[Eski] "Korg Nano Pad" Pad vuruş sorunu ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

damat

Yeni üye
Arkadaşlar davul patternlerimi yazmak için gidip bir KorgNanoPad aldım.

Çok fazla inceleme imkanımda olmadı ancak bazı drum vstler ile denedim ve sanki nano padler biraz sert gibi geldi yani padlere öyle baya bir bastırmak falan gerekiyor ses çıksın diye.Merakımdan Youtube da videolarını izledim hiç öyle birşey yok adamlar dokunuyor valla padlere.

Dediğimi sanırım anlattım kullanan,yardımcı olabilecek varmı aramızda ?

Korg'un resmi sayfasında NanoPad'in özelliklerinde şöyle birşey yazıyor:
"12 trigger pads with velocity and 4 velocity curves"
Kullanıcı kitabını karıştır, o ayarların nasıl yapıldığını bul, istediğin hassasiyete ayarlayabiliyorsun gibi görünüyor.

Korg'un Türkiye distribütöründen gerekli ve daha fazlasını veriyorlar. Arayınca anında halledebilirsiniz.
Eğer olmaz ise hemen yenisiyle değiştirirler. Bana sizin anlattınız konu biraz arıza gibi geldi. Çünkü bastırınca falan algılıyor diyorsunuz.

velocity curve denen hassasiyet ayarını değişmek işe yarayabilir. kullanma kılavuzu falan vardır; orada yazar.

İlginize teşekkür ederim ancak sorun başka sanırım şöyleki,

Win 7 32 sistem ile çalışıyorum , önce cihazı direk usb'y taktım gördü ve yukarıda bahsettiğim şekilde çalışıtı bende velocity ayarlarını değiştirdim vs vs bir ton uğraş internette aramalar falan derken sorunun velocityden olmadığını gördüm. Bir baktım Cubase pianoroll kısmına (Ableton,Reaper ilede denedim sonuç aynı) bastığım pad vuruşları takılı kalıyor yani pianorolldaki klavyenin c bilmemne notası basılı kalmış sonra kendi kendine bırakıyor notayı , bazı pad ler c2 ile aynı diyelim d1 e basıyor. Gidip padlere atamalar yaptım halen sorun aynı bir değişiklik yok.
Yani cihaz kafası karışmış gibi çalışıyor sanki veya tüm bu cihazı alanlar böyle uzun uğraşlarla sonuca giderse vay hallerine.

Bu arada reset factory defaults yaptım aynı.

Valla insan bir ürünü alırken iyice araştıracak kardeşim ki herzaman aynı hataya düşüyorum gidip alıyorum.
Girin bir Korg forumlarına sayfalarca aynı problem inanılmaz şaşırdım. Tedaviside yok diyor herkes değiştiren değiştireneymiş haberimiz yok.
Neyse Can Elektronikten aldım Korg'un Tr distribütörü kendileri bir çaresine bakıcam yarına.

Aynen öyle arkadaşım. 50 dolarlık mala 100 dolar ödeyip yeteri kadar soyulmak yetmiyormuş gibi, birde üzerine performans alamayınca uykular kaçıyor.

Yakın zamanda Almanya' da ucuza satılan bu nano ekipmanlardan edinmeyi planlıyordum.(nanokey,nano pad,nanokontrol)Fakat şuan bütün hevesim kırıldı:( alternatif ürünlerde bulamadım bu kadar ergonomik.Önerisi olan varmı?

Nano serisi çok kıytırık gözüküyordu. Bir çok şikayet olduğunu biliyorum bende. Yalnız Korg çok daha Pro seviye duran yeni nesil nano serisini NAMM' da tanıttı... Göründükleri kadar kaliteli ise Nano Kontrol 2' den alırım... Ama şunu belirtmeden de geçemeyeceğim, süper dandik ürün yapıp sonra "pardon arkadaşlar" dercesine yeni nesili alakasız iyi kalitede üreten firmalara diyecek laf bulamıyorum. Korg' u severim ama bu olay bendeki kredisini biraz azalttı. :mrgreen:

Nano 2 serisinden bi görüntü:

http://bit.ly/gyfVoZ

Alternatif olarakta AKAI' nin laptop serisi var.

http://www.akaipro.com/laptopseries

Nano Pad'in şu anki versiyonununda müzik dergileri vs ler tarafından tanıtılmış Youtube'ta birçok kaliteli vaay anasını dedirten videoları var ancak bunlar hep ticari geliyor bana. Alıp eve getiriyorsun bambaşka çıkıyor :)
Dediğin gibi Korg gibi bir firma bir ürün çıkartıyor ve bir ton sorun.
Çin üretimindenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama gerçekten elimdeki eski Japon üretimi Roland MC serilerime bakıyorum birde Gaia denen synth'e söyleyecek birşey yok kasa dahil tüm malzemeler kalitesiz.

Ayrıca bu yeni seride eğer o padleri ayrı ayrı pad halinde yapmamışlarsa sorun devam edecektir. Bu Digiturk kumandasına benziyor kanal değiştirmeye basıyorsun sesi mute ediyor aynı hesap.

audiokoop' Alıntı:
Çin üretimindenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama gerçekten elimdeki eski Japon üretimi Roland MC serilerime bakıyorum birde Gaia denen synth'e söyleyecek birşey yok kasa dahil tüm malzemeler kalitesiz.

Ucuz etin yahnisi durumu... Kendi adıma eskiden satın aldığım ürünlerin ambalajını açarken, sadece ambalaj parçalamaktan aldığım zevki ve ürünlerin malzemelerinden gelen 'sıfır ürün' kokularını özledim. Abuk bozulmalar, alakasız kırılıp dökülme durumları da başımıza gelmiyordu. Artık/atık/ucuz malzemeler ve ucuz işçilikle buraya kadar işte... Bu durumun değişmesini kim istemez ki? Ama uzun vadede dahi mümkün görünmüyor.

Ben de bir padKontrol satın aldım, yurt dışından gelmesini bekliyorum. Umuyorum ki onda benzer sorunlar yaşanmıyor olsun.

Padlerin 1,2,3,4,6 sorunsuz çalışıyor. 5,,7,8,9,10,11,12 ise bastığın anda kullandığın sequencerın piano roll kısmında takılıp kalıyor.

Can Elektronik ile görüştüm getir servise sokalım dediler. Servislik neyi var onu anlamadım tüm padler kasa içinde bütün olduğu için alt kısımdakiler problemli gözüküyor. Bakalım hayırlısı :)

Bende de aynı cihazdan mevcut, sorunsuz kullanıyorum zannederim seninkinde donanımsal bir problem var, bence de servise bir göster..

Ayrıca Nano-Pad, Akai'nin LP serisinden daha iyi padlere sahip; tuşlu düşünüyorsanız LPK25 Nano-Key'den daha iyi ancak pad olarak tam tersi bir durum var..

Geri