[Eski] Korg X5D Önerirmisiniz ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Blade__

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar herkese selam ben ufak çaplı bir orkestra için korg X5D almayı planlıyorum bu aleti ikinci el buldum temiz bir alet ufak bir orkestra için bu aleti tavsiye edermisiniz

Tercihim bütçemle alakalı aleti 750 ytl ye buldum zaten bütçemde 800 ytl civarı önerileriniz nelerdir

teşekkürler...

Orkestra ne tarz müzik çalacak? X5D'yi kullanacak kişinin bu aletle neler yapabilmesi bekleniyor?

X5D sevimli ve dertsiz bir klavye. Her tür müziğe de uygun esasen. Çok güncel sesler aranmadığı takdirde oldukça performanslıdır.

Ben iki yıl kadar X5D kullandım. Diğer arkadaşların da dediği üzere oldukça kolay taşınabilen, derli toplu sorunsuz bir cihaz. Üstünde M-1, T-3 ve O-1 serisinden seçme güzel sesleri var. İşçilik açısından da, üstündeki hazır sesler açısından da bence daha sonra üretilen halefi X-50'den çok daha iyi ve kaliteli bir cihaz. X-50'nin sesleri daha çok elektronik müzik'e hitap ediyor ve X-50'nin üstünde arpeggiator var. Diğer taraftan X-50'nin babası olan X5D'nin bence bazı elektronik piyano, piyano pad, yaylı, üflemeli ve synth sesleri daha başarılıydı.

Uzun lafın kısası; eğer yapacağınız müzikte elektronik piyano, org, yaylı ve üflemeliler işinizi görecekse X5D'den memnun kalırsınız. Eğer bu cihazın sesleri bir süre sonra yetmezse tavsiyem klavyeyi satmamanız, altına daha yeni sesleri içeren daha güncel bir model daha almanızdır (mesela Yamaha Motif serileri veya Korg M3 gibi bir klavye olabilir). Bununla mutlu mesut müzikler yapabilirsiniz.

Bilgilendirici yorumlarınız için çok teşekkürler müzik tarzı güncel pop müzikler olacak genelde bu tarz bar programlarında kullanılacak.

Ve dediklerinize göre bu iş için çok çok yeterli duruyor sanırım...

X5 çok hafif pratik ve ses kalitesi doyurucu bir cihazdır. Güncel sesler konusundaki yanılgıyı düzeltmek gerek. Çünkü titiz bir programlama çalışması ile çok güncel ve işe yarar ses bankaları elde etmek mümkündür. Pop türü çalışacaksanız ve sürekli taşımanız gerekecekse, bu fiyata alabileceğiniz en iyi cihazlardandır. Kaçırmayın derim.

Bu arada elimde x5 için çok güncel seslerden oluşan bankalar var, paylaşabilirim...

KeyMaster' Alıntı:
X5 çok hafif pratik ve ses kalitesi doyurucu bir cihazdır. Güncel sesler konusundaki yanılgıyı düzeltmek gerek. Çünkü titiz bir programlama çalışması ile çok güncel ve işe yarar ses bankaları elde etmek mümkündür. Pop türü çalışacaksanız ve sürekli taşımanız gerekecekse, bu fiyata alabileceğiniz en iyi cihazlardandır. Kaçırmayın derim.

Bu arada elimde x5 için çok güncel seslerden oluşan bankalar var, paylaşabilirim...

Cihazı hafta içi alacağım önerileriniz ve görüşleriniz için tüm dostlara çok teşekkürler bu arada böyle bir paylaşım yaparsanızda ayrıca çok mutlu olurum şimdiden ilgi ve alakanıza çok teşekkürler

Peki bu seslere nereden ulaşabilirim birde bazı sesler buldum ama alette sadece pc - host diye bir giriş var burada kullanılan kablo ve ses yükleyebilmek için kullanmam gereken programlar hakkında birşeyler paylaşabilirseniz çok sevinirim

syx uzantılı dosyaları dump edebiliyor. Bunu da bahsettiğiniz porttan ya da daha iyisi MIDI'den yapabilirsiniz. Cİhazla birlikte verilen disketteki librarian programı ile ses dump etmek mümkün.

Arkadaşlar ben X5D nin klavyeyi ayrı seslerler için bölemedim x5d de böye klavyeyi farklı seslere bölme gibi bir şans varmı acaba

Combi moduna geçtiğimde aletten ses çıkmıyor çözemedim bir türlü sadece prog modunda ses alabiliyorum

Cihaza reset atman iyi olur böylece 0 ayarlara dönmüş olur.. combi modunda ses bölme işlemini yapman kolaydır; alışana kadar biraz uğraşsan da... Benim önerim, ortadaki do'dan itibaren bölünmüş, tuş ve efekt ayarları yapılmış bi setup yazıp, daha sonra bunun üzerinden diğer seslerle oynayarak devam etmen... Yani bir tane şablon hazırlamış olacaksın. Her ihtiyaç duyduğunda bunun üzerinden devam edersin..

Blade__' Alıntı:
Arkadaşlar ben X5D nin klavyeyi ayrı seslerler için bölemedim x5d de böye klavyeyi farklı seslere bölme gibi bir şans varmı acaba

Combi'lerde 8 farklı prog kullanılır, 8'e bölmek mümkün klavyeyi. Librarian programını kullanmanı öneririm. 2 satırlık ekrana göre grafiklerle işi bilgisayar monitöründe yapmak ciddi hız kazandırır.

dediklerinizi uygulayacağım teşekkürler üzerinde hazır combilerde var ama hiç ses vermiyor nasıl resetlenir acaba bu cihaz

Re:

KeyMaster' Alıntı:
Cihaza reset atman iyi olur böylece 0 ayarlara dönmüş olur.. combi modunda ses bölme işlemini yapman kolaydır; alışana kadar biraz uğraşsan da... Benim önerim, ortadaki do'dan itibaren bölünmüş, tuş ve efekt ayarları yapılmış bi setup yazıp, daha sonra bunun üzerinden diğer seslerle oynayarak devam etmen... Yani bir tane şablon hazırlamış olacaksın. Her ihtiyaç duyduğunda bunun üzerinden devam edersin..

Arkadaşlar x5D edit pro pregmaı ile yükleme yaparken yanlışlık yaptım A bankasındaki 50 ses silindi hiç ses çıkmıyor A bankasından 50 ye kadar

Cihazı nasıl resetleyebilirim resetleyince düzelirmi acaba acilen resetleme için yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler

Global'de olsa gerek, A ve B diye iki ayrı ses seti mevcuttu. Haricen bir şeye ihtiyaç yok. Sayfaları karıştırın.

Selam,

X5D ile ilgili en güzel sitelerden biri http://www.blosphere.net/~janne/korgypark.html

Bu siteden her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Cevit'in dediği gibi, Presetleri yükleyin. Preset A yüklerseniz cihaz X5D'nin seslerini yükler, Preset B yüklerseniz X5'in seslerini yükler ki aralarında çok küçük farklar vardır. Öncelikle Global'den patch ve combi yazma korumalarını kapatmanız gerekiyor. İnternette bol miktarda bilgi ve kullanım klavuzu var. Kullanım klavuzuna (İngilizce) ulaşamazsanız ben mail yoluyla gönderebilirim.

Bende 2004-2005 yıllarında kullanmıştım. Endüstriyel metal tarzında birşeyler yapıyorduk o gençlik yıllarında :) Oldukça pratik, rahat bir klavyedir. Esnektir, birçok tarza uyar. Şikayet ettiğim bir şeyi yoktu ekranın küçük olması dışında. Bir de çok hafif alet 5,5 kilo mu neydi. Konserler için bire bir :mrgreen:

Topu topu 4,5 kg + adaptörü. Sırtına taktınmı varlığını unutursun :p Çok komplike yerlerde daha gelişmiş sesler kullanmak istersen bir de ses modülü edinirsin. Fizana bile gidersin bunları taşıyarak :)

Geri