[Eski] MM6 kullanıcısıyım.Merak edilenleri cevaplayabilirm

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

jordanrudess

Yeni üye
MM6 hakkında kafalarda çok soru işareti oluştu.Herkes merak ediyor.Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım

Ben herşeyden önce şunu merak ettim ; Motif varken , neden mm6 tercih ettiniz :?: İlk bakışta boyutları ile ilgili bir gerekçe akla geliyor ama , o açıdan bakılırsa Motif XS 6 da alınabilirdi...

Tabiki fiyat/performans...Ancak şöyle bir durum da var.hiç nakitim yoktu taksitle alabilmek için sıfır MM6 aldım. 2.el aletlere bakma şansım olmadı tabiki. Tek önemli eksiği sampling.Tabiki bu benim için geçerli

jordanrudess' Alıntı:
Tabiki fiyat/performans...Ancak şöyle bir durum da var.hiç nakitim yoktu taksitle alabilmek için sıfır MM6 aldım. 2.el aletlere bakma şansım olmadı tabiki.

Yani buradan öyle bir anlam çıkıyor ki ,sanki Motifi taksitle vermiyorlar... :D Herhalde ; Motif pahalı geldi ondan MM6 ya yöneldim demek istiyorsun...?

virus' Alıntı:
jordanrudess' Alıntı:
Tabiki fiyat/performans...Ancak şöyle bir durum da var.hiç nakitim yoktu taksitle alabilmek için sıfır MM6 aldım. 2.el aletlere bakma şansım olmadı tabiki.

Yani buradan öyle bir anlam çıkıyor ki ,sanki Motifi taksitle vermiyorlar... :D Herhalde ; Motif pahalı geldi ondan MM6 ya yöneldim demek istiyorsun...?

aynen öyle :) taksitler 2 katına çıkıyor..

Bu işer öyle gıcıktır ki , mantık Motif al der ama , duygular da direnç kalmamıştır artık...Motif in parayı denklemek için veya imkanları çoğaltmak için beklemeye tahammül yoktur...öyle böyle birşey ellerinin altında olmalıdır...parmaklar artık tuşlara değmelidir...bu hikâyede de bu birşeyin adı MM6 olmuş... :D :D

Gene de Motif alsaydın be jordanrudess..... :lol: :lol:

MM6'da user ses yazılmadığını söylemişti bir arkadaş, yani sadece presetler varmış. Doğru mudur jordanrudess?

Bi tuhaf oldum yazarken, bir an düşündüm Jordan Rudess'le böyle mailleştiğimi.. :)

"Ya Jordancım, sana bişey soracağım. Sen de OASYS vardı dimi? Babacım nerden giriyorduk insert effectere?" :lol: :lol: :lol:

MM6 ile şarkılar için farklı setuplar yapıp sırayla geçmek mümkün mü? yani değişik split veya layerlar ayarlayıp bunları ayrı bankalara kaydedip sırayla geçmek kolay oluyor mu?

Şimdi mm6 da 8 tane performans memory seçeneği var.her performance memory tuşuna 8 ayrı ses(layer,split,ritm dahil) atayabiliyorsunuz.yani toplamda 64 ayrı user ses seçeneği oluyor. her seçeneğe kendi hafızasından olmak üzere sesler atayablirsinz.ister eq ayarlarından,ister kendi üzerindeki efektlerle(delay+chorus+dist veya başka kombinasyonlar v.s ) oynayarak ,(bu efektler sesi tanınmaz hale bile getirebiliyor.çok seçenek var..)ister başka bir sesle birleştirerek yeni sesler yaratmanız mümkün.aynı zamanda split yaparak sol tarafı ayrı bir sesle kullanabilirsinz. 250 çeşit arpegiator seçeneği var. yalnız split kısmına uygulanamıyor.
Sonuç olarak 64 tane ses yaratma şansınız var. usb flash belleğe kendi user setinizi save/load yapabilirsinz.internette de çeşitli userar bulmakta mümkün.Mesela ben pop grubu için ayrı bir user, rock grubu için ayrı bir user,kendi evde çalışmalarım için ayrı bir user kaydedip,ihtiyaç duyduğumda usb bellekten yüklüyorum.
Kendi üzerindeki hafızasına ancak bir set yükleyebilirsinz... Aynı zamanda kayıt yapabiliyorsunuz kendi hafızasına.usb flash diske ise sınırsız kayıt yapabilirsinz.

merhaba

bende bir mm6 kullanıcısıyım.mm6 yı cubasede kullanana kadar çok zorlandım.açıkçası ilk başta zbunalttı beni.hatta mm6 nın çok sinir bozucu bir synth olduğunu düşündüm.

ancak sonra cubase patchini bulup öyle kullandım.ama farzetki öyle bır patch yok bu makina cu basede nasıl kullanılır.normalde patch kullanmadan mm6 dan sadece gm sesler(nefret ediyorum) geliyor.

açıkçası ben midi quest te vst sini bekliyorum.o zaman cihazı yeniden keşfedeceğim.ama şunu içtenlikle söylüyorum motif serisiyle mukayese edildiğinde sanki küçümsenen bir cihaz ama asla öyle değil.adamlar en rafine ve en cok ekmek getiren sesleri koymuşlar.sadece mm6 ile album yapılabilir.daha doğrusu yapacağınız produksyonda sedece workstation olarak mm6 yeterli olacaktır.

ancak bana göre noksanlarıda var.

1)yeni ses ve preset yüklemek mümkün değil(büyük eksiklik)
2)sadece sahnede onu ritimle kullanmak isterseniz size yetmez
3)sequenseri hava olsun diye konmuş ama nafile
4)fx kontrolu daha basit olmalıydı.
5)sesler gm ile şişirilmiş.(bu gm yi hala neden kullanırlar berbat bir set)
6)tuşesi aman aman değil
7)midi kontrolu çok rahat değil(yamahaların genel uyuzluğu)

iyi tarafları
1)gerçekten fiyat olarak ucuz ve ses kalitesi yüksek bir makina
2)en lazım olan sesleri içeriyor
3)analog sesler mevcut
4)piyanoları çılgın
5)ritimlerde produksyon için oldukça uygun
6)çok ama çok hafif vinç gerektirmiyor

bol müzikli günler..................

Belki biraz dandik bir soru olacak ama... Deniz Seki'nin son albümünde "Adaletsiz Seçim" diye bir parça var. Bu parçadaki piyano sesi ya da ona benzer bir tınıdaki piyano sesi MM6'da mevcut mu? MM6'daki piyano seslerinin güzel olduğunu duydum da...

mm6'yı midi klavye olarak kullanabilir miyim? mesela pc'deki bi sample sesi klavyemin tuşlarını kullanarak çalabilir miyim?

MM6 nın cubase pacth ini nerde bir bulabilirim yardımcı olurmusuz ? birde cubase5 kullanıyorum uyum problemi olmaz umarım çünkü aleti 0 alırken yanında verilen yazılım cubase le sanırım

Şu split meselesi nasıl MM6'da?

Sol taraf bas, sağ taraf piyano açıp bunu kaydedebiliyor muyum? Aleti kapatıp açınca kaydettiğim yerden çağırabiliyor muyum? Eğer kaydedebiliyorsam kaç adet böyle ses kaydedebiliyorum?

Valla forumda bilgili MM6 kullanıcısı kalmadığından mıdır nedir son 1 senedir sorulan sorular havada kalmış. Yaza kpss belasından kurtulduktan sonra kısmetse MM6 sahibi olmayı düşünüyorum, o zaman bu konuyu devralacağım. :)

Bu arada seni burada görünce şaşırdım hemşo. Sende Motif yok muydu, hayırdır?

:) Ben de sevindim hemşo. Motif var da şimdi bir tane küçük klavye almayı düşünüyorum, çıtır çerez işler için. Motif ve M3 var ikisi de geniş oktav. Almayı düşündüğüm küçük klavyenin de en azından split ve user bankalama özellikleri olması gerekiyor. Bakalım nasip diyelim, belki ikimiz aynı anda alırız indirim yaptırırırz :twisted: :p

Geri