[Eski] mac pro DVI-HDMI bağlantı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Harun

Yeni üye
mac pro dan LCD TV ye çıkış yapıp LCD yi monitör olarak kullanmak istiyorum. DVI'dan HDMI'a çevirici kullanıp 1920-1080 (full HD) çözünürlüğü alma şansım varmı. tvnin özelliklerinde pc sinyal alğılama 1366-768 diyor.. acaba alabileceğim en yüksek değer bu mudur.. bu konuda tecrübesi olan varmı acaba..

Mac Pro'dan o cozunurlugu alabilirsin, ancak televizyon anladigim kadariyla Full HD degil HD Ready. Orada belirtilen cozunurluk neyse baglar baglamaz Mac Pro televizyonu o cozunurlukte calistiracaktir.

yok tv full hd.. ama tvlerin teknik özelliklerinde pc sinyal algılama diye bir özellikleri var.. o da 1366-768.. yani piyasada ki bir çok full hd tvnin pc sinyali bu.. benim sorunumda burda başlıyor. yani acaba pc sinyali bizimle alakalı değilmidir. yani mac bunu full hd görürmü. yoksa tvnin pc sinyal algılaması da 1920-1080 olmalı.. böyle modellerde var ama çok büyük oldugu için tercihim değil.. en küçük 40 inçten başlıyor. konu çok teknik ve fikri olan kimseyi bulamadım.

Onu bilemiyorum, hatta ilk defa duydum. Bende 37 inch LG 5000 serisinden bir LCD televizyon var, hem VGA girisinden Macbook Pro hem de HDMI girisinden HP laptop bagladigim, ikisini de 1920 x 1080 cozunurlukte calistirdi.

çok teşekkürler. yaa sanırım normal pc için algılama sorunu yapıyormuş ama iyi bir ekran kartı takılınca onu da çözüyor. mac pro kesin çalıştırır diyorlar.. video ile ilğili forumlara yazdım herkes sorunsuz çalışıyor dedi.. deneyenler varmış.. sanırım sorun olmayacak.. ama yinede ithalatçı firmayı aricam yarın bakalım ne söylecekler. ilginiz için çok çok teşekkürederim.

Geri