Merhabalar... Ben bir süre önce Mbox2 aldım. Bundan önce Maya 44 ses kartım vardı... Bu Mbox2 ile kayıt yaparken gönderilen sinyali mixerden duyuyorum (nuendo ve pro tools ta) yani direct monitoring.. 512 samples te kayıt yapıyorum.. Ama direct monitoring kayıt yaptığım için buffer size'in boyutunun önemli olmadığını düşünüyorum.. (problemimle ilgili)Çünkü aynı sistemde yaptığım kayıtlarda (digi 002 rack ile, deneme amaçlı 1024 samples'ta) yaptığım kayıdı dinlerken eş zamanlı problemsiz bir kayıt çıkıyor. Fakat aynı şekilde Mbox2 de yaptığım kayıtlar playback'in latency değeri kadar erken kaydediyor... :cry: 11 senelik müzik teknolojisi hayatımda böyle bir problem ile ilk kez karşılaşıyorum :? Bildiğim kadarıyla "latency compensation"die bir şey var ve bu latency'den doğan erken kayıtları ileri alarak oturtur. (mahcem abi öyle diyor) işte benim sorunum tam olarak bu. BENİM MAKİNEM BUNU OTURTMUYOR... bunu Nasıl çözebilirim ?? 128 sample'a düşürdüğümde makinem çatır çutur yapmaya başlıyor. böle bişeyde mbox ile başladı... Bunun usb olması ile bir ilgisi var mı? ayrıca bazen playback'te iken çalan ey duraklıyor, 1-2 san sonra devam ediyor.... Birde 128 sample'da iken latency 10 ms. bunun daha az olması gerekmiyormu? bunu nasıl düşürebilirim? makinem amd 2000+ 1gb ram.. Cok teşekkürler....