[Eski] Motif es sound

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Omurersoy

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar Mo6 ya Motif es soundlarını usb bellek ile yüklenebildiğini duydum ama netde hiç bulamadım motif es kullanan arkadaşlar atabilirler mi :oops: :?:

motif es mo dosyalarını açıyor ama mo motif es dosyalarını açmıyor. en azından ben böyle biliyorum. yine de denemekte fayda var. motif es seslerini user bankasına kaydettikten sonra file tuşundaki save menusunde all voice yani .w7a ve .w8a uzantılı dosyalar şeklinde flash belleğe yükleyip mo'da açmayı denemek lazım. açsa bile pek çok ses orijinaline benzemeyecektir; zira es serisindeki waverom ile mo'daki arasında çok fark var.

Bende ES var, MO seslerini ESlere yükleyen oldu mu acaba? Prosedürü ve memnun kalıp kalmadığınızı sölerseniz çok memnun olacağım, bazı kategorilerde biraz daha fazla seçenek istiyorum çünkü.

Dream bende onu ariyorum ah bi yapan bulabilsek halletcem tamamen ama oluyomuş die duydum motifden yükleyip bilgisayarda seslerin formatını değiştirip yapılabiliyomuş diye duydum..

Arkadaşlar bi denesek olmaz mı iyi sonuç alırsak iyi olmaz mı :?: :) :?

MO6 da sevdiğim tüm sesleri motifES 7 ye aktardım. pek zor değil. yukarıda açıkladığım işlemin aynısı..

Meraba,
Mo , motif es in dosyalarını açabiliyor, tamamen aynı waveforma sahip olduklarından sorun yaşamıyorsunuz.
( hatta arpejlerde aynı ). Uzantı değiştirmenize gerek yok. mo ya es in seslerini yüklemek için motif es bulmanıza da gerek yok. motif es editoründe es in butun preset sesleri mevcut. yamaha nın sitesinden es editoru yukleyip, mo 6 ile açarsanız seslere ulaşabilirsiniz. (es editorunun setup ayarlarından mo 6 nın portlarını seçmeniz gerek ) böylece mo da bulunmayan bütün es seslerine (sadece presetlere) ulaşabilirsiniz. ( aslında performanslara da ulaşabiliyosunuz ama es ve mo daki preset seslerin yerleri aynı numarada olmadığından sorun yaşıyorsunuz, bu işlem için motif es bulup sesleri ayıklamak gerek ). motif es editorde mo 6 ya yuklemek istediğiniz sesleri içeren bir user library dosyası oluşturursanız, daha sonra bu dosyayı mo 6 editorde açabilirsiniz. böylece her seferinde es editor kullanmak zorunda da kalmazsınız. tabi bu işlemlerin tersi de bence mümkün ( mo dan es e transfer ).
youtube de bu işlemle ilgili bi videoda var (ingilizce);
http://www.youtube.com/watch?v=Ss_87clg ... re=channel

bende MO6 var....

motifator . com da bulduğum MOTİF ES için bulduğum tüm ses ve performans ları cihaza atmıştım...
sonuç başarılı olmuştu...

not:
ama sesleri okurken tektek cihazdaki kullanmadığım user voicelere yükle.
çünkü all voice seçeneğini ile okutursan , kendi user voice bölümündeki tüm seslerin üzerine setin tamamını atıyor...yani user de senin yazdığın sesleer varsa onlarda siliniyor.
benim başıma geldi , yazdığım sesler uçmuştu ve yedeklemediğim seslerdi. :cry: seninde başına gelmesin...
umarım anlatabildim..

pratik olarak mo editorunden istediğin sesleri tek tek user voice olarak mo ya kaydebilirsin. ya da ac2ronay ın dediği gibi seslerini usb belleğe alıp oradan mo 6 ya kopyalayabilirsin. yine ac2ronay ın dediği gibi yapman cok daha iyi, all voice seceneği tüm user voiceuna usb dosyasındaki seslerin tümünü kopyalar, önceki user voiceların silinir.

Anladığım kadarıyla user bölümüne yüklüyebiliyoruz sadece??

motif sound series'n hepsni yüklemek mümkünmü ayrıca yükleme işlemi biraz daha fazla anlatırsanız çok iyi olcak mo/motif editör kullanmayı tam çözemedim..?

evet sadece user bölümüne yüklenebiliyor sesler. motif es in 768 tane preset sesi mevcut, yanlış hatırlamıyosam bunların yaklaşık ucte biri yani ikiyuz kusur kadarı mo da olmayan sesler. es ve mo nun data list kitaplarındaki ses listelerinden karşılaştırarak farklı sesleri bulabilirsiniz. data listler yamahanın sitesinde mevcut.
yükleme işine gelince, bu işlemi çok uzun süre önce yapmıştım o zamandan beri editoru kullanmadım, detayları hatırlıyamıyorum. kullanım klavuzlarında bütün bilgiler mevcut ingilizce olarak. ya da www.motifator.com da bu işlerle ilgili birçok makale ve forumda yazı var. ingilizce problem oluyorsa ingilizce bilen birine danışmanızı tavsiye ederim. kurcalayarak da biçok şey öğrenebilirsiniz, ben de devamlı deniyorum kurcalıyorum yeni şeyler öğrenmek için ama bu şekilde biraz daha fazla zaman harcanıyor.

uğraş uğraş yapamadım vlla ya..

Bi şey sorcam sahnede bass+davul olarakta kullanıyorum ama klavyeler için dizayn edilmiş davul setuplarını mo6da kendimizde dizayn edebiliyormuyuz??

Mesala ride-Mib Splash-do# gibi ??

Geri