Yalniz suna dikkat etmek lazim. Kökeni Amerika olup dünyada pop star olan kisiler ile, Amerika' nin trendleri hep baska olmustur.
Amerika' nin en cok is yapan pop adamlarindan, diger bir deyisle o 70 li yillarda ki disko furyasinin en popüler isimlerinden birinin Edgar Winter oldugunu biliyor musunuz?
Johhny amcanin kardesi.
Yine M. J. nin Avrupa' da en cok is yaptigi senelerde ( mesela Bad albümü), Amerika' da sadece 10- 14 yas grubunun gözdesi olmasi gibi.
Bildigim tek gercek, popüler müzigini kalitesinin gecmis yillarda daha fazla olmasi.
Kalite denince artik sounddan bahsedilir oldu. Icerik berbat. 5 dakika boyunca devam eden tekdüze bir altyapi, üzerine söylenmis sacma sapan sözler, is stresini, birkac hapla anti-sosyal kiyafetini cikarip, karsi cinse kasiklarini ya da kalcalarini dayamak, club sonrasi baska dayatmalarla, ertesi sabah da unutma egilimleri icerisinde sandozlarla atmaya calisan, kafasi is ve ciftlesmeden baska bir seye calismayan, duyarsiz insanlara yönelik bir müzik tarzi gelisti.
Gecmisini, Doruk' un deyisiyle pop ikonlarini, bugün hala zevkle dinlemek mümkünken ( Abba, Tom Jones vs), günümüzün popüler müzigini sadece kendinden sonra hit olacak sarkinin cikisina kadar olan kisa ömrüyle, bence dinlemek, en azindan benim tahmmül sinirlarimin cok ötesinde.
Hep bahsettigimiz, Tr de ki yozlasma ( müzik adina, insan adina kalite), dünya da daha fazla bana göre.
Konunun cok disina cikmis olmama ragmen eklemek istedigim bir sey daha var;
Her zaman sorunlarimizin egitimle cözülecegini sanmak büyük hata.
Egitim seviyesinin ( zoraki egitimin lise bitirmek oldugu bir ülkede yasiyorum) üst seviyede oldugu bir ülkedeyim.
Bu egitim anlayisiyla insandan cok güzel birey!, bana göre robot yaratiliyor.