[Eski] Logic le ilgili sorular

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pretioza

Yeni üye
Selam arkadaşlar logic e yeni başlayan olarak aklıma takılan bazı sorular var...

1.Midi controller a parametreyı nasıl atıyoruz..Fl de sag tıklayıp control dıyınce dırek oluyordu logıc de bu ıslem nasıl..
2.Mıxer dekı maın cıkısdakı herhangı bı effect plug-in e automatıon u nasıl yapıyoruz..Dıger kanallarda problem yok ama maindeki lere yapamıyorum

sımdiden tesekkurler

neyse 1. sorunun cevabini buldum ..cevaplayayım..
Mixer bolumunden create to arrange dıyorsun oda dıger kanallar gıbı oluyor..2. nın cevabını halen bulamadım yokmu kullanan logic..

yok mu abıler logic kullanan vay be :(..Kullannalara hangi au ları kullanıyorlar dıyede bi soru soru sorayım..

Main out'daki otomasyon sekmesinden latch modu seçip, kaydını çalarken efeklerden herhangi birinin parametreleriyle oynarsan otomasyonu yapabilirsin, yanlış yaptığın yerleri düzelmek için aranjman menüsünün en sağ üst sekmesinde view all automation data diye bir seçenek var, onu seçersen kayıtta kullandığın bütün otomasyonları görebilir ve el ayarıyla düzeltebilirsin. Kolay gelsin.

tesekkurler ses doktoru..
daha cok sorum olucak ..
Hattta yeniliyeyim..

1.Au lar nelerdir ..Vst lerin tümünün mac versiyonu varmıdır..siz neler kullanıyorsunuz..
2.Fl kullanırken Quantize diye bi seçenek vardı canlı kayıttan sonra notanın uzunluğu uygun yeri gibisinden ayrlar yapıyordun..Bunda da buldum o özelliği ama belkide ben tam olarak yapamadım..Yani notanın vuruşlara göre tamamen uymasını istiyorum bunu nasıl yapabilirm..
Tesekkürler..

AU = Audio Unit

Sadece Logic'e özgü sanal enstrüman,synthesizer, sampler ve efektlerdir. Yani bir bakıma Pc'deki Vst'nin Logic'deki ismidir.

Sequencerlardaki quantization meselesi temel olarak kayıt esnasında çaldığın notaların ölçülere göre tam oturtulmasıdır. Bunu matrix editör ekranında önce quantize etmek istediğin notaları seçip "q" tuşuna basarak yapabilirsin. Eğer olmazsa yine Matrix editörde notları seçip sol üstteki menüde "Quantize note lengths" sekmesinden ayarlayabilirsin.

Logic 8 i yüklerken pro application support yazılımını istiyor .bu programı kurdugumda kurmak için harddiski seçmmiyor üzerinde kırmızı bir ünlem işareti var ..Ve bunu seçemessinzi diyor..O yazılımı tekrar indirdim tekrar deniyicem..Logic pro 8 in kurulumun da acaba nerde yalnış yapmış olabilirim...

evethacintosh yaptım ama problempro aplıcatıonu kurmaması yanı bunun hackle alakası yok cunku programı apple ınsitesindenindirdim..aslında bı kez dahalogic indirmiştim mac e format atmadan once ozaman hıc pro apllıcation diye bi program kurmadımdirek kullandım..Acaba diyorum logic 7 yi kurduuktan sonramı kurayım yine valla işin içinden çıkamadım :(

Pretioza, burada korsan program desteği vermediğimizi milyon kere söyledik, tebrik ediyorum seni dürüstlüğünden ötürü ama, ne yazık ki bu dürüstlük kuralları uygulamamızı engellemeyecek. Bu konuda ısrarcı olmayacağını umarak başlığı kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri