[Eski] Midi Klavyede Azami USB Kablo Uzunluğu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

aristo

Yeni üye
Az önce Gold Bilgisayardan 5 metrelik bir usb kablo aldım. Amacım midi klavyemin içinden çıkan ve çok kısa olan 1.5 metrelik kablonun yerine yeni aldığımı kullanmaktı. Ancak alırken içimden de ya bu kablo uzunluğu veri iletiminde sorun yaratırsa diyordum sanırım haklı çıktım.

1.5 m kablo ile midi çalışıyor ama 5 m kablo ile çalışmıyor. Midi klavyelerde en fazla kablo uzunluğu ne kadar olmalı peki. Herkes 1.5 metre ile mutlu mu yani :) beni daraltıyo ya :evil:

MIDI klavyeyi bilemeyeceğim ancak benim amfinin MIDI giriş -çıkışı var, kullanma kılavuzunda "Maksimum 15 metrelik MIDI kablo kullanın aksi halde anormal operasyonel sonuçlar doğabilir" diye bir ibare var.

5 metrelik kablonun bozuk olmadığından emin olmak lazım, sorun belki ondadır.

Kablo da sorun olacağını pek sanmıyorum çünkü midi klavyenin lambaları yanıyor güç alıyor yani, ancak sinyal gönderemiyor,cubase de göstergeye bakıyorum sinyal giriş çıkışı oynamıyor hiç :?

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Gökmen, amplinin çıkışı USB mi?

Yok değil, Yamaha BBT 500 H bas amfisi, pedal ile kontrol ve üzerindeki Patch'lerle uğraşmak için MIDI giriş- çıkışları var.

Ayrıca ikaz için teşekkürler ben nedense direkt MIDI kablo muamelesi yapmışım, kusura bakmayın. İlk mesajımda belirttiğim MIDI kablo için yazan bir ibaredir. USB ile doğal olarak alakası yoktur.

Arkadaşlar kabloyu götürdüm Gold'a amcam USB 1.0 vermiş 2.0 ile değiştirdim ve sorunsuz çalışıyor artık :)

Selçuk bu arada verdiğin linke baktım dehşet bi aletmiş. Sahne için bir tane almak gerek bence öneri için sağol.

Geri