[Eski] logic system xp15 ve xp180 hakkında yardım lütfen...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

eddizsound

Yeni üye
herkese merhabalar. ses ışık sistemleri satışı yapan bir arkadaşımın elinde aktiv logic system xp15 ve bas olarakta xp180 var ve bu malzemnin L acoustics - adamson gibi kaliteli bir hoparlör olduğunu söyledi. elinde 8 adet xp15 üst ve 4 adet xp180 alt varmış fiyatıda muhtemelen uygun olacak. biraz nette araştırdım ama fazla bir bilgiye ulaşamadım. kullanan arkadaşlar veya bilenler varsa görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. şimdiden teşekkür ederim...

Logic system kötü bir marka değildir ama L'acoustics ile karşılaştırmak fantastik bir yaklaşım olur. Logic system pasif hoparlörlerinde gayet başarılıdır.Özellikle boyut-performans bakımından iyidir.Ancak aktif hoparlör imal etmek 2 kere dikkat gerektirir. Modellerini verdiğin ürünleri ne amaçla nerde kullanacağını söylersen daha fazla yardımcı olabilirim.

Selamlar

romeo nun dedigi gibi L'acoustics gibi markalarla karsilastirabilecegimiz bir urun degil ama kendi sinifinda gayet basarili hoparlorler.
xp 15 e gelirsek piyasadaki bircok 15/1.4 hoparlorle assagi yukari ayni ozelliklerde yanliz bir nokta varki dikkat etmemiz gereken coook mohim :) logic system bir ingiliz markasidir ve tum hoparlorleri ingilizlerin sevdigi sound baz alinarak tune edilmistir ki bu bize alisik oldugumuz (tabiri caiz ise) sikir sikir ust frekanslari vermez :)

xp 180 e gelirsek de orta olcekli bir bar/performance hall tarzi biryerde jazz/ blues tarzi calan bir grubun davulcusuna ve bascisina koymuslardi monutor olarak sorun yasamadan geceyi tamamladik bass calan beyle sonradan konusmamizda "alt frekanslarin gereginden fazla dagildigini ama ufak eq yardimiyla toplanabilecegini seviye olarakda yeterli oldugunu" soylemisti :)

saygilar

Logic, bahsettiğiniz markalar la yarışabilecek bir sistem değil. Orta sınıf. Ben bayağı bir incelemiştim zamanında. Hatta sahibiyle tanıştım, yemek filan yedim.
Klasik British sound..Tizler özellikle düşük, ağırlıklı olarak mid sound mevcut... Ufak tefek hardware sorunları var, asma aparatları çok zor birleştiriliyor filan gibi.

verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. benim kullanacağım alan 500 kişilik kapalı mekan ve yaklaşık 800 - 1000 kişilik açık alan. ayrıca ufak tefek kiralama işleri. aslında benim aklımda olan Mackie SR1530z idi fakat şimdide Mackie HD1531 çıkmış ama onuda pek kullanan yok sanırım. mackie nin bu serileri hakkında da bilgi verebilirseniz yada başka önereceğiniz birşeyler olursa paylaşmanızı rica ederim...

Şu mackie'ye ısınamadım gitti. :( Hangisini dinlediysem beğenemedim acaba bende mi bir sorun var?

Geri