[Eski] motif XF alan yok mu?..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ac2ronay

Yeni üye
bu ara evde klavyesizim.
geçenlerde elimdeki korg pa800 üde bir arkadaş zorla satın alınca oyuncaksız kaldım. :(

ne kadar deneyememiş olsamda kafamda motif xf var gibi... :roll:

dore ile yaptığım görüşmede şu ana kadar türkiye ye 5 tane cihaz geldiğini ve bu ürünleride önsiparişle sattıklarını söylediler.
3 haftadır yeni parti nin gelmesini bekliyorum...

ama yine kafamda bi soru var :?
forumda XF alıpta kullanan bir üye var mı?varsa eğer cihazı nasıl buldu?
veya bana önerebileceğiniz başka alternatifiniz var mı? :?:

not:
şimdi bazılarınız bu ürünle hangi tarzda kullanacağımı soracak.
müzik sadece hobim.tarzım yok.evde kafama göre kasap havasıda dahil herşeyi çalarım :mrgreen:

ac2ronay' Alıntı:
bu ara evde klavyesizim.
geçenlerde elimdeki korg pa800 üde bir arkadaş zorla satın alınca oyuncaksız kaldım. :(

ne kadar deneyememiş olsamda kafamda motif xf var gibi... :roll:

dore ile yaptığım görüşmede şu ana kadar türkiye ye 5 tane cihaz geldiğini ve bu ürünleride önsiparişle sattıklarını söylediler.
3 haftadır yeni parti nin gelmesini bekliyorum...

ama yine kafamda bi soru var :?
forumda XF alıpta kullanan bir üye var mı?varsa eğer cihazı nasıl buldu?
veya bana önerebileceğiniz başka alternatifiniz var mı? :?:

not:
şimdi bazılarınız bu ürünle hangi tarzda kullanacağımı soracak.
müzik sadece hobim.tarzım yok.evde kafama göre kasap havasıda dahil herşeyi çalarım :mrgreen:
Hardware cihazların karakteristik ses özelliklerini seviyorsunuz galiba :wink: yoksa vst ile de sanırım birşeyler çalınır aslında, hem de ucuz, kütüpane zengin vs. ,hoby amaçlı evde kullanıyorsanız ya da sahne durumu yoksa diye dedim tabi bunu, biraz pahalı gibi duruyor xf , motif xs ya da motif es düşünmüyosunuz galiba....

loading' Alıntı:
Hardware cihazların karakteristik ses özelliklerini seviyorsunuz galiba :wink: yoksa vst ile de sanırım birşeyler çalınır aslında, hem de ucuz, kütüpane zengin vs. ,hoby amaçlı evde kullanıyorsanız ya da sahne durumu yoksa diye dedim tabi bunu, biraz pahalı gibi duruyor xf , motif xs ya da motif es düşünmüyosunuz galiba....

fikirleriniz için teşekkürler.
hocam haklısınız, hardware cihazlar pahalı.
evde bilgisayar vst midi klavye ile epey şeyler yapılabilir...

ama ben dediğim gibi evde kendime live performans kafama göre takılacam...
yani evde istediğimde lead sesten pianoya hemen geçebilmeyim,
sestee çalarken çok çabuk realtime ayarlar yapabilmeliyim.
klavyenin şağ tarafına bi gitar arpej ile pad koyup sol bölüme bi piano sesiyle ballad çalabilmeliyim(yamaha ki performans moddan bahsediyorum mesela)....
belki bazılarınız bana o zaman senin için en uygunu bir ARRANGER KEYBOaRD diyebilir ama malesef onlarında ses kalitesi tatminkar değil ve synth.lerle kıyanlanamacak kadar ilkel kalıyorlar.

bilmiyorum belki bunlar software synth ile de gerçekleştirebiliyordur bu isteklerim,açıkcası pek bilgim yok.
tek bildiğim mixing, arrange olaylarında kullanıdıkları...

ama baktığımda istediğim tek bişey var.
yukarıda bahsettiğim şeyleri yapabilmek,
çalarken ribbon ile, knoblarla oynabilmek vs...
çünkü müzik benim tek hobim ve klavyeleri gerçekten seviyorum. 8)

bu arada diğer arkadaşlarında düşüncelerini bekliyorum :)

Geri