[Eski] Manga'nın ve Kurban'ın Animasyonlu Klipleri üzerine

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Selcuk Ergen

Yeni üye
ellessar' Alıntı:
3d klip yerine bence ,arkadaşların daha çok göründüğü bir klip yapsalarmış daha iyi olurmuş.çünkü genç kızları etkilemek albüm satmanın yarısıdır.(cem bahtiyar hemşerim olur yakışıklı çocuktur)
ayrıca ben animasyonu başarısız buldum üstünde biraz daha uğraşılabilirmiş.(ben kralını yapardım getirseler olmamış bu(türk tiribi))

sevgiler

Animasyon felaket ne yazık ki.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Animasyon felaket ne yazık ki.

Bence de. Klibi gördüğümden beri bunu düşünüyorum. Sonuçta (bence) kayıtlar da, iş de, marketing de çok kaliteli ve bu durumda klibin üzerine düşülmemiş olamaz gibi geliyor bana. Yani bir nedeni vardır gibi geldi. (?)

Ya bütçe erilmemiş, ya da bu kadarı onlara yeter denmiş olabilir... varsayım... her iki şekilde de Manga kaybeder. Yoksa biz anlamaz mıyız animasyonun iyisinden kötüsünden diye düşündüler?

Bu tür klipleri eş dost yapar genelde. Kendi çevrelerinde 3d animasyonla uğraşan bir eleman yapmıştır büyük ihtimalle. Bu yüzden de ne buldularsa onunla yetinmişlerdir.

Kurbanın bir parçasının klibini yapmıştı arkadaşlarım zamanında. Stop motion ki 3d ile stop motion kabili kıyas değil. Zor ve inanılmaz vakit isteyen bir uğraş. Ama o Kurbanın şansıymış demek ki.

Bu grubun animasyonla uğraşan kankası biraz daha çalışmak zorunda. :)

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu tür klipleri eþ dost yapar genelde. Kendi çevrelerinde 3d animasyonla uðraþan bir eleman yapmýþtýr büyük ihtimalle. Bu yüzden de ne buldularsa onunla yetinmiþlerdir.

Kurbanýn bir parçasýnýn klibini yapmýþtý arkadaþlarým zamanýnda. Stop motion ki 3d ile stop motion kabili kýyas deðil. Zor ve inanýlmaz vakit isteyen bir uðraþ. Ama o Kurbanýn þansýymýþ demek ki.

Bu grubun animasyonla uðraþan kankasý biraz daha çalýþmak zorunda. :)
Animasyon konsunda söylediklerine katýlýyorum yanlýz stop motion ve 3d arasýndaki çalýþma ve zaman farký arasýnda inanýlmaz farklar var.
Biri olay çekilirken belirlenirken diðerinde yoktan var ediyorsun.Buda günlerce modelle uðraþ bide render zamaný demek.ikisinin zorluk dereceleri farklý.
Ama Kenan Doðulunun 3d si ile kýyas bile kabul etmez.(Türkiye için)

Yinede bu tarz çalýþmalarýn yeni yeni kabul gördüðü ve grubun yeni olduðu ve maðlefes Türkiyede müzik yaptýklarý için buna bile þükür etmek lazým.

Selam
Selcugun bahsettigi kurbanin (sorma) stopmotion klibini yapan 3 ksiiden biri benim.

Bu projeyi bitirmek aktif olarak 6 ay surdu. Simdi is stopmotion di.
Benim gorevim bilgisayar kismiydi. Arkaplan yapmaktan tutun kurbanlik koyunumuzun hayal baloncuklarina donusmesine bir cok sey bilgisayarda halledildi. Arti kurgusu, senkronizasyonu islenmeside benim sorumlulugumdaydi.

Simdi 3D daha zor degil.Bunu soyleyebilirim. Stopmotion`da kukla lari tipki 3d de modelleri yapar gibi sculpt etmeniz gerekiyor.Bu konuda cok benzer iki teknik.Fakat stopmotion yaparken hatalar daha onemli oluyor.Yani kuklanin kolu koparsa sicarsiniz.Ama 3d de bilgisayar bir cok hatanizi engellemekle kalmiyor ayni zamanda size sorunlari cozcek bir cok tool veriyor.Bunlardan en onemlisi : Undo yetenegi:).Muhtemelen her animator yasamistir.Cizerken hata yaparsaniz bos bos bakip undo tusunu aradiginiz olur.
Hatta animasyon konusunda 3d, stop motiondan daha kolay cunku bir karakteri anime ederken kuklanin her karedeki pozundan degil daha cok ana karelerden ve gecislerdeki detay hareketlerinden sorumlu oluyorsunuz.Bilgisayar da aradaki gecis karelerini tween ediyor.
Yani bilgisayar buyuk bir hayat kurtarici.

Ha projeden projeye yada istediginiz tada gore hersey degisiyor.Bu sizin istediginiz stile ve damak tadina bagli. Hepsinin kolayliklari zorluklari , guzellikleri ve limitleri var.

Simdi Manganin klibi konusuna gelince benim detayli fikrim biz animatorlerin arasinda kalsin. Ama kisacasi ben sevmiyorum. Bunun sebebini ise az cok biliyorum:

1-Animator Turk mantigi : her isi yaparim abi Flashi kurdum demin crack.Cozdum ben bu olayi egitimde neymis.3 kurusa yaparim ben(junior cehaleti)
2-Parayi verenin Turk mantigi : 500 milyona yarim saatte kosedeki bakkal klip cekerken neden animasyon yapalimki?300 milyona yapsinlar yarina hazir olsun.
3-Yonetmenin Turk mantigi :hem karşıdan gözüksün
hemde derinlemesine perspektif olsun.Ben de biliyorum alimasyonu kandiramassiniz beni.

Daha bir cok etken var. Bunlar en cok yasananlar. Ama kimsenin bir isi (bir klip su anda) secilen stil yuzunden elestirebilecegini sanmiyorum. Alakasi yok cunku.

Baris
Lead Art/Yuppies In Flames
Stratgame.com

Kurban'ın klibindeki animasyon gerçekten harika. Gördüğümde çok şaşırmıştım ki; sanırım o zamanlar bu tarz işler pek yoktu Türkiye'de. En azından başka animasyonlu klip gördüğümü hatırlamıyorum.

Selam Sadde,
thompsonneverhood04.jpg

never.jpg

Herhalde sende benim gibi sevmiş,bitirmişsinsin bu oyunu,bu türde bildiğin başka oyun varsa yazar mısın diyecektim...(özel mesajda olabilir)

kurban klibini bende beğenmiştim eline sağlık saDDe.

animasyon işinin henüz alt yapısı oluşmadı bu ülkede,sadece anadolu üniversitesinde okutuluyor mesela.

manga nın kibinde eksik olan sadece teknik de değil.mizansen ve konuda eksik.ayrıntıdan da yoksun,tekrarlara filan girmişler.tabi pixar dan çıkmaymış gibi bişey beklemiyorum.ama çok amatör duruyor...kanka işi bence de...

animasyon sever bi insan olarak kliplerde animasyon olayını destekliyorum.yeterki hakkını versinler,ucuza kapatmasınlar.

Kurban' ın klibi süperdi, ben parcayı da sevdiğimden cok begenmiştim.
:) Simdi iş yapan ve öne cıkarılan parcalara-kliplere bakınca kesinlikle underrated kaldıgını düşünüyorum...

cok tesekkurler yorumlar icin,
Bizim sanssizligimiza gelmisti kurbanin cikisindan ve cozulme asamasinda bitmisti klip.Ama hala gosteriliyor sanirim cok arada sirada. Onun icin arkasi gelemedi bizim takimla malesef.
Yazik oldu guzel bir takimdi.
Tesekkurler gercekten :)

manga'nınki arkadas işi, album tasarımı, logo, maskot, elemanların karikaturleri falan ankaradan arkadasları tarafından yapılıyor,
bence cesur bir karar manga'nın boyle bir şeye kalkışması, ve sırf o yonuyle takdire deger, klibin kendisi bence de süper degil, ama su da var, bir sürü normal klibin arasından sıyrıldı ve insanların dikkatini çekti, e bu da reklamın iyisi kötüsü olmaz lafını getiriyor aklımıza :)
film, animasyon cok severim ama işin mutfagından gram anlamam,
ve bence animasyon olması daha iyi oldu manga için, ikinci klipleri bu kadar dönmedi kanallarda (ya da donuyor ben yakalayamıyorum)

Kurbanin o klibi gercekten cok iyidi, benim TR den ayrilma zamanlarima denk geliyordu, tam hatirlamiyorum, Rtuk tarafindan yayindan kaldirilmisti galiba, Turk Ailesi kultur ve orf zibidozugusundan.... sonra sadece web sitelerinden izlenebiliyor diye duymustum..
umarim degismistir, yayinlanmiyorsa benim gibi yurtdisinda kaliteli TR urunu arayan lar icin buyuk kayip. :x

Türk Ailesi kültür ve örf zibidoşluğu nedemektir..? Bu nası bir ifadedir. Gerektiğinde çok ince detaylara takılıp mesaj silen sevgili forum yönetimi, gözler önünde olan böyle bir aşağılamaya nasıl müsade ediyor burda ?

Berk orada Türk ailesinin örf ve kültürüne değil, bunun sansür için bahane olarak kullanılmasına dokundurmuş(Ben böyle anladım en azından). Bu tip yanlış anlaşılmalar çok olabiliyor, çok net bir şekilde karşı tarafı rencide eden ifadeler görmedikçe yönetici olarak karışmanın doğru olmayacağını düşünüyorum.

MANGAnın animasyonunun 6 ay kadar sürdüğü rivayetini duyduğumda gerçekten üzülmüştüm, çünkü etrafta çok daha yetenekli ve performans/zamana oranlarsak bu sürede çok daha başarılı işler çıkarabilecek kişiler varken, eş-dostun yapmasıyla ortaya bu tür işler çıkıyor. ve işin kötü yanı sanki onlar bu piyasanın iyileriymiş gbi lanse ediliyorlar.
DUMANın animasyon klibinide beğenmemiştim mesela, tarzdan uzak yine kaba bir stili vardı...
ama kurbanın klibine kötü eleştri yapamıyorum çünkü stop motion hem uygulaması zahmetli ve çıkan işte kaliteli olmuş.(kurban elemanlarının TOOL düşkünlüğünü de bildiğimden hanelerine bir artı puan daha yazıyorum, esinlenmişlerse de hoş olmuş :) -ne yazıkki dağıldılar, piyasada hakkı olması gereken yegane gruplardandı, neyse-

hele birde NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS, WALLACE AND GROMIT...vs tarzı filmleri örnek verirsek stop motionın gücünü anlarız...

bu arada stop motion demişken NEVERHOOD sevenler görüyorum ve selam ediyorum...bu günlerde yine arar oldum o oyunu buda ayrı bir başlık konusu :D

berzerker' Alıntı:
bu arada stop motion demişken NEVERHOOD sevenler görüyorum ve selam ediyorum...bu günlerde yine arar oldum o oyunu buda ayrı bir başlık konusu :D
Neverhood sevilmez mi...bir ara bir daha bitiricem. Oyunda en unutamadığım o acayip şarkılar ve efektler. Terry S. Taylor sanki öyle bir dünya varmış gibi o dünyaya ait parçalar yapmış. Benim en sevdiğim ıslıklı şarkı, acayip hoş birşey. Şu:
http://music.allofmp3.com/r2/The_Neverh ... Soundtrack)/group_2413/album_1/song_15/preview.shtml

Diğer hepsi kısa kısa burada:
http://music.allofmp3.com/mcatalog.shtm ... &albref=51

Oyunu iki türlüde bitirdin değil mi ? :lol:

Geri