[Eski] Master BRX - Roland ikilemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunç Akın

Aktif üye
Tekrar merhabalar :D

Simdi durumu aciklamak istiyorum ilk once. Malesef ki ust katima komsu tasindigi icin, tam olarak 1 sene 2 gundur davul calamiyorum. (bildiginiz dokunmadim yani)

Cok fazla "ikilemlerim" var. Buda davul kisminda olan ikilem.

4500 liraya, cok temiz Pearl masters BRX buldum. Hemde ayni renk masters 14"x5.5" trampet, Pearl rack ve tom holder, zil baglantilari vs. var. Ayrica mesh head set hediye ediyorlar yaninda.

Ayrica davul 10-12-14-16-22 boyutlarinda. Yani tek tom fazla. Ayrica yine Ankara Zuhal Muzik'te 8" tom da var bu set icin.

Bu resmen hayal davulu gibi bir sey.

Ote yandan, yer problemimi cozmeden (bir gun cozulecek biliyorum ama ne kadar yakin gelecekte onu bilmiyorum) davulu kullanmam cok zor. Ama bu fiyata (eger fotograflardaki kadar temizse) resmen beles yani.

Nette dolanirken yine ayni fiyata Roland td9kx mi ne oyle bir davul buldum, sound samplelarina baktim. Gercekten guzel ama o kucucuk alet, boyle sentetik bir ses veriyor ne kadar guzel yapsalarda.

Evde filan calismak icin birebir resmen.

Belki parami bunlarin ikisinede harcamayacagim ama sizin dusuncelerinizi merak ettim bu konudaki.

Simdiden tesekkurler herkese.

Tunç, aynı ikilemdeyim. Benim şu an için gürültü yalıtım gibi problemlerim yok. O yüzden akustik davul gönlümü çok çeliyor.

Ama yarın bir gün bir apartman dairesinde onu kullanamam. V-Drum gibi bir şey ise her yerde çalınır.

V-Drum'ı kendi samplelarından ziyade, bir Vsti ile kullansan çok daha iyi sonuçlar alırsın. Kendi sampleları o kadar iyi değil.

Tabii ki gerçek bir davulu "çalmanın" zevkini vermez ama, dinlediğim kadarıyla artık miks içinde sırıtmayacak davullar oluşturulabiliyor V-Drum ve iyi samplelarla.

http://www.youtube.com/watch?v=Hso2DPh1IkI

Ya ama zaten guzel mesh head'li v-drum'lar 3700-4500 lira arasinda degisiyor. Birde VSTi'ye gucum malesef yetmez. Bir de oburu gercekten cok uzun zamandir hayalimin davulu diyebilirim.

Fiyatida mukemmel gercekten. Oye yandan davul calmayi cok istiyorum cok cok ozledim. Bilemedim yani. Tabi her zaman alinin v-drum'u satmakta var, ama mesela 3 ay sonra yer problemi cozulurse, 3 ay kullanim icin en azindan 500-600 lira dusmem gerekecek.

Mesh head'le akustik calmakta ne bileyim :roll:

Bu arada baska bir sey daha soylemek istiyorum.

Bu baslik altinda daha onceden v-drum kullanmis kisiler tecrubelerini yazarsa cok memnun olurum. soyle nakit 3000 lira civarinda bir sey bulabilirsem hic dusunmeyecegim neredeyse.

Ama kaliteli olmasi tabi onemli. Sanirim Kadir kullaniyordu Yamaha filan. Gorurde yazarsa sevinirim.

Selamlar Tunc,

Ben td6 kullanicisiydim. Baslangic seviyesi icin iyi bir v-drum diyebilirim. Ama o hi-hat yok mu adami cileden cikarabiliyor bu seride. td9 ise td6 nin yenilenmis yeniden adi konmus sekli oldugu icin genel kanim baslanic icin ideal ama biraz palazlaninca yetersiz sonucu oluyor.

Tabi td9'un mesh headli versiyonlarida mevcut ama ben genelde hi-hat kismina kitleniyorum. Ayrica bagetle plastige vurdugun zaman sanki civi cakiyormus gibi bir ses gelecegi icin komsun kilsa oda kesin bir cozum degil. Bir ara internette v-drumlar icin baget oldugunu gormustum ucu daha yumusak bir malzemedendi zannedersem ama ne kadar basarili olur bilemem.

Ote yandan ben td6 v-drumimi satarken hic zorlanmadim. Satiliga cikardiktan 2 gun sonra 3 kisi denedi bir hafta sonra satildi.

Eger davul konusunda biraz temeli asmis isen daha yukari modellere yonelmen iyi olacaktir. Fiyatlari el yaksa da td 12 yi oneririm. Arada sirada yine hi hat kismina uyuz olsamda beni tatmin ediyor. td9un hi hatinden cok ilerde. VH11 saniyorum bu cihazin hihati belki zamanla td20 ile gelen vh12 ile degistirebilirsin. Yine kendi kanaatim cok profesyonel degilsen td 20 almak anlamsiz.

Genel kanima gelirsek akustik davulun uzerine yok. Ben Masters serisi kullaniyorum.Her zaman calmak imkani olmasada td12'den sonra BMW havasi veriyor az cok. Diger yandan alacagin akustik davul atil olacaksa v-drumlara yonelmek dogru secenek. Ileride imkanin oldugunda mutlaka onune yeni firsatlar cikar. En basitinden fazla calmaya vaktim olmadigi icin arasira aklimdan akustik davulu satmak geciyor. Ayda 2-3 defa calmakla hakkini veremiyorum sanirim davulun.

Ercin Bey tekrar merhabalar, :)

Bu benim dediklerim (kx'li olanlar) sanirim birazcik daha farkli. Cunku yine yanlis bilmiyorsam kx serilerinde tomlar ve flortomda mesh head. Ayrica hi-hat acilip kapatilabiliyor. Yani zil gibi.

Td6kx (adi yanlis olabilir) ile Td9kx arasinda fark yoksa zaten ekstradan 1000 ytl vermeye gerekte yok.

Su anda oyle guzel bir davul alip, burada yatmasina icim el verir mi bilemiyorum. Malesef akustigi veya elektronigi verebilecegim maksimum mebla 4.500 YTL ki oda zorlayacak beni.

O yuzden sanirim td6kx eger ki elektronik davul alinacaksa en uygunu.

EDIT: Pardon, td6kx ile td9kx arasinda 100-200 lira bir fark varmis.

Ya bu arada bende Youtube filan dolaniyorum, bu td9kx baya iyi bir alet. :shock: Berkay bide durum nedir hocam :) Senin avatar, ad degisik dolaniyor millet forumda?

Bir de bir sey sormak istiyorum. Bu zimbirtiyla biz midi tetikleyebiliyoruz sonucta. Peki bunlari (yani kick, altolar, zil..) ayri ayri kanal olarak gorme ve miksleyebilme sansimiz var mi?

Yani ne bileyim, icindeki samplelari kullanarak audio kayit alabilme imkani var mi bu aletlerde?

Youtube insani cok guzel aldatiyor.Birde rolandin cikardigi bir cd var onu dinle istersen. Onu izledigimde bende yaparim diyerek saldirmistim. Ama gel gor ki adamlar Thomas Lang'e caldirmislar.:) Bende bayagi seyredip oradan tav olmustum.

Eger o abiler gibi calabiliyorsan zaten td3 bile yeterli. Sanirim buna benzer bir sohbeti Mahcem acmisti.

Basligi hatirlamiyorum ama adamalar sanirim eski teknoloji bir kayit teknolojisiyle iyi bir calisma cikartmislar. Neticede muzisyenin iyi olmasiyla alakali bir sonuc cikmisti.

Hi hatte yasadigim problem ise;

Ozellikle jazz ritimlerinde td6 hihat yeterli tepkiyi vermiyor. Yarim acik denen sey ise yok gibi bir sey. Birde cift el 16 lik hadi 32 lik gittiginizde sacmaliyor iyice hihat. Yine dedigim gibi ozellikle jazz ritmlerinde ayakla acip kapadiginizda yine yeterli ses gelmiyor. Tweaking td6 modulde cok zayif acikcasi. Td 12 de bunu elinizin altinda istediginiz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Trigger icin ise Roland ayri bir Trigger satiyor. Oradan opsiyon arttirabiliyosunuz. Midi baglantisi da mevcut ama ben kullanmadim. Ama kayit imkani sunuyor. Hatta belki alaksiz ama ben usb kablosuyla ses kartina oradan PCye girerek kayit yapmistim bir ara. Uzerine gitar caldim vs.. Sonra usendim kaldi.

Ben acikcasi Roland'in calisma padini gitar kablosuyla TD12 ye baglayip ekstra snare yaratiyorum. Teller cekilmis halde oluyor bu ikinci snare. Guzel oluyor yani.

Tunc benim mesh headli veya headsiz tomlarla ilgili bir sorunum oilmadi zaten. Genel sorun td6 ve td9'un zillerinde. :wink:

Geri