[Eski] moog L.P stage II de knob sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

electrojan

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,1 ay önce bir moog aldım şöyle bir sorunum var;

kayıt ettiğim midi yi alete tekrar çaldırırken,knoblar kendi kendine kafasına göre dönüyordu,bu durum çok sinir bozucuydu başta,acaba mididen midir değilmidir derken midi kablolarınıçıkarttım ,aynı sorun devam edince durum daha da sinirbozucu bir hal aldı ,ama knoblar daha az aralıklarla dönmeye başladı,sonra jak ı da çıkarttım daha da az sık aralıklarla dönmeye başladı,sonra konsere gitti bu alet,orda hiç bir sorun yaşamadım(yada farketmedim)geldim işten yine aynıydı,sonra başka bir studyoda moog bass çaldım kayıtta,orda da sorun yoktu,kendi studyoma geldim yine aynı mevzu,aleti mutfaktaki pirize bile taktım (mutfakta da güzel durdu :) ) sorun yine aynı:( , acaba factori reset olayı çözermi?çözerse nerden yöntemi:)

fikirlerini paylaşırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler :)

Knob'ların bozulmuş olma ihtimali yüksek bence. Bendeki aletlerden birinde(sürekli yolda o alet) aynı sorun var. İki knob kafasına göre takılıyor. Onları iptal etmek zorunda kaldım ben de. Değiştirmek gerekiyormuş DTL'nin dediğine göre.

Lp elektrik konusunda hassas bir cihaz. Voltaj oynamalarıdan kolay etkileniyor. Farklı bir elektrik sisteminde dene bir de istersen.

bir de factori reset atmak istesem nasıl yapabilirim,yada yazdığım user'ı silmeden yapabilirmiyim bu olayı ,aleti karıştırırken bozduğum modulasyonu nasıl eski işlevine getirebilirim :) 'imdaaaat' :)

pardon yardim etmenin otesinde, aleti ikinci el mi aldiniz ya da yaninda manual gelmedi mi, ya da yabanci dilinizmi yok acaba, cok basit ve guzel bir manual var yaninda lp nin. Bence kullanmaya basliyabilirsiniz, ki zaten factory reset in otesinde yarin filtre karakterinizi degistirmek ya da derinlemesine programlama yapmak isteseniz bu menulere girmeniz gerekecek, bence bir an once okumaya baslayin kisacik kitapcigi...

Bu arada factory reset degil, factory restore diye bakarsaniz hemen bulursunuz ve evet user olarak programladiginiz herseyi yitirir, fabrikadan ciktigi haline dondurursunuz makinenizi...

teşekkür ederim,knob dan anlıyorum az çok :) vakit kaybetmemek adına buraya sordum zaten :)aranje nasıl yapılır diye sormamı da bekleme o yüzden :)pitch bend in sağında bulunan modulasyon da pitchbend özelliğini aldı karıştırırken,düzeltemedim asıl sorun bu aslında :)yabancı dilim de yok :( alet 'i 0 aldım, saol ilgin için.

koaly gelsin, lutfen yazdıklarımı yanlış anlama, aslında o guzel manual ı, turkce ye çevirtse bayii firma güzel olur ama 5-10 tane satılan bir mal için bunun yapılma ihtimali çok küçük...

Belki kışın ben boşa çıkarsam yaparım bu hizmeti, ama söz veremiyorum...

Geri