[Eski] LCD olu pixel sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xanair

Yeni üye
Ekranda olusan bir olu pixel yiginina ne yapabiliriz?Su an ekranda 2.5 cmx4 cm boyutlarinda kumelenmis bir olu pixel yiginim olustu bunlari yeniden aktiflestirebilir miyiz?
Servise goturdugumde muhtemelen lcd si degismeli deyip ya yeni monitor yada lcd panel degisimi onerecekler ve garanti suresi, bittigi icin bir monitor fiyati cepten cikacak.

Yeni LCD almaktan başka çaresi yok. Bu ölü pixel olayı kader. Sıfır aldığın bir monitörde bile, eğer 2 ölü pixel varsa, adamlar geri almıyorlar. İlla 3 ölü pixel olacak en az.

CaylakMuzisyen' Alıntı:
Yeni LCD almaktan başka çaresi yok. Bu ölü pixel olayı kader. Sıfır aldığın bir monitörde bile, eğer 2 ölü pixel varsa, adamlar geri almıyorlar. İlla 3 ölü pixel olacak en az.

Geçen sene Teknosa'dan aldığım lcd ekranda bir tane ölü pixel çıktı ama ertesi gün sorun çıkarmadan yenisiyle değiştirdiler.

cekilmeyeninsan' Alıntı:
CaylakMuzisyen' Alıntı:

Geçen sene Teknosa'dan aldığım lcd ekranda bir tane ölü pixel çıktı ama ertesi gün sorun çıkarmadan yenisiyle değiştirdiler.

Şanslısın o zaman. Çoğu yer almıyor çünkü. :)

CaylakMuzisyen' Alıntı:
2 ölü pixel varsa, adamlar geri almıyorlar. İlla 3 ölü pixel olacak en az.

Her firmanin bu konuda farkli limitleri var.Tabi Garanti suresi bitmedi ise

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Stuck pikselleri düzeltmek mümkün olabiliyor aslında. Ölü numarası yapan pikseller için ise son çare:

http://www.liveleak.com/view?i=de5_1231712181&c=1

kesin bu arkadas soyagacindan bir yerden turk ote yandan ayni teknigi biraz narin olarak it cevresinden de oneriyorlar. Ama sorun su ki benimkiler omurleri boyunca gayet durusttuler hic beni kandirmaya calismadilar.

Benimkiler garanti suresinin bitiminden itibaren oteki taraftan geri getirilmeyeceklerini farkedip intihar etti...

Uygun fiyatli 1600x1200 cozunurluklu bir ekran oneriniz var midir?

Ben soyle kabaca bir arastirma ile LG L2000CP modelini buldum ama turkiyede bulamadim daha fiyatini :? bu alet hakkinda fikri olan varmidir da 2. sorum olsun.

20" den asagi yok sanirim bu pixel oraninda uygun fiyatli denilen de(ucuz aslinda su ara monitor fiyatlarina uygun param yok :lol: ) en fazla 23".

Samsung ve Philips'in 22'' leri bir harika. Alıp da pişman olanını görmedim; ama bu işler biraz şans işi. Ölü pixel falan çıkabiliyor.

Model seçerken, tepki süresine ve çözünürlüğüne dikkat edersin. Bir de kafanda model belirledikten sonra şöyle internette biraz soruşturursun, sonra da alırsın biter. :)

22" lerde max. çözünürlük 1680*1050
24"lerde 1920*1200 oluyor. Tabii artýk 26 ve 281 olupta ayný çözünürlüðü destekleyen modellerde var.

Min 24" almanýzý tavsiye ederim daha büyük ekranlarda fiyat/performans oraný düþüyor. Birde desteklediði çýkýþlar da önemli. Mesela 24" Full Hd olup üzerinde Hdmi çýkýþý olmayan modeller var. Fiyatý daha ucuz bunlarýn.

Hdmi gerekmiyorsa düþünülebilir. Bence olmasý daha iyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri