[Eski] Laptopuma Xp kuramıyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cagri

Yeni üye
Merhaba. Hp dv2720et model laptopumda vista var ve ben xp ye geçmek istiyorum. Fakat xp cd sini boot ettiğimde kur dosyaları atılırken bir sorun çıkıyor. Hatırladığım kadarıyla ACPI modunu kapatmamı söylüyor.Ya da bios update etmemi.

Bios'u update ettim, zaten aynı sürümmüş. Fakat ACPI'i devredışı bırakamadım bios'dan. Çünkü bios ayarlarında "power management" diye bir bölüm yok(oradan kapatılıyormuş).

Ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim. Birde bendeki modelin xp sürücülerinin tamamını nerden bulabilirim? Bir sorun çıkabilirmi?

Teşekkürler.
Çağrı.

İnternetten arat laptop forumları var genelde notebook.gen.tr mi neydi oralara bak kendi sitesine bak.

Benimde vistadan çok başım ağrımıştı vista kurulu iken normal xp cd sinin takıp sistem kurdum.

Harbiden abi bunu senle denemiştik dimi msn de sende olmamıştı :) Sanki işletim sistemim xp miy gibi cd yi takıp normal bi şekilde reset attım ve formatı çaktım aynı makinanın Core2duo sundan arkadaş almış ondada oldu hatta driverlarını ben vermiştim.

Şimdi bende Fijutsu siemens var core2duo. Fakat adamlar sadece vista sürücülerini veriyorlar. XP desteklenmiyor. Elim kolum bağlandı.

Teşekkürler. ACPI denen illetle başı belaya giren yokmu aranızda? :D Onu kapatsam sorun çözülecek gibi.

Bios'ta power management yok mu? :shock: Peki diğer sekmelerin içinde yok mu ACPı enable-disable muhabbeti? Her bios'ta kesinlikjle vardır çünkü...

En güzeli bilgisayardan arınıp hesap makinesine dönmek:p ..

Bide bu çıktı XP kuramama. İnsanları iyice bagımlı yapmaya çalışıyorlar..

cagri' Alıntı:
Fakat ACPI'i devredışı bırakamadım bios'dan. Çünkü bios ayarlarında "power management" diye bir bölüm yok(oradan kapatılıyormuş).

F8 e bas
guvenli modda ac

Baslangic-Bilgisayarim-Ozellikler
buradan
Hardware-Device menager
en altta System devices ac
ACPI kaldir

umarim olur :D

Cevaplarınız için tesekkür ederim. Aldığım yere götürdüm recovery dosyasını yanlışlıkla silmemek için. Orada sorunu çözdük. c:/ de vista d:/ de xp şeklinde kullanıyorum. Easy BCD adlı programı kullanıyorum işletim sistemini boot etmede. Şu an için bir sorun yok yanlız Hp dv2720et modelini kullanan var ise aranızda sadece xp kurmaya kalkmasın çünkü wireless ve bluetooth çalışmıyor.

Benim sormak istediğim sistem bu şekildeyken nasıl yedek alırım. yani ghost programı olarak ne tavsiye edersiniz ve hangi yolu izlemeliyim.

Teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri