[Eski] mbox 2

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

evkedisi

Yeni üye
merhaba arkadaşlar.ben mbox ve pro tools dünyasına yeni adım atacak bir amatör olarak öncelikle bu sayfayı bulduğum için nasıl mutluyum anlatamam..buradaki bilgiler bir amatör için çok faydalı, öncelikle herkese çok teşekkürler.benim maruzatım şu ki, ben mbox 2 alıp pro tools öğrenmek niyetindeyim.ancak bilgisayarım bu tip komplike yazılım ve ses kartları için olabildiğince ilkel.geçen gün bilgisayarcı bir arkadaşımla aşşağı yukarı , hesaplı olabilecek bir bilgisayar toparlayalım dedik lakin, toparladığımız şey mbox2 yi problemsiz çalıştırır mı emin olamadık.şöyleki :

işlemci: amd athlon am2 64bit 3500 + (2.2GHz) 640k 940p
anakart: asustek m2n n430 ddr2 ses+lan+sata2 16*940p
bellek: 512 mb ddr 667 mhz (hi-level)
ekran kartı: msi 6200tc td128e
sabit disk: 160 samsung 7200 sata2 8mb

şimdi, bu şekliyle aygıt mbox 2 + pro tools çalıştırmada problem yaratır mı? ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Bilgisayar kurmadan once kesinlikle Digidesign sitesini hatmet, orada uyumla ilgili her turlu detayli bilgi var. Protools anakartlar, chip setleri vs konusunda epey kilcik urunler yapiyor. Hersey kendi istedigi gibi olmazsa ya hic calismiyor ya da problemli calisiyor.

http://www.digidesign.com/ dan compatibility sayfalarini bul ve dikkatle incele.

Ayrica http://duc.digidesign.com/ adresindeki Protools forumunda bir cok insanin bilgisayar konfigurasyonlari, Protools icin en iyi olacak makineler vs ile ilgili pek cok detay bulabilirsin.

Mesela Mbox 2, 915 serisi Intel chipsetlerle calismiyor (ya da problemli calisiyor). Kagit uzerinde guzel gozuken bir konfigurasyon yapabilirsin ama ozellikle Protools icin kesin bakman lazim sitedeki detaylara.

Onun disinda Mbox 2 cok iyi secim, ben bir suredir kullaniyorum cok memnunum. Ancak protokolun USB 1.1 olmasi performansi az da olsa etkileyen bir faktor. Eger butcen musaitse Mbox 2 pro veya Digi 002 gibi firewire olan bir modeli tercih edersen daha iyi performans alabilirsin. (Tabi ayni sey bilgisayar icin de gecerli Mac alabiliyorsan Mac al :) )

:) ah ah ne araştırmalar yaptım hem de..digiler bana çok pahalı şu an..digidesign sayfasındaki önerileri baz alarak böyle bi şeyler toparladık ama işte emin olamadım..mbox 2 alma niyetindeyim..ilerde param oldukça, ekipmanı yükseltirim dedim.şimdilik bununla idare edicem yani.usb olmasını ben de istemiyorum ama bildiğin gibi mboxların firewire ile çalışan bi versiyonu yok :( şimdilik böyle gidicek işte.saol ilgin için...kolay gelsin..

evkedisi' Alıntı:
:) ah ah ne araştırmalar yaptım hem de..digiler bana çok pahalı şu an..digidesign sayfasındaki önerileri baz alarak böyle bi şeyler toparladık ama işte emin olamadım..mbox 2 alma niyetindeyim..ilerde param oldukça, ekipmanı yükseltirim dedim.şimdilik bununla idare edicem yani.usb olmasını ben de istemiyorum ama bildiğin gibi mboxların firewire ile çalışan bi versiyonu yok :( şimdilik böyle gidicek işte.saol ilgin için...kolay gelsin..

Yanlış. MBox2 Pro, firewire arayüzüne sahip. Ah ah ne araştırmalar yapmışsın. =) (Alınma, takılıyorum...)

Olmasa da fark etmez. Mbox da Mbox2 de çatır çatır çalışıyor, USB arayüzüyle. Çalışmadığını söyleyenlerin çoğu denemediğinden kulaktan dolma bilgilerle sallıyor gidiyor. Zaten herhangi bir aleti kullanmadan hakkında yorum yapan adama uyuz oluyorum. (Meclisten dışarı) Çıldıranı da var bu aletleri alıp. O da ya performans ayarlarını yapmadığındandır ya da elindeki bilgisayar donanımında bir uyumsuzluk olduğundandır.

İyi çalışmalar, sevgiler.

Onur

yaw ben şu bilgisayar donanımı için araştırma yaptığımı kastetmiştim :oops: mbox 2 ile ilgili kendimden emin konuştuğum için de tüm digidesign severlerden özür diliyorum :roll: mbox 2nin fiyat açısından uygun olduğu düşündüğüm için başka pro'sunu araştırmadım açıkçası..kısacası bu mbox 2 uygun mudur hocam benim donanıma, sorun yaşarmıyım? çook teşekkürler tekrar ilgi için..sevgiler..

http://www.digidesign.com/index.cfm?navid=54&langid=51&categoryid=35&itemid=22765

Socket940 islemciler hakkinda da bir sey denememisler henuz.

Anakartinin yongasi da Nvidia Nforce 430. Nforce3 icin uyumlulugunu denemisler; ama seninki icin durum nedir bilemiyorum.

Sisteminin geri kalani hos gayet.

Hos benim yonga ATI, uyumlulugu konusunda bir fikrim yoktu alirken. Bir problem olmadi; ama bu baskasinda olmayacagi anlamina gelmiyor tabii.

Neredesin? Ankara, Istanbul ya da baska bir yer? Distributore ya da yetkili bayiiye gidip alacagini soyle ve bir deneme rica et.

Boylesi en temizi, guzeli. Icine sinmis olur.

Bu zimbirtilar kolay alinmiyor.

Onur

Geri