[Eski] Korg Monotribe ?, Korg'dan yeni analog mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

atilla999

Yeni üye
Arkadaşlar bu MusikMesse 2011 için analog dedikoduları biraz sıkıcı oldu farkındayım ama bu kez Korg ciddi gözüküyor. Korg'un, Electribe serisinin devamı, Dave Smith Tempest'e rakip olabilecek yeni bir analog drum synth tanıtacağı söyleniyor. Adı da Monotribe olabilirmiş.

Bekleyelim bakalım 6 nisanı. :mrgreen:

Bu TB303 kafasında bir şey olacağa benziyor. Hmmmm monotronun sequencerlısı iştah açıcı... Şu cv, gate io koymayı alışkanlık etseler keşke.

Korg son 2-3 yıldır yeni segment yaratmaya çalışıyor. Keşke o kadar kastırırken monotron'dan 2-3 oktavlı, gerçek bir analog synthesizer yapsalardı.. DSI Mopho keyboard emsali bir ürün güzel olabilirdi..

Ben birşeye benzetemedim daha ciddi ileriye dönük klasik olabilecek ürünler beklerdim.Bumudur yani koca Korg firmasının yaptığı ürün.Eski sıradışı Japon mühendisleri arar olduk.

cevit' Alıntı:
optic' Alıntı:
Eski sıradışı Japon mühendisleri arar olduk.

Hem de nasıl... Çaldığımın 'enstrüman' olduğunu yargılar oldum.

Bende direk onu düşünerek söylemiştim :) Abi bir JP 8000 birde 8080 im var geçen sene hadi dedim Roland'ın synthlerini boş geçmeyeyim gittim bir SH201 birde GAIA aldım bildiğin plastiği,tuşesi,knobları falan o kadar kalitesizki 15 senelik 8000,8080 in çalıştığındaki kokusunun yanına bile yaklaşamazlar. Made in Japan farkı.
Bilemiyorum acaba bir 20 sene sonra bu Çin üretimi synthlerde klasik olacakmı merak ediyorum.

Ben Korg'un eğlence amacı da taşıyan böyle aletler üretmesini tümüyle destekliyorum ve vizyon olarak çok başarılı buluyorum. Kesinlikle favori markalarımdan biri oldu Korg. Tabii ki nihai beklentim ve umudum daha ciddi, profesyonel stüdyo prodüksiyonuna yönelik kalitede ve yaklaşımda aletler de geliştirmesi ama bu da bana göre heyecan verici bir alet. Ve dikkat ederseniz Korg giderek ciddileşiyor. Monotron çıktığı zaman Analog için piyasayı yokluyor diye söylenmişti, bakalım. Arkası geliyor. Daha da gelmeye devam edeceğini düşünüyorum.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WE6_o7sSjtA&feature=player_embedded[/youtube]

Bne kesin bir tane kapiyorum :D

Geri