[Eski] Linux isletim sistemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ubuntu Studio ve Ubuntu hevesi hüsranla bitti maalesef.

İlk olarak Ubuntu Studio'yu kurarken harddiskin tamamını ext3 yaptı (Çeviri hatası da olabilir çünkü ayarlamayı kesinlikle benim yapmam gerekiyordu.)

Neyse tüm projelerimin silindiğini anlamamla intiharın eşiğine geldim. Daha sonra dosyaların bir bölümünü kurtardım gerçi neyse o başka bir konu.

Ubuntu Studio kuruldu ancak içine eciadsl'i entegre etmediklerinden dolayı öyle mal mal hiç bir şey yapamadım. Tamam içinde ses işleme üzerine çeşitli programlar var ancak bir çoğu "jack" hatası gibi bir şeyler söyleyip durdu. Gerçi pek bi araştırma yapmadım, nasıl çalıştırılır vs.

Daha sonra eciadsl olmadığı için modemi kuramadım, bir diğer harddiske Windows kurup oradan internete girdim ve eciadsl debian paketlerini indirdim. Ubuntu Studio'ya geri döndüm ancak "structure i386" ya da ona benzer bir hata verdi, yüklemeye kalktığımda. Diğer paketleri denedim onlarda aynı, hatta AVG Antivirüs sitesinin ücretsiz Antivirüs programını kurmaya kalktım yine aynı hatayı verdi. Problemin Ubuntu Studio'da olduğu kanaatine varınca hevesimden vazgeçtim.

Sonra Ubuntu'yu kurayım dedim. ilk çektiğim "live" cd masaüstüne geleceği sırada öyle boş boş kaldı. (Windows'da explorer'ın açılmadığını varsayın boş arka plan). Cd'dendir dedim. Bir başka Cd'ye çektim gene aynı. Daha sonra sitesinden "direkt" install olan alternatif iso'yu çektim. kurulum esnasında hata verdi. Başka bir cd'ye çektim yine hata verdi. Olabilir dedim, ve bir başka mirror'dan çektim bu sefer dosyayı sonuç yine aynı.

Sanırım biraz daha zaman geçmesi lazım, stabil bir şekilde Windows / Mac harici bir platformda çalışmak için.

Kıssadan Hisse: Ne olursa olsun projelerinizi her zaman en az 2 (yazıyla iki) farklı, "fiziksel" iletişimi olmayan yerlerde saklayınız, saklatınız...

Şu anda işyerinden ve ubuntu 7.10 GG üzerinden yazıyorum. İnanılmaz güvenilir bir duruşu ve stabil çalışması var. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım, ayrıca yeni programları kurmak çocuk oyuncağı, ya kendisi ile gelen paket yöneticisi ile otomatik çekebiliyor / update edebiliyorsunuz ya da terminal ekranından sudo apt-get ile rahatlıkla yükleyebiliyorsunuz. Ayrıca Compiz dahili olarak kurulu geliyor, grafiksel olarak da feci uçuşta makina...

Celeron 2.6 + 768 ram + 256 Mb AGP ekran kartı ile, çok rahat çalışabiliyorum, tavsiye ederim.

Ancak hala biraz sinirliyim evdeki pc'nin harddiskini uçurduğundan dolayı...

Driver problemim olmasa "windows"la hiç uğraşmam. Fakat "M-Audio" "Linux" desteği vermemekte mealesef.

Gutsy Gibbon'dan Hardy'e upgrade ettim bugün sistemi, 10-15 dakikalık sevişmeden sonra Ubuntu olayın son evresine gelmiş gibi gözüküyor. 8.04'ü kesinlikle deneyin. Güven vermenin ötesinde bir çok düzenleme de dahil olmuş.

http://www.ubuntu.com

Not: 1 hafta içinde Server edition'ı kuracağım, genel bir inceleme yazısı yazarım buraya.

P3 bir IBM e-server var elimde, bakalım 128 Mb ram ile nasıl bir performans elde edeceğim, merak ediyorum.

Windows Harddiskim fabrika hatası yüzünden yine patladı... Kaldık IDE sürücüsündeki Ubuntu'ya... M-Audio 192 ile multimedya maçlı bir problem yaşamıyorum ancak ardour'da devamlı hata alıyorum... En azından ses kaydı yapabilsem bir eksiklik hissetmeyeceğim belirli bir süre... Offf hep şansızlıklar beni buluyor.

BAŞARDIMMMMM!!!!! Lanetolasıca Onixon DSL100u model USB modemi en sonunda doğru bir şekilde Ubuntu üzerinden çalıştırdım ve şu anda o sayede yazıyorum bu yazıyı... Yaklaşık 1.5 ay ! Evet yanlış duymadınız tam 1.5 ay uğraştan sonra en sonunda başardım. İşte Linux tabanlı işletim sistemlerinin bu yanını seviyorum... Problem çıkarıyor ama sizi de geliştiriyor, Az çok çözdük sistemi. Kusura bakmayın ama çığırmak istiyorum, lütfen imla hatası muhabbetine editlemeyin :D

Yeaahahahahahahaah... YEAAAHAHHHHHHHHHHH... YEAHHHHHHH... Lay lay lom!!!!!!

Şimdi sıra M-Audio 192 ile temiz kayıt almaya geldi ;)

ubuntu'yu ikinci os olarak kullanıyorum. birincil işletim sistemim haline getirmeyi planlıyorum.

tek merak ettiğim,

m-audio mobilepre usb ses kartım ve
m-audio keystation pro 88 midi klavyemle

latency olmadan, piyano çalışma imkanı bulabilir miyim?

bulabilirsem hangi programlar gerekir? nereden bulabilirim?

Bugün 8.10'a yükselttim versiyonu. Oldukça hoş olmuş, kernel yenilenmiş. Herşeyiyle "Ben tek başıma yeterim" diyor kendileri. İlginenlere duyurulur. Çekinmeden deneyebilirsiniz. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri