[Eski] MO8 hakkında yardım..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

slydog

Yeni üye
Öncelikle bu forumdaki ilk mesajım..Herkese merhaba :)

Konuya gelirsem MO8 almayı düşünüyorum..Bu modelin clp 320 dijital piyano ile arasında tuşe farkı var mıdır? Bunu merak ediyorum..Açıkcası dijital piyano almaktansa böyle bir modelle daha iyi iş yaparım diye düşünüyorum..Sizin fikirlerinizi merak ettim? Bir de böyle bir modele sustain pedal takabilir miyim? Bu konularda çok yeni olduğum için saçmalıyorsam kusura bakmayın ama çok merak ediyorum..Şimdiden teşekkürler.

Sana bildiğim kadarını aktarayım sustain pedalı ev tipi eğitim amaçlı orglara bile takabilirsin ki bahsettiğin Yamaha MO8'e hayli hayli takarsın. Piyano almaktansa böyle bir alet alacak olman bencede mantıklı. Son olarak 88 tuşlu olan klavyelerin hepsinin tuşesi genelde çok iyi olur, o konuda sıkıntın olmaz.

Bende aynen slydog gibi iki model arasındaki tuşe farkı varmı merak ediyorum, peki söz konusu piano sesleri olduğunda clp serileri ile mo8 arasında birbirilerine üstünlükleri varmı ? polyphony dışında diğer terimlerden pek anlamıyorum, her ikisindende kullanan yada kurcalayan arkadaşların yorumları benim içinde önemli.

CLP alırsan evde durur, MO8 alırsan dilediğin yere taşıyabilirsin. ayrıca MO bilgisayara bağlanıp DAW kontrol etme vs işlerde de üstündür. CLP nin tuşesinin ve tasarımının gerçek piyanoya yakın olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. yani birisi piyano diğeri klavye...

Geri