[Eski] mbox la ilgili bir soru da benden

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

coreay

Yeni üye
bilgisayarımda mbox ve protools le 6.9 kurulu surekli
Audio processing is conflicting with other cpu task.if this occurs oflen,reducing ''H/W buffer size''in the playback engine dialog may help prevent the problem (-9129) hatası cıkıyor ve duruyor .playback engine ayarları 1024 de ve level 2 de gerci hepsini denedim ama surekli bu sorun var sistemimi yeniden kurdum onceden bukadar sık cıkmıyordu bu sorun parcayı bir kac saniye zor caliyor.
bilgisayarım :amd 2500+ 1024 ram 80gb hd xp pro sp2
bu sorundan nasıl kurtulacam bilmedigim bir ayarmı var tabi biraz ingilizce özurlu oldugumuda belirtiyim
yardımı dokunacak abilerime simdiden tesekkur ederim

Pro Tools kurulmadan önce kesinlikle yapılması gereken bazı Windows ayarları var, bunlar Pro Tools Installation dokümanında açıkça yazar. Onları öncelikle mutlaka yapmış olman lazım. Hyperthreading'i kapatmak, ekran fontlarını yumuşatmayı kapatmak gibi. Yoksa PT çalışmaz.

Bunun yanisira Protools'u Windows Xp (SP2) 'nin DEP (data execution protection) fonksiyonundan muaf tutman lazim.

To disable DEP (Data Execution Prevention) for Windows XP Service Pack 2, follow these instructions:

1. Open "System" control panel
2. Click "Advanced"
3. In the "Startup and Recovery" section, click "Settings"
4. In the "System Startup" section, you will see "To edit the startup options file manually, click Edit" - click the "Edit" button
5. A text file will open in Notepad, looking like this:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
6. Note the last item:
NoExecute=OptIn
Change this to
NoExecute=AlwaysOff
Be sure to observe spacing and case, and do not change anything else.
7. Save the changes and close Notepad, and the other control panels
8. Reboot

mbox

tesekkurler bir sorum daha olacak protools le de i/o ayarlarında output da s/pdif cıkısını bir turlu gosteremiyorum s/pdif yok kendim olusturmaya calıstım ama olmadı nasıl yapa bilirim yardımcı olurmusunuz default yapıncada olmuyor out da sadece analog out 1-2 gozukuyor

Selam,
Setups menusunde, Hardware Setup var, oraya gir.
eger girdiginde S/PDIF gormuyosan sorun var, aldigin yere gotur.
varsa, S/PDIF ten veri alicaksan, ordaki input source S/PDIF veya yapacagin applicationda gerekli ise Clock in altindaki Internal i S/PDIF yapmalisin.

kolay gelsin

berk

Geri