[Eski] Midi Klavye Kanal Atama

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BugraKezan

Aktif üye
Klavyem; M-Audio Axiom 61

Klavyenin Zone'larını farklı kanallar olarak atıyorum mesela ilk iki oktavı midi channel 1 diğer oktavları channel 2 olarak klavyenin üstünden ayarlıyorum.

Cubase'de bir midi kanalına bir perküsyon seti koyuyorum ve midi kanal seçeneğini 1 yapıyorum. Diğer bir midi kanalı açıp ona bir synth koyuyorum onun da midi kanalını 2 olarak ayarlıyorum;

Ama klavyeden zone 1'i de kullansam 2'yi de kullansam iki kanaldan birden ses alıyorum. Bunu nasıl önleyebilirim?

Kendi arayüzünde farklı kanallara farklı enstruman atayabildiğim bir programı bir midi kanalına atayıp, channel'ı ANY yaptığımda bu sorun olmuyor ama farklı vsti'ler kullandığımda klavyeyi bölerek kullanamamış oluyorum;

Ne yapabilirim? Teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla (şuan kendi bilgisayarımda olmadığım için deneyemiyorum) Cubase 'de midi track'in giriş kanalını ayarlayabiliyorsun, kanalı ANY yapmaman gerek diye hatırlıyorum ama en kısa zamanda deneyeceğim.

Kanalı sadece kendi içinde kanallara ayıran bir vsti açtığım zaman ANY'de bıurakıyorum onun dışında sinyal gönderdiğim kanal numarası seçiyorum.

Alper site için teşekkürler, inceleyeceğim derhal...

Güzel soruymuş. Buldum metodunu.

1. Seçili MIDI kanalında soldan "MIDI inserts"ü seç.
2. MIDI insert olarak MIDI modifiers'ı seç.
3. Range kısmında "off" yazan yerden "note filter"ı seç.
4. Açılan kutucuklardan soldaki c-2 kalsın, sağdakine de b4 yaz. (mesela). Böylece sadece belirlediğin aralıktaki notalar çalacaktır.
5. Diğer kanalda da soldaki c4 sağdaki de c7 olsun atıyorum. (önce sağdaki değeri gir, yoksa algılamıyor).
6. İki kanalı da record enable yap. Çal. :)

merhabalar,

Bende bu konuya benzer bir sual ile başlık açmıştım fakat cevap alamadım henüz :(

Yardımcı olabilirmisiniz.. Midi kontrol tuşlarını cubase de nasıl atayabilirim..

Paneldeki fader ve fx leri klavyeden kontrol etmek istiyorum ? Nasıl yapabilirim..

Geri