[Eski] M Audio Keystation Pro88

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tony

Yeni üye
Arkadaslar merhaba bu urun hakkinda deneyimi ya da bilgisi olan var mi...
evdeki studyoma piano tuseli bir klavle almayi dusunuyorum ne tavsiye edersiniz?
Su an kullandigim E MU 49 tusesi de gayet guzel.
Bir adet de piano tuseli dusunuyorum.
Nord 88 var ama fiyati da cok cok ucuk :)
butcem 1000-1500 tl arasi...

Ben genel olarak maudio urunlerinin iyi oldugunu dusunmuyorum. Hele bu klavyenin tusesi prokeys ile ayniysa, hic tavsiye etmem.
Bu kadar para verecek olduktan sonra cme uf80 var, hatta daha da guzeli vmk nin 76 tus cekic aksiyonlu modeli var.
Eger Istanbuldaysan, tunelde akalin muzige ugra. Ben cme yi cok ta fazla begenememistim, sanirim biraz beklentilerim yuksek oldugu icin, ama vmk cok hosuma gitmisti. Fiyatlari da 1300 ve 1100 lira civarindaydi.

Bir kaç sene önce bende vardı ve uzun süre dayanamadım. Tuşlar maalesef çok kalitesiz. En büyük sorunlardan biri de tuşlardaki velocity hassasiyeti homojen değil. Velocity curve seçenekleri tatmin edici değil. Yalandan bir hammer action durumu var lafın özü.

Yeni modellerinde iyileştirme yapmışlarsa bilemem.

çok teşekkür ederim...
aslında bu tarz bi ürünü evdeki stüdyoöa almak istiyorum
piano tuşeli ürünler için aranje yapmakta zor olabilir deniliyor, sizce?
ve şu konuda haklı mıyım:
içinde seler ve efektler olan kaliteli ürünlerin (klavyeler) fiyatları oldukça yüksek...
nasılsa sesleri VST lerden sağlayabildiğime göre midi bir klavye daha mantıklı mıdır?

tony' Alıntı:
çok teşekkür ederim...
içinde seler ve efektler olan kaliteli ürünlerin (klavyeler) fiyatları oldukça yüksek...
nasılsa sesleri VST lerden sağlayabildiğime göre midi bir klavye daha mantıklı mıdır?

Bana göre piano tuşeli ürünlerde aranje daha kolay.Açıkçası vst kullanmak güzeldir fakat sahnede çat diye bilgisiyar giderse mort olabilirsin :).Kısacası makinene güveniyorsan vst ye devam et.Klavylerin bir çok rack versiyonu var onlar daha ucuz onlarıda kullanabilirsin tuşeye para vermek istemiyorsan.Ama bu işin en güzeli klavyesine sahip olmak. 8)

tony' Alıntı:
çok teşekkür ederim...

Her yiğit yoğurdu farklı yer... Genelde piyano tuşesi tercih edilir fakat ben -kendi adıma- yarı ağırlaştırılmış synth action klavyeleri (ör: Roland XP-80, Roland A-70, Access Virus KC) tercih ederim. Bilhassa acilite gerektiren davul partilerinin yazımında piyano tuşesi çok problem. Tuşların geri dönüş hızı da önem kazanıyor bu tip durumlarda.

Keystation Pro 88 benim piyasada denediğim en kötü piyano tuşeli aletlerden biri, piyano çalmak için kullanacaksan tavsiye etmem kendi adıma. CME UF80'e bakabilirsin forumda kullanan arkadaş ve görüşleri var.

cevit' Alıntı:
Her yiğit yoğurdu farklı yer... Genelde piyano tuşesi tercih edilir fakat ben -kendi adıma- yarı ağırlaştırılmış synth action klavyeleri (ör: Roland XP-80, Roland A-70, Access Virus KC) tercih ederim. Bilhassa acilite gerektiren davul partilerinin yazımında piyano tuşesi çok problem. Tuşların geri dönüş hızı da önem kazanıyor bu tip durumlarda.

Hammer action klavyeyle davul yazmak işkence cevit haklı.

Merhaba, keystation 88 fiyatına göre oldukça iyi sayılabilecek bir midi klavye lakin tuşları ve tuşesi söylendiği gibi piano hassasiyetinde değil çalarken kalite eksikliğini hissedebiliyorsunuz ayrıca belli bir süreden sonra tuşlarından tıkırtı geliyor, aslında sıfırlarında da geliyor ama sonraları artıyor. Lakin başta da dediğim gibi fiyat-performans iyi.

Evdeki "mini" studyomda Yamaha KX49 kullanıyorum; tuşesi ve özellikleri çok uygun bir cihaz. Aynı seride 25,49,61 ve 88 tuşlu 4 model var. Kesinlikle Yamaha KX serisi midi klavye almanızı öneririm. M-Audio ucuz fakat tuşları kötü.

Ha unutmadan bir de EMU marka klavyelerin tuşesi çok iyi...

Geri