[Eski] Logic ile birlikte vst kullanmak.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

samplemania

Yeni üye
SLM arkadaslar Logic ile birlikde vst plug in kullanan varmi aranizda?
Performans durumunu merak ediyorum ve Reaktor 5 almayi dusunuyorumda :)

:( kimse yok sanirim bu sitede logic ile birlikde vst kullanan.Birde buranin turkiyenin en buyuk muzik forumu oldugu soylenirdi vardir belki birileri bekliyorum.

Logic ile vsti kullanman icin Audiounits e convert etmen lazim.Bu basit bir conversation bu yuzden genelde herhangi bir sorun yasanmiyor.Performans acisindan bakinca bu kullandigin makina ile ilgili,pluginlerin sahsi sorunu degil.Daha dogrusu bu conversation sirasinda ek bir yuk eklenmiyor..Cpu killer bir pluginse Cpu killer olmaya devam ediyor..Convert programinin sitesini hatirlamiyorum,vst to au diye aratirsan bulabilirsin..Zaten cogu pluginin au versionu var, Reaktor un de var diye hatirliyorum,converte gerek kalmiyor...Logic 7.1 Tiger 10.4.4 ile sorunsuz calisiyor bende,7.2 update i de sorunsuz gibiymis,birtek bunlara dikkat etmek gerekir...Benim G5 te simdiye kadar bir yetersizlik yasamadim plugin performansi acisindan,oldukca cok plugin kullanmama ragmen..Kisiye gore degisir tabii...

Abi saol ama bi kac sorum daha var :) birtakim insanlardan duyduguma gore pc icin yapilan vst lerin crackleri ni macde acabiliorlarmis bundan haberin varmi gercekmi ? Birde performans acisindanda problemsiz calismasi sevindirici cunki ben reason3 un mac destek li olmasina ragmen g5 dp 2.0 da bile demo song da dahi performance gostergesinin neredeyse yariyi gecdigini gordum :( Bu olaydan sonra aklima gelen olay suydu g5 in sadece logice optimize olmus olabilirmi yani logicin disindaki programlar performans vermiyormu acaba diye hatta bi kac demo vst denedik bir arkadasimla ama ufacik bir fx bile islemcide hatri sayilir bir isik yanip sonmesi yaratti.Sende hangi vst ler abicim :roll:

slm

sample mania, sana bir iki sözüm var. "kimse yok sanirim bu sitede logic ile birlikde vst kullanan.Birde buranin turkiyenin en buyuk muzik forumu oldugu soylenirdi vardir belki birileri bekliyorum";demişsin.

Evet, doğru duymuşsun.Burası Türkiye'nin en büyük müzik forumudur.Fakat buranın büyük oluşu,senin birtakım yasal olmayan crack programları kullanma arzunu karşılamak zorunda değil (yasal olmadığı için)aynı zamanda da alakadar etmez (yine aynı nedenden dolayı).Ayrıca konunun detaylarına inmek istiyorum.FXpansion VST to AU Adaptor.v1.44 ile carbon olarak göstersen dahi, birkaç effectin dışında waves gibi VST çevirmesi yaptığında,(kantos ) vb.. bunlar logic'de hata veriyor çalışırken.

Duyumlardan hareketle yola çıktığını düşünen arkadaşlar sanırım Spectrasonic'in atmosphere-stylus çok eski pluginleri kırmış olmalılar.Colosus'u bulamazsın mesela.Bu adaptörle olacak iş değil.Programın resmen VST desteği vermesi gerek.Çünki hypersonic orjinal olarak alsanda,kullanamıyorsun.Programda eksikler yok değil,Logic çok iyidir.Ama RTAS ve VST desteğinin olmamayışı kötü.

Bu arada sana SONAR 5'de olupda logic'de olmayan birşey yazayım.Track freeze iken, audio kanalı ile edit yapabiliyorsun.Freeze kapamadan.Logic'de ise bunu yapman için freeze'yi offline etmen gerek.
SONAR 5 yabana atılmayacak kadar iyidir.

Performans'a gelince G5'in logic enstrumanlarında çift desteği verdiğini biliyoruz.Fakat Siz birde Albino 2 açıp deneyin, 1 kanal pad kullanıldığında neredeyse 2.0 dual işlemci göstergesinin 1 tanesi doluyor.Yani bir pad 2.ghz harcıyor görünüyor.Stabil değil çünkü aradaki adaptorden dolayı.Yani özet olarak VST dışındaki yazılımları satın almak gerek.Birde aldığın yazılımın 64 bir yazılması gerekki reaosn 3 gibi 32 bit yazılmış bir yazılımdan G5 de performans alman mümkün değil.

Arkadaslar sakin olun :) Ben zaten crack delisi bir insan degilim.O sekilde bir izlenim yaratti isem af ola zaten crack seven bir insan olsam pc alir koyardim butun pluginleride cokdan icine.Sadece merak.Neyse ben Reaktor almayi dusunuyorumda acaba problem yasarmiyim logic ile birlikde kullanirsam.

MAHCEM belki bir rastlantida olabilir ama calistigim muzik markette Iskocyada yasayan bir aranjor ile tanismishdim.Istanbulda bulunuyormusun? Belkide sadece rastlantidir sormak istedim.

samplemania' Alıntı:
MAHCEM belki bir rastlantida olabilir ama calistigim muzik markette Iskocyada yasayan bir aranjor ile tanismishdim.Istanbulda bulunuyormusun? Belkide sadece rastlantidir sormak istedim.

Doğrudur, ben olabilirim. Nerede olduğunu söylersen belki çıkarabilirim. Sen yine de forum kurallarını oku ve yazımını düzelt, mesajların silinmesin.

M.

Abi Taksimde bir pasajda desem yeterli olur herhalde ikinciel plak ve cd alip satiyoruz. ( Ilkokul mezunu ama gururlu ve muzik yapan bir insan ufak tefek yazim hatalarida olsa sizlere birseyler sormaya hakki yokmu :? Eger oyle ise sormam.Okadarda kotu oldugunuda dusunmuyorum acikcasi :oops:

Buraya kaydolurken eğitim seviyen ne diye kimseye sormuyoruz. Umurumuzda da değil, kim olursan ol gel. Yalnızca her yerde olduğu gibi buranın da bir takım kuralları var, onları da asmışız oraya, linkini de vermişim sana. Bu kadar gariban edebiyatı yapana kadar gidip o kuralları okusaydın çoktan anlaşmıştık. Eğer s yerine sh yazacak kadar kafan çalışıyorsa o kurallara da çalışır. Bunun okul diplomasıyla alakası yok. Sen bize yardımcı ol, buranın düzenini koru ki biz de sana daha kolay yardımcı olabilelim arkadaşım.

Neyse, olabilir tanışmışızdır, Taksim dolaylarına mutlaka bir iki gelirim Istanbul'da olduğum günlerde. Belki orada denk geldik, veya benden başka İskoçya'da yaşayan bir müzisyen daha var tanımadığım 8)

Sevgiler.

M.

Re: slm

SONAR-FOREVER' Alıntı:
\FXpansion VST to AU Adaptor.v1.44 ile carbon olarak göstersen dahi, birkaç effectin dışında waves gibi VST çevirmesi yaptığında,(kantos ) vb.. bunlar logic'de hata veriyor çalışırken.

\Fakat Siz birde Albino 2 açıp deneyin, 1 kanal pad kullanıldığında neredeyse 2.0 dual işlemci göstergesinin 1 tanesi doluyor.Yani bir pad 2.ghz harcıyor görünüyor.\

Bende pek bir hata vermiyor hicbir kullandigim plugin,belkide v.1.44 yuzundendir..Benimkiler v 1.50.02 ile convert edilmis,henuz bir problem yasamadim battery disinda..Battery nin kendisinde bir problem varmis zaten okuduguma gore...

Son yaaptigim parcada 19 tane Albino2 kullanmisim,gosterge hala asagi bi yerlerde duruyor...Fakat Albino 2 AU kullaniyorum, vst den convert edilmisini degil...Fakat fxPansion un sitesinde bu convert in ek bir cpu yuku getirmedigini okumustum saniyorum..Sendeki Albino2 nin baska bir problemi olabilir bu belkide??Kullanilan pluginler in versionu cok onemli Logic de ,eski versionlar cogunlukla validation test i gecemiyorlar, fakat yeni bir Logic yada OS update i ile uretici firmalar hemen plugin update ini cikariyorlar..En azindan bendekiler icin...

Selam,bendekilerden kastınız ? Neler var sahi :wink:

Albino 2-Battery 2 -Stylus-atmosphere-trilogy-kantos-mda-waves-wavearts-gitarrig-minimoog-claw-black reverb-plastic-crystal-Native reverb- bunların çalıştığını biliyorum.Bunların dışında kırılabilene raslamadım mesela bir STYLUS RMX yada COLOSSUS kırılabileceğini sanmıyorum :roll:

Logic'de bir bug tespit ettik.Freeze işlemlere dikkat edin. System performans göstergesi tek ışık yanıyor.Yani offline işlemlerde tek CPU çalışıyor.Hemde tüm offline işlemlerde.Mesela bir kanala bir synth yazın sculptureden ve system performans meter açın daha sonra kanal sayınızı arttırdıkça işlemci ışığının çift yandığını göreceksiniz (G5Dual),sonra freeze basın ve systemperformans göstergeniz freeze yapılırken açık olsun.Tek kanal çalıştığını göreceksiniz.Ben hatta acaba CPU'ya fazla abanmadığımız için belkide çift işlemci ışığı yanmıyordur sanıyordum, ilk başlarda daha sonra, 50 kanal audio her kanalda ayrı ayrı insert reverb+comp+gate+eq abanarak çalışınca da, 50 kanalı birden freeze yaptığımızda yine tek CPU ışığı görünüyor.Merakla düzelmesini bekliyoruz,sitesinede yazdık zaten.
Çünki normalde tüm işlemlerde çift ışık yanıyor çift CPU devrede yani.Ama ne yazıkki offline uygulamalarda bounce yada freeze tamamıyla tek işlemci.Buda çok kanallı freeze'lerde iki kat bekleme süresi demek oluyor.Ne diyorsunuz bu işe :?:

SONAR-FOREVER' Alıntı:
Albino 2-Battery 2 -Stylus-atmosphere-trilogy-kantos-mda-waves-wavearts-gitarrig-minimoog-claw-black reverb-plastic-crystal-Native reverb- bunların çalıştığını biliyorum.Bunların dışında kırılabilene raslamadım mesela bir STYLUS RMX yada COLOSSUS kırılabileceğini sanmıyorum :roll:

Afedersiniz ama neden ikide bir kirilmis plug-in'lerden bahsediyorsunuz? Forumun kurallarini gozden gecirin lutfen yazmadan once.

Geri