[Eski] mbox ve pro tools baslangic sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Onursal

Yeni üye
iyi gunler.mboxu aldim.web sitesinden kayit oldum.pro toolsu yukledim falat benden authorization kodu istiyor!fakat elimde boyle bir kod yok?yoksa ben mi bulamiyorum!yardimci olurmusunuz?birde i look ne oluyor?i look konusunda ne yapmam gerek?simdiden tesekkurler

Eğer sorununu çözdüysen bari onu nasıl çözdüğünü de gel buraya yaz ki okuyanlar da bilgilensin.

PTLE için iLok'a gerek yok. Pro Tools LE el kitabının kapağının içinde üst köşede yapışık olan etiketin üzerinde bir kod var, o kod girilecek. (O kitapçık da hayat pahasına korunacak).

Ayrıca da Digidesign web sitesinde cihazını kayıt ettir ki bir sorun olursa destek alabilesin. Merak etme PT kayıtları ücretsiz devredilebiliyor, o yüzden ileride satarsan sorun çıkmaz.

simdi bir sorunum daha oldu!pro toolsdan ses geliyor sorun yok.ama cubasede sorun basladi ve wave labda.kaldirip yeniden yukledim ama yine ayni.ne yapmam gerek?

Mahcem' Alıntı:
Eğer sorununu çözdüysen bari onu nasıl çözdüğünü de gel buraya yaz ki okuyanlar da bilgilensin.

PTLE için iLok'a gerek yok. Pro Tools LE el kitabının kapağının içinde üst köşede yapışık olan etiketin üzerinde bir kod var, o kod girilecek. (O kitapçık da hayat pahasına korunacak).

Ayrıca da Digidesign web sitesinde cihazını kayıt ettir ki bir sorun olursa destek alabilesin. Merak etme PT kayıtları ücretsiz devredilebiliyor, o yüzden ileride satarsan sorun çıkmaz.

:D Mahcem, 1 yıldır bekliyorum laptop alayım da ozaman register ederim m-box'ımı diye. :)
Peki, amplitube geldi m-box ile birlikte, oda demo olarak çalışıyor ve internetten onay istiyor.Onuda aynı şekilde devredebiliyormuyum daha sonradan ?Bu konuda bir fikrin var mı ?Veya, protools olsun, amplitube olsun, bunları başka sistemlerde tekrar kuracagım zaman değişen birşey oluyor mu ?çünkü laptop alırsam, yeni chipset, yeni xp filan olucak.
Xp lisansını tek makinaya kullanabiliyoruz ya, o tarz bir sorun bu urunlerdede gecerlimi bir fikrin/iz var mı ?

Selam,
PT yi istedigin farkli makinalara kurabilirsin. kurmak ta veya devretmekte sorunun yok.PT de sadece gerekli forumlari gonderip faxlamak.

PT bildigin gibi hardware destekli bir urun oldugu icin, farkli makinalarda calismak istiyorsan ve elinde sadece bir tane hardware varsa, her serefinde calismak istedigin bilgisayara baglamalisin.

amplitube bir IKmultimedia urunudur, register ettikten sonra baskasina devir edip edemecegini www.ikmultimedia.com dan ogrenebilirsin.

kolay gelsin

berk

Ps:web sitesinin, FAQ bolumunde ayrintili yaziyor

Bildiğim kadarıyla Digidesign sistemini devrederken sadece PT yazılımını devredebiliyorsun, Digidesign'a ait olmayan pluginleri Digidesign üzerinden devredemiyorsun, ona karışmıyorlar, üreticilerine sorman gerekiyor. IK Multimedia ürünlerinin her biri için üç defa hardware key alma şansın var, ondan sonra yeniden lisans alman gerekiyor (yani en fazla üç tane hardware değiştirmene izin veriyor). Makinayı değiştirmediğin sürece programı istediğin kadar sök tekrar yükle, aynı kodu kullanarak kilidi açabiliyorsun.

Ben bir tanesinde yanlışlıkla aynı kodu iki defa istedim, dolayısı ile bir hakkım durup dururken yanmış oldu. Adamlara bir email düştüm durumu anlattım, ertesi öğlen bir email geldi "o ikinci kez yapılan kaydı geri alamayız ama size ekstra bir hak daha verelim, aynı hesaba gelir" dediler ve öyle yaptılar. Derdini iyi anlatırsan ve uyanıklık yapmaya kalkmıyorsan sorun çıkartmıyorlar, destekte de hızlılar.

Geri