[Eski] Monitör önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

xpascal84

Yeni üye
Riderlarda geçen veya kimsenin reddetmeyeceği monitör ne önerirsiniz? Dünyada veya Amerikada kabul gören bir marka olupta,Türkiyeye girmeyen bi marka var mı bu alanda?

xpascal84' Alıntı:
Riderlarda geçen veya kimsenin reddetmeyeceği monitör ne önerirsiniz? Dünyada veya Amerikada kabul gören bir marka olupta,Türkiyeye girmeyen bi marka var mı bu alanda?

Rider larda geöen ve kimsenin reddetmeyeceği monitör diye bir kavram maalesef yok !!!

Tüm dünyada okey görmüş bi monitörü burdaki müzisyenler '' bu ne yaaaaa '' diye reddedebiliyorlar.

Artık ülkemizde herşey var. Orda olan burda olmayan falan söz konusu değil.

Ortalamanın üstünde birşeyler alıcaksan L acoustic p 112 lere bakabilirsin.

Ortalama herkese yeten birşey olsun diyorsan JBL PRX 612 yeni seriler ben aldım çok memnunum fiyat / perfomans dengesinde ortalamanın çok üstünde bir monitör. Sadece biraz açı problemi var. Onuda altına birşeyler koyarak çözebiliyorsun. Dar sahnelerde kendi açısı çok aşağıda kalıyor. Büyük sahnelerde problemsiz..

Rider a göre malzeme alıcaksan bütçen milyon dolarlar seviyesinde olması gerek, çünkü o zaman herkes herşeyi istiyor.

Mikserin başındaki işini bilen biri ise elindeki ortalama malzemeyle de iyi ses çıkartır.Tonlamada sorun varsa müzisyen laf eder o ayrı konu .Bugüne kadarda hiç öyle bir müzisyen görmedim monitöre laf eden.Ben genel olarak tonmaisterlerden bahsediyorum ben bunu kullanıyorum dediğinde yok ben onu kullanmıyorum demesin diye.Türkiyede herşey olduğundan emin değilim sırf Türkiyede olmadığını Amerikada olduğunu bildiğim McCauley,Yorkville gibi birçok firma var ama sadece ismen biliyorum,ne kadar geçerli olduğunu bilmiyorum bu konuda bilgi edinmek istemiştim.16 monitör içinde abartmamak lazım komple line array sistem bile milyon dolarlara gelmiyor.

Valla xpascal84 malesef geç kaldın... Bu bahsettiğin teknik rider'larda istenen markaların hepsi Türkiye de var.
İlle değişik bir şey yapıcam, kalbur üstü malzemem olsun dersen, Clair Bross 12AM henüz yok Türkiye de. Bundan getir.
O bahsettiğin yorkville filan A kalite cihazlar değil ve bir kaç medium grubun dışında da kimsenin Rider'ın da görmedim.
Bu aralar en çok Meyer MJF212, L-Acoustics 115XT, d&b M4 geçiyor. Bunlardan al bence..

Clair Brothers kiralamacılara satmıyorlar monitörlerini bildiğim kadarıyla ama emin değilim.En iyilerini sormuştum sizden cevabını aldım teşekkür ederim.Mc Cauley le ilgili var mı bilginiz ?

d&b audiotechnik m6 larda çok iyi, bu arada microwedge özgür abinin dediği gibi çok hoş. ee tasarımcısıda bir tonemeister olunca (dave rat). hem microwedge'in kendi sub-wooferlarıda var her şekilde evirip çevirip kullanılabiliyor, hemde aşırı derecede küçük ölçülere sahip. malum artık kiralama firmaları kalitenin yanında ebatlar ve hafifliğede dikkat ediyorlar.mcCauly dinlemedim ama apogee sound international'ın hoparlörlerini bu firma üretiyordu . bunun yanında ''renkus heinz'' bile bu firmadan hoparlör kullanmıştır.tabi hoparlör üretmek ayrı ona iyi bir box tasarlamak vs ayrı.

Geri