[Eski] Laptop' a ram desteği

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar Acer 5520g notebook aldım standart olarak;

- AMD Turion™ 64 X2 TL-60 2.0 Ghz

- Geforce 8400m 128mb

- 2 gb ddr2

vs.vs.vs.

Ben bu makinaya tahminimce açmadım ama iki ram slotu vardır ve 1 gb lıktır onlarda. Onlardan birini söküp 2 gb lık aynı değerlerde ram taksam olurmu sizce? Toplamda 3 gb ı görebilirmiyim?

Ayrıca şu başlıkta Mahcem abinin verdiği linkteki programı indirip ram lerin 333 MHz olduğunu farkettim ama piyasada ise 667 bulabildim bir sorun oluşur mu?

Emre'cim oluşturur.

DDR (DDR SDRAM) ve DDR2 diye ayrılıyor senin bahsettiğin RAM'ler aslında.

DDR olan (DDR333) ile DDR2 olan (DDR667)'ın pin farkı vardır.

Yanılmıyorsam DDR 184 pin, DDR2 ise 240 pin'e sahip RAM'lerdir. Dolayısıyla anakart üzerindeki slotları bile farklıdır.

Ayrıca ürünü google'da aradım da şöyle bir, RAM'ler DDR2 667 olarak görünüyor. Bir yanlışlık olmasın.

Hem piyasada DDR'lı bilgisayar kalmadı yahu! :)

O programlar bütün 667 MHz RAM'leri 333 olarak görmekte, DDR2 667 MHz olarak alırsan sorun yaşamazsın Emre...

Bu arada 333 görme olayı dual olarak çalıştığından olabilir mi acep?

İşletim sistemin ne sorabilir miyim? Çünkü 32'bit tabalı bir sistem ise 2.5 Gb'dan fazlazını kullandırmaz, hatta pratik olarak 2 Gb ile 2.5 Gb arasında da performans çok farklı olmaz...

Mahcem' Alıntı:
Ama esas sorun orada hafıza limitlerinde olacak.

a) XP 3.25GB RAM'ın üstünü göremiyor. Dolayısı ile eğer elindeki Mac'da 4GB yüklü ise, XP ile açtığın anda hafızanın ancak 3GB gibi bir kısmını görebileceksin.

b) Vista'nın 64 bit Business ve Ultimate versiyonları 3.25GB üzerini görebiliyor (diyorlar) ama bu sefer de Vista, XP'den çok daha fazla RAM işgal ettiğinden, XP ile 2GB RAM'da aldığın performans için vista'da 4GB RAM'a ihtiyaç duyuyorsun (bunu ablamın Vista yüklü HP laptopundan biliyorum, 2GB RAM var, anca 512MB XP gibi çalışıyor).

c) Her halükârda bayağı bir RAM yüklemedikçe OSX'den alacağın verimi Vista'dan almayı beklemek fazla iyimser olur diye düşünüyorum, ona karşılık XP'den alabilirsin belki ama hardware erişim şartları eşit olduğu sürece.

Benim bilgim o yönde.

M.

Görünen o ki miktar 3.25Gb imiş XP için. Bu durumda 1+2 şeklinde yapabilirsin normalde. İleride ben de düşünüyorum masaüstü bilgisayarım için 1lerden birini elden çıkartıp, 2 eklemeyi.

Se7enty işletim sistemim xp. İlk aldığımda vista kurbanı idim ama ben şanslıydım makinanım xp driverları vardı ve gerçek performansla kullanabildim yoksa 700mb ram yiyordu vista çoğu programıda açmıyordu.

Zaten takacak olan arkadaşda tanıdık olmazsa çıkartırım zaten takarız bakarsın kontrol edersin öyle alırsın demişti.

Bende xp nin 3.25 olayına güveniyorum. Hatta stüdyoda patron iyi olsun diye 4 gb almış ama 750 mb ı yok ortada :lol:

Laptoplardaki durum hakkında bir bilgim yok ama masaüstü bilgisayarlardan yola çıkarak dual slot kullanımlarında CL değerlerine de dikkat edilmesi gerektiğini, yoksa çakışma sorunları yarattığını söyleyebilirim. Bu tür bir sorun yüzünde elimdeki 512 mb'lık bir rami kullanamıyorum maalesef.

Taşınabilir Bilgisayarların RAM genişletme durumları masaüstü bilgisayarlara göre biraz karışık; Masaüstü bilgisayarlarda mevcut çip setin sunduğu imkanlara göre yükseltme yapabilirken taşınabilir bilgisayarlarda üretici firmanın kısıtlamasına göre yükseltmöe yapılabilmektedir.

Mesela Fujitsu-Siemens'in Pi 2530 modelinin çipseti resmi sitesinde 4 GB'ı destekler şeklinde açıklanırken, üretici firmanın web sitesinde tek slotta 1 GB bellek kullanılabileceği yazıyor ki siz o bellek yuvasına 2GB lık bellek taksanız bile görmüyot.

Bu yüzden üretici firmaya danışmadan almayın.

32-bit işletim sistemlerini teorik olarak 4 GB RAm'i desteklemiyordu taki Vista Home Premium sürümü için SP1 piyasaya sürülene kadar.

Şu anda 32-bit Vista Home Premium kurulu diz üstü bilgisayarlar 4 GB RAM ile çalışabilmektedir.

Ayrıca Vista, Windows XP'ye göre daha hantal ve yavaş gibi görünsede aslında aralarında performans bakımından çokta fark yoktur.

Hatta multimedya ve oyun uygulamalarında Vista'nın sağladığı ciddi bir performans artışı gözlenebiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri