[Eski] M-audio keystation 49e vs. keystation 61s ?????

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

carbendi

Yeni üye
Selam
ben amatör olarak müzikle ilgilenmekteyim. geçen seneye kadar casionun 4 oktavlık(modelini unuttuğum) çok eski bir modelini kullanıyordum. alet bozzulduğu için yeni usb'den notebook'a bağlanabilen bir midi klavye almayı düşünüyorum.

m- audio nun iki modeli bütçeme uygun ve beni tatmin edicek gibi ama hangisini alacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim!!

Keystation 49e 4 oktav 105 euro

Keystation 61s 5 oktav 155 euro

61s almak istiyorum ama 1 oktavlık fark için fiyat farkı değer mi ona karar veremedim!![/url]

Gecen cumartesi M-Audio keystation 49 e aldim.Kullanmasi cok kolay.Bende Digi ile birlikte gelen Reason var.Aninda Reason'da calismaya basladim.Ben muzisyen degilim amacim, biraz oynamak. Fazladan 1 oktava ihtiyacin olur mu olmaz mi, sanirim buna senin karar vermen gerekiyor.Iki modele de baktim 1 oktav disinda fark yok.
Kolay gelsin.:)

Selamlar

Iki el klavye caliyorsan muhakkak 61 tus olan modeli al, hatta piyano calmaya alisiksan 76 veya 88 tuslu modellere bile yonelmen gerekebilir.
Sadece aranjmanlari (strings, pads vs) yazmak icin veya solo atmak icin ise 49 yeterli :)

Ayrıca hatırladığım kadarıyla 61es in tuşesi biraz daha farklıydı... Semi action diye geçiyodu yanılmıyosam; piano tuşesine biraz daha yakın. Piano tuşesini seviyosan, çalarken daha fazla keyif alırsın. Eğer evinde koyacak yer sorunun yoksa 1 oktavdan kaçma derim. Hem kullandığın programlarda transpoze tuşunu daha az kullanmak zorunda kalırsın, Hem de Olur da iki elle çalmaya başlarsan senin için büyük bir kazanç olmuş olur.

Ben de alırken klavye çalmaktan anlamıyordum, Sadece o ara param çoktu :p Sonra bir arkadaşım bana bir iki temel bişeyler gösterdi, ben bile hayret ettim ne kadar hızlı ilerlendiğine...

bende keystation pro 88 aldım gayet mmnunum fakat daha ogrenecegim cok sey var o yuzden keystation kullanan arkadaslar ile koloni olusturma teklifi sunuyorum :D

bende bi keystation 88 aldım. Daha önce tuşlu çalgılarla bir ilişkim olmamıştı :twisted: . Odam biraz küçük, şimdi keystation 88 ile yatakta beraber yatıyor gibiyiz. :oops:

Benim amacım aranjman dan çok piyano çalmaktı. Bu yaştan sonra zor ama olsun öğreniyoruz.

Gerçekten sadece aranjman için istiyor ve yerin darsa, fazla büyük birşey alma. Sonra kendini klavyenin geri kalanını kek, börek tabağı koymak için kullanırken bulabilirsin.

Demişsin ki "61s almak istiyorum ama 1 oktavlık...."

Peki niye 61s almak istiyorsun?

Gerçekten çok basit işler için tuşlu bir şeylere ihtiyacın varsa 49 bile fazla gelebilir. Notebook'un var, al bir oxygen at çantaya ...en basit çözüm

Ama daha öte bir şeyler yapmak istiyorsan,mobil ihtiyacın yoksa ve yerin varsa 61'i al.. Ama 61 çok arada derede.

Bence bize verdiğin bilgi az, amacın ne?? Doğru düzgün bir cevap yazamıyoruz,

aha, mesaj tarihi 27 şubat, sen çoktan almışsındır alacağını...

? ? ?

selam.
Benim de keystationlarla başım dertte!
Ben triton gibi klasikleşmiş birşeyin yanısıra, klavyeyi laptop aracılığıyla midi transferi yaparak kullanmak istiyorum.

Bunun için m-audio serilerini buldum. Fakat cahiliyetim yüksek derecede. Birileri bana pro88(http://www.compel.com.tr/m-audio/keyboa ... /index.php) ile es 88 (http://www.compel.com.tr/m-audio/keyboa ... /index.php) in farkını anlatıp, herhangibirini seçtiğimi varsayıp firewire410 ve laptop ile kullandığımda hoparlör sistemine nasıl bağlanacağımı anlatabilir mi??

Ve bi sorum daha bu ekipmanın, triton le-extreme gibi synthsizer lardan eksiği yada fazlası ne olur?

evdeki midi kayıtlarımın yanısıra, canlı performans için de kullanacağım çünkü. . .

Teşekkürler. . .

Laptopla kjullanacağım dediğine göre bu klavyeyi sahnede kullanmak istediğini varsayıyorum. Maudio yada evolution klavyeleri genelde bazıları beğenmiyorum dese de, yerli yabancı birçok insan tarafından kullanılan klavyeler. Konserlere gelenler en sıklıkla 61 tuşlu, taşıması kolay klavyeler ile geliyorlar, bence de mantıklı olan o... Eğer illa 88 tuşlu bişey olması lazım demiyorsan (ki basit şeylerde transpoze tuşu yeterli oluyor ve genelde daha fazla tuşa pek gerek olmuyor) ve klavyeni kendin taşımıyorsan rodin varsa, 88 tuş tercih edebilirsin. Ama taşıyacak adamın yoksa; hem evde her yere daha kolay sığan, kurması kaldırması ve taşıması kolay olan (ki bazıları 4 kiloyu geçmiyor)klavyeleri kullanabilirsin...

Ki özellikle evde koyacağın yere sığacağını düşündüğün aletler belirli bir boyuttan büyük olduğu zaman 10 santim bile çok büyük fark yaratabiliyor. Hele de alet ağırlığı 30 lu kilolara çıkıyorsa, öyle kurup kaldıramıyosun, artık o odayı yada evin o bölümünü ona tahsis etmiş oluyosun :)

Senin için tuşe mi daha önemli, yoksa shynthesizer olarak mı kullanacaksın? atanabilir knoblar ve faderlere ihtiyacın olacakmı? buna göre tercihini yapabilirsin.

Ne olacak ki, ben taşırım onu diyebilirsin, ama taşıyacağın mesafeler 20 metreden daha uzun olacaksa, alet gittikçe ağırlaşıyor, sana gavur eziyeti yapmaya başlıyor. Ben biriki kere taşımak zorunda kalmıştım da, sanki kendi tabutumu taşıyomuşum gibi geldi bi an. :) Neyse şimdi evolution mk461c aldım da bir kere rahat ettim.

Normalde piano çalıyorum ve pianoda 3. senem . tuşemin bozulması istemediğim için ve markaların modülleriyle istediğim an istediğim tarz elektro pianoya çevirebilirim die. 88 istiyorum. Bununla beraber yapmak istediklerim brass, strings, elektric-jazz piano gibi sound fontlar bulup sahne de kullanmak. Ve böyle bişeye girmişken sytnhsizer gibi de kullanacağım demek açıyı çok genişletmek değil.

Kafama takılan şeyler teknik bilgimin yetersizliğinden. Arasında 200$ oynayan es88 ve pro 88 in "pro"olanında adreslenebilir die anlatılan şeyler. Onlar bana neler kazandırır sound olarak? Neler yapabilirim? Bunu iştahla merak ediyorum. . .

Çok saol yazdıkların için biraz daha açık olmaya çalıştım. İnşallah bu teknik konularda da bilgin vardır da beni aydınlatırsın tekrar. . .

Başarılar, iyi çalışmalar. . .

88es semi weighted diye biliyorum. Hammer action olan pro88. Üzerlerindeki kontrollerler soft shynth'lerdeki osilatör ya da sampler parametrelerine ve efekt parametrelerine atayabileceğin kontrolöler. Eğer elektronik altyapılarla uğraşacaksan işini inanılmaz kolaylaştırabiliyor veya zevkli hale getirebiliyor.

mesela en bilindikleri cut filterler. ne biliyim delay zamanı attack zamanı kullandığn yazılımda atanabilir ne varsa...

Yani potlara flanger, delay gibi şeyleri adresleyip zamanlarını o potlarla analog ayarlayabiliyosun. Öyle mi?

Ama bu kullandığın aracı programın bünyesiyle de alakalı. Anladığım bu sanırım doğru anladım.

Çok teşekkürler. . .

Semih' Alıntı:
Yani potlara flanger, delay gibi şeyleri adresleyip zamanlarını o potlarla analog ayarlayabiliyosun. Öyle mi?

Ama bu kullandığın aracı programın bünyesiyle de alakalı. Anladığım bu sanırım doğru anladım.

Çok teşekkürler. . .

aynen, genelde soft shynthlerin bir çoğunda neredeyse her parametre atanabilir haldedir

Selamlar, Keystation ile ilgili olduğu için buradan devam edeyim dedim, soru şu:

49e midi klavyemde, sol elin kullandığı kısımda başka ses, diğer kısımda başka ses olsun istiyorum. Yani ikiye bölüp, iki ayrı ses. Nasıl yapabilirim ? Yazılım olarak Cubase kullanıyorum.

Geri