[Eski] Müzikte CPU' nun önemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teşekkürler. Acaba hangi modelini önerirsiniz?
Gerekirse anakartı yenileyebilirim, uyum sorunu etc. olması durumunda.

Valla eger paraniz varsa AMD64 X2 4400 super bir sistem olur.
Saniyorum islemci tek basina $600, ama dual core oldugu dusunulurse iyi bir fiyat.

Teşekkürler Bülent bey.
Bütçemi oldukça sarsacağı kesin :) Ancak genede almışken tam almak istiyorum. Bilgisayarımın kasılmalarından iyice bıkmış durumdayım çünkü. Biraz daha güçlendirmek yerine olmuşken tam olsun diye düşünüyorum. 600$ lık bir bütçe ayıramam elbette ama ileriye dönük düşünebilirim. Fiyatın artması sadece satın almamı biraz geçiktirecek.

$600 sadece islemci fiyati, daha bir de RAM, HD, Anakart vsvs derken saniyorum en az $1000 olur. Ama bir kere alayim tam olsun diyorsaniz dual-core AMD64 alin derim. Sanirim dual-core bir sistem muzik yapmak icin en az 2 sene is gorur :)

Yeniden bir bilgisayar kuracağım desenize :)
Bilgisayarımı ilk alırken müzik için kullanacağıma ve buna göre almam gerektiğine çok önem verememiştim. Tökezleye tökezleye bir yere kadar gidebiliyor ancak artık yetmediğini görebiliyorum.
Aslında ilk düşündüğüm şey işlemci. Bir arkadaşım İntel Pentium4 3.0 Ghz işlemci kullanıyor. Kendisinden konu hakkında yardım istemiştim ve bana önermişti bunu. Fiyatta kafama yatınca ciddi olarak düşünüyordum.
İşte takılıp kaldığım benim isteklerime cevap verebilecek mi bilmiyorum.
HD şuan için düşünmüyorum ama ilerde ikinci bir tane alabilirim. Ses kartında Emu da karar kıldım ve 1 hafta içerisinde alıyorum. Zaten bu kartı istememdeki sebep DSP özelliği olması ve cpu ya fazla yüklenmeme gerek kalmamasıydı. Ram de ise 256yı çıkarıp bir 512 daha alıp 1024 mb a çıkarmayı düşünüyorum. 2x1024 rami anakartımın desteklediğinden pek emin değilim. Bu konuda bir anakart tavsiyeniz olabilir mi? 1024+1024 mb bir ramin çok büyük artılarını görebilir miyim iyi bir işlemciyle birlikte ?

bulent biyikoglu' Alıntı:
$600 sadece islemci fiyati, daha bir de RAM, HD, Anakart vsvs derken saniyorum en az $1000 olur. Ama bir kere alayim tam olsun diyorsaniz dual-core AMD64 alin derim. Sanirim dual-core bir sistem muzik yapmak icin en az 2 sene is gorur :)
abi ne yaptın biraz daha bekler mac.g5 alırım.

roni aran' Alıntı:
bulent biyikoglu' Alıntı:
abi ne yaptın biraz daha bekler mac.g5 alırım.

Dual G5'ler en az $2000. Oysa Dualcore AMD64 en $1000-$1500 arasina toplanir pekala.

Bülent bey, bir dual core AMD 4800+FX girişkenliği içindeyim. FX olması müzik konusunda, grafikteki gibi bir artı sağlar mı dersiniz... (öhüm!) :p

Fx neyin kisaltmasi acep? :) Hic bilgim yok. Her neyse, sonucta AMD64 4800+ alip uygun yazilimla (ProTools 7 mesela) performans 2'ye katlanabilir dual core oldugu icin derim.

Ozan' Alıntı:
7.0 ile 64bit desteği geldimi ? Bir de xp 64bit edition kafamı kurcalıyor, fikirlerinizi alayim dedim.

Yok Ozan, 64bit destegi henuz yok ProTools'da. Olacagina dair bir duyum da almadim henuz. Tek bildigim Mactel'ler icin yakinda yeni Plugin Software Development Kit yayinlayacaklar, o sayede Intel islemcili Mac'ler icin plugin gelistirmek mumkun olacak. 64 bit desteginin ne zaman cikacagini duyar duymaz size bildiririm :D

AMD nin FX inin ne için olduğunu ben de bilmiyorum. Ama aranırken nisan gibi daha ileri modellerin çıkacağını duydum. 5000+ ve L2 diye yeni bir çipset ailesi galiba. Biraz beklemeyi tercih ediyorum o zaman.

2. ele düşünce freaklardan bir tane düşürmeyi hedefliyorum bende. Şu anda yetiyor işlemci. En son 24/96 da 100'e yakın kanal ile başa çıkabildi 3200+ (single core) Yetmiyosa da FX teleport var :)

Tonguc' Alıntı:
Intel Pentium Extreme Edition diye yeni bir cpu cikardi. Cpu'da 2 core var ve hyperthreading ozelligiyle 4 core olarak kullanabiliyorsun. Ayrica her cpu'nun kendine ait 2 mb. toplam 4 mb. L2 cache'si var. CPU intelin urettigi ilk 65 nanometre processor. 3.46ghz ve 1066 mhz front side bus ile calisiyor.

http://www.bit-tech.net/hardware/2005/12/27/intel_pentium_ee_955/1.html

http://www.amd.com/duel

AMD WINS DUAL-CORE DUEL :twisted:

Intel'in Extreme Edition uzun zamandır var. Ve AMD'nin FX işlemcileriyle aynı kategoride yarışıyor. Ama AMD FX, her zaman P4 EE'a üstünlük sağladı çıktığından bu yana.. :wink:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri