[Eski] KLAVYE ÖNERİSİ ÇOK ACİL (DEATH - MELODIC DEATH)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Samsara

Yeni üye
Merhabalar foruma yeni üye oldum..Soruma geçiyim hemen..Bir black metal grubunda calmaya başlayacağım gitarlar konusunda geçmişim var fakat tuşlu çalgılar konusunda hiçbirşey bilmiyorum.Çalacağım grupta şarkıların bir kaç yerinde klavye var çok ön planda değil ama olmasa hissedilir olsa farkedilmez derecede diyeyim..Onun haricindede birkaç yerde şarkı girişlerinde falan tek çalıyorum..%80 konserlerde belki bazen evde kayıtta kullanırım.. O yüzden live performans tarafı ağırlıkta olan bişey istiyorum..Klavye fiyatlarına bi baktım M-audio nun keyrig oxygen keystation midi klavye modelleri var fiyatları ucuz ve de çok bütçem yok açıkçası.
Şimdi ben;
1-Bunlardan herhangi birini alıp bide ustune bi m audio fast track ses kartı alıp laptopumla live performansa çıkabilir miyim?
2-Ya da çıkamassam niye çıkamam.
3-Daha iyi bir öneri var mı?

Dediğim gibi arkadaşlar bütçem kısıtlı ve çalacağım şeyde kısıtlı..Ve çok yeniyim neyin ne olduğunu bilmiyorum..Boşa para harcamamak için deneyimlerinizden gerçekten faydalanmak istiyorum..Bir fikri olan arkadaşlar lütfen yazmaktan çekinmesin..Teşekkürler..

Korg triton pro yada triton studio tavsiye ederim kasasından taviz veririm dersen extremede olur.Rock ve metal için biçilmiş kaftan.5 yıldır ben kullanıyorum studio 61 canavar gibi.

Yazılım kullanmayacaksan ben de Triton tavsiyesine katılıyorum, çift gitarlı kurulumlarda Triton serisi net şekilde duyurabiliyor sesini.

Çok teşekkür ederim 2 nizide beyler ikinizde ne anlatmak istediğimi anlayıp çok iyi cevaplar vermişsiniz :)
Bildiğiniz gibi gürültülü bir müzik kendini biraz duyurması lazım Triton serisinide baktım iyi aletler benim tarza göre ama fiyatları çok yuksek simdilik benim icin 2. elleri 1.500 tl civarı :( onu vericek durumum yok şuan.Ama onumuzdeki 2-3 aya kesin alıcam. onumde 20 gun sonra bir konser var acaba şu konseri nasıl atlatabilirim bir midi klavye alsam 250-300 e 2. el, laptopla falan program yardımıyla beni bu konser kurtarsa yeter.Hem midi klavyeyede herzaman ihtiyacım olur. Kayıt için evde bulunsun zararı yok.Peki bu yolda bana ne önerirsiniz?Nasıl bir midi klavye ve ses kartı hangi programlar?

Korg O1 daha ucuza bulunur. Sound yönünden sıkıntı yaratacağını sanmam ama oldukça eskidir. Combi'lerle oynayarak, synth özelliklerini kurcalayarak zamanına göre geniş ekranı sayesinde tatminkar sonuçlar verebilir.

Digital ortam yazılım sanal enstruman,laptop vs iyi hoş güzelde sahnede ben her zaman gerçek bir synthsizer kullanılmasını tavsiye ederim,ne oluuuuuur ne olmazzzzz :) hardware'e rahatlıkla güvenebilirsin.Yada çok istiyorsan 200 liraya bi midi klavye al ne duygu,ne tuşe olmadan oyuncak gibi çal konseri geçirtir sana oda.Ama gerçek synthleri sevmek,benimsemek,çalarken dünyasına,ruhuna girmek katılmak bambaşka bi haz.Sevgilerle :)

Children of Bodom'un klavyecisi Korg X5 ya da Korg X5D kullanıyordu ve güzel işler çıkartıyordu. Bugün ikinci elini 500 tlye bulabileceğin bir alet.

Geri