye katlayacak çocuklar var memlekette.Roman dostlarımızın bebekleri.İmkanlar müsait olursa daha ne yetenekler bulunur.Abartmaya gerek yok bence.

cantabile' Alıntı:
oraya, buraya vurmak başkadır 12 yaşında opera bestelemek başkadır.)

12 yaşında opera besteleme konusu şu şekilde olduğu iddia edilir: askere geç gitmek için nüfusa geç yazdırılırmış o zamanlar çocuklar. 12 yaşında tahminen 18-19 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Geri