[Eski] Motif XS Update

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Evet. Cihan sağolsun, zamanında çok iyi anlatmıştı bu update işlemini..

Linkte mevcut fakat yine de buraya yazayım dedim. Şunlara dikkat etmek lazım;

1. İlk önce sağlam ve kaliteli bir flash belleği Motif üzerinde formatla. Sonra bu belleğin içine sadece 8E54OS_.PGM dosyasını kopyala.

2. Motifi kapat. Belleği Motif'e tak.

3. Sonra "yukarı ok" tuşu ve "Utility" tuşlarına basılı tutarak motifi aç. MOTIF XS logosu ekranda çıkana kadar "yukarı ok" ve "Utility" tuşlarını basılı tut.

4. "Searching for the firmware updater," indicating "......%" mesajı ile Update işlemi başlamış olacak. Yaklaşık 15 dk. sonra

5. "Finish. Please turn off " mesajını gördüğün zaman motifi kapat.

6. Flash belleği çıkar. Sonra motifi aç. Update işlemi tamamlanmış olacak.

7. Flash belleği tekrar formatla. Update işlemi bittikten sonra 8E54OS_.PGM dosyasını belleğin içinde bırakma.

Teşekkür ederim , işlemi yaptım başarılı oldum . Bir sorum daha olacak , XS için ram istiyorum , nerelerden bulabilirim ve nasıl ram aramalıyım , bu konuda yardımcı olurmusun ?

DIMM ram alman gerekiyor.. Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Ben Kadıköy'deki Yazıcıoğlu İş Hanı'ndan almıştım.

Yalnız dikkat et, 2 adet almalısın ve ikisinin de miktarı aynı olmalı. Yani bir tane 512'lik, bir tane de 256'lık takarsan çalışmaz. Ya da; bir adet 1 GB'lık veya bir adet 512'lik, 256'lık, 128'lik vs.. takarsan yine çalışmaz. Mutlaka iki tane olmalı ve ikisi de aynı olmalı.

Orçun Çanaklı' Alıntı:
DIMM ram alman gerekiyor.. Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Ben Kadıköy'deki Yazıcıoğlu İş Hanı'ndan almıştım.

Yalnız dikkat et, 2 adet almalısın ve ikisinin de miktarı aynı olmalı. Yani bir tane 512'lik, bir tane de 256'lık takarsan çalışmaz. Ya da; bir adet 1 GB'lık veya bir adet 512'lik, 256'lık, 128'lik vs.. takarsan yine çalışmaz. Mutlaka iki tane olmalı ve ikisi de aynı olmalı.

Hocam teşekkür ederim bilgiler için .

Geri