[Eski] mac için audio interface sorunsalı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

herooftheday

Yeni üye
geç2009 unibody intel snow leopard lı macbook pro 15'' kullanıyorum.
controller olarak stanton scs 3 kullanıyorum.

şöle bi sorum olacak. traktor 3 traktor pro ve traktor le ile uyumlu çıkış ve kulaklıkla monitör alabileceğim firewire ve usb hangi audio intefaceleri önerirsiniz?

final scratch open in scratch amp i , maudio firewire 410, ve NI audio 4 ten birini almayı düşünüyorum.
bunlardan uyumsuz olanlar varmı dır?

teşekkürler şimdiden.

Öncelikle seçtiğin kartların MAC uyumu var mı yok mu onu araştırmalısın. MAC sürücüleri varsa programlarla ilgili bir sorun yaşamasın. Söylediğin programlar bilgisayarındaki ses kartı ile de çalışır.

core audio destekli programlar çalışır diyor. anlamadığım nokta final scratch2 sistemi çıktıktan sonra native ile stanton ortak çalışmayı bitirmişler ve fs yeni traktörlerde çalışmaz olmuş. acaba fc2 sistemi çalışmasa bile scratchamp ı sadece audio interface olarak kullanabilirmiyim?
programları çalıştırmak sorun olmuyor ama canlı çalarken kulaklıkla ön dinleme imkanı olmuyor bir yandan dierinden çalarken laptopun kendi ses kartı ile. yani sanırım bu olay tek output olmasından kaynaklı laptopta.
audio interface ye olan ihtiyacım da burda doğuyor.

Sitesinde yazan şu. Cihaz ile birlikte gelen Traktor Final Scratch 2.0 yazılımının intel tabanlı MAC lerde çalışmadığı ancak Scratchamp2 İntel tabanlı bilgisayarlarla uyumlu olduğu yazıyor. Fakat TRAKTOR pro son versiyonu da intel tabanlı MAC'lerde çalıştığı ifade edilmiş. Zaten elinde lisanslı traktor varsa ve sorun yaşıyorsan bunun nedeni Scratchamp2 değildir diye de not düşmüşler. Bakalım kullanan birileri varsa onlar daha net cevap vereceklerdir. Ancak sende biliyorsun ki Scratchamp2 DJ sistemleri için tasarlanmış bir ses kartı. Kullandığın bilgisayar ve kontrol birimi ile tamlayıcı olacaktır. İleriye dönük iyi olabilir fakat sadece kulaklık çıkışı için alınır mı? :) İnterface ve kulaklık çıkışı için daha ucuz bir ses kartı ile işini çözebilirsin diye düşünüyorum.

Yazarken nokta, virgül, büyük küçük harf gibi detaylara dikkat edersen daha iyi anlaşılacaksın.

Tamamdır. Noktalama kurallarına daha uygun yazacağım.

O dediğim ürünlerin fiyatları ABD de 90 - 150 dolar arasında değişiklik gösterdiği için çok profesyönel olmadıklarını düşünmüştüm. Keza çıkışları ve güçleri olarakda çok profesyönel değiller.
Ama tabi daha ucuzunu kullanan arkadaşların yada bu ürünü kullanan arkadaşların tecrübelerini paylaşmaları benim düşüncemi şekillendirecektir. Önerilerinizi dikkate alacağım ve yorumları da bekliyorum.

FireWire Solo'nun toplam analog çıkış sayısı 2 mono olduğu için ben de traktor kullanırken cue out alamıyordum. OS X üzerinde çalışıyorsan o sorunu aggregate device oluşturarak çözebilirsin. Bu; kullandığın external ses kartı ile onboard ses kartının giriş ya da çıkışlarını istediğin gibi birleştirmene izin veren bir uygulama. Böylece sisteme göndereceğin çıkışları external karttan, cue yapacağın kulaklık çıkışını da onboard karttan alabilirsin. Onboard kartın çıkışı da, kulaklık için yeterli seviye ve kalitede olacaktır. Her ne kadar CoreAudio driverları oldukça sağlam çalışıyor olsalar da, birleştirdiğin kartları external kartın clocku ile sync etmeye dikkat edersen sorunsuzca çalışabilirsin.

Aggregate device oluşturmak için, Applications/Utilities/AudioMIDI Setup'ı kullanabilirsin.

Geri