[Eski] Kasa ses sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hehe yok elbette tuvalette mutfakta aleti pas tutturmanın anlamı yok :) misafir odası, depo-kiler niyetine kullanılan küçük odalar vs...orada uygulanabilir.

Pratik olmayışı konusuna katılmıyorum, 3 kuruşa biri tutulur gelir işi halleder (sonuçta öyle her matkapla olacak iş değil bu). Onun dışında çıkabilecek tek sorun kablo mesafelerinin yetersiz kalması olabilir o konuda da herhangi bir bilgisayarcı yardımcı olur, araştırmadım ama pahalı olmasa gerek. Sonuçta delikten futbol topu geçmeyecek, tadilat gibi görmemek lazım işlemi.

Çözümün kalıcılığı kişiye kalmış. Ev kiralıktır falan elbette yapılabilecek bir şey yok ama bazılarının düzenine uygun olabilir, sonuçta herkesin düzeni kendine. Bir bakıma aslında bazıları için daha kalıcı bir çözümde olabilir, mesela CUDA yaygınlaşınca ekran kartı fan'ı sorun olacak veya teknoloji geliştikçe alınan aparatlar zamanla eskiyecek...

Dediğim gibi kişiye kalmış, maliyeti veya verimi falan sorun olursa bilinen alternatiflerin o zaman böyle bir çözüme yönelebilir.

İlter' Alıntı:
Bilgisayarla gelen CPU fanı, Zalman Full Copper/Flower CPU fanı/sistemiyle değişti.
Bilgisayarla gelen PSU, Tagan'ın düşük gürültülü bir PSU modeliyle değişti.
Maxtor sabit disk, Seagate Barracuda'larla değiştirildi (Eskiden Maxtor'un diskleri acaip gürültülüydü).

Kaptantek, doğru çözüm bu. Benim stüdyomda ki bilgisayarda da TAGAN PSU ve Zalman fanlar var ve kasanın sesini duyabilmen için kulağını dayaman lazım. Öneriler iki marka dışında da bir çok marka bulabilirsin. Ayrıca benim piramit sünger önerim. Yabancı bir forumda görmüştüm. Bu önerinin de kalıcı bir çözüm olduğunu sanmıyorum. Bunu önermemdeki sebep alacağın ürünlerin fiyatlı olmasıydı. http://www.hepsiburada.com/tagan-500w-b ... d=bd850257 TAGAN PSU 270 TL
http://www.hepsiburada.com/zalman-cnps- ... d=bd961857 110 TL
Birde kasa fanı alırsın sesiz bir şey sanırım 50 TL filan Toplamda sana 430 gibi bir fiyat çıkar.
Ben yılbaşı günü 430 TL ye kızıma bilgisayar topladım. :)
Dolayısı ile bu kadar pahalı ürünler bütçen yetmez ise etrafına da piramit süngerler döşeyerek bir miktar daha düzelme sağlayabilirsin. Aman dikkat kasanın hertarafını kapatmada içi fırına dönmesin.

İlter'in espirili mesajların nedeni de ilk mesajındaki tarz olabilir mi? Burada insanlar bilgisayar firmalarının müşteri temsilcileri yada teknik servis danışmanı değil. Burada sorunu yazmadan önce bir miktar çaba harcamış olsaydın ve çözemediğin sorunlarını yazsaydın daha iyi olabilirdi. Sen düşünmek ve sorunu çözmek yerine bizim senin yerine düşünmemezi ister gibisim. Acaba İlter 9700 mesaj içinde aynı soruya kaç defa yanıt verdi acaba bunu bir düşün ondan sonra mesajları bir daha değerlerlendir bence.Bilgisayar alıp ses kayıtları yapmaya başlamış birinin sessiz PC için çaresiz kalmış olması çok ilginç.

Evet, aslında sorun Levent'in de dediği gibi, yeterince bilgi verilmeden sorulan sorular.

Bin çeşit kurulum var. Senin bilgisayarın neden gürültülü biz bilemeyiz. Ancak tahminde bulunabiliriz.

"PSU değiştir" derim ben, ama olur ya, PSU'n en babalarından biridir, gürültü yapan CPU fanındır örneğin. Ben bu durumda bir cümleyle sorulan soruya, bu başlıkta verdiğim ilk yanıtı veririm. Başkaları isterse zilyon adet tahminde bulunsun, hepsi "tahminler üzerine kurulu" öneriler olacaktır, ve belki de hiçbir işine yaramayacaktır.

Yanıt beklemeden önce bilgi verin. Bunu alışkanlık haline getirin. İnsanların zamanını boşa harcamamaya gayret edin. Yardım edebilirsek iyi hissederiz ama, her yardım mesajımız boşa gider hale gelirse yardım etmekte o kadar da hevesli olmamamız normal olur.

LeventUslu' Alıntı:
İlter'in espirili mesajların nedeni de ilk mesajındaki tarz olabilir mi? Burada insanlar bilgisayar firmalarının müşteri temsilcileri yada teknik servis danışmanı değil. Burada sorunu yazmadan önce bir miktar çaba harcamış olsaydın ve çözemediğin sorunlarını yazsaydın daha iyi olabilirdi. Sen düşünmek ve sorunu çözmek yerine bizim senin yerine düşünmemezi ister gibisim. Acaba İlter 9700 mesaj içinde aynı soruya kaç defa yanıt verdi acaba bunu bir düşün ondan sonra mesajları bir daha değerlerlendir bence.Bilgisayar alıp ses kayıtları yapmaya başlamış birinin sessiz PC için çaresiz kalmış olması çok ilginç.

Sanırım yine yanlış anlaşılmışım gibi ... Soru sormam daha önce araştırma yapmadığım anlamına gelmiyor .. Evet araştırdım fakat bu sitede belli başlı kişilerin fazlasıyla bilgili olduğunu düşünüp tekrar sormak istedim... Her soru soruşumuzda da , bakın daha önce araştırdım ona göre okuyun ve cevap verin deyip hemen ardından da soruyu yazdığım başlıklar isterseniz onu da yaparız...

Cevaplar için teşekkürler

kaptantek' Alıntı:
... Soru sormam daha önce araştırma yapmadığım anlamına gelmiyor ...
Sana "soru sorma" ya da "soru sormadan araştırma yap" diyen yok ki.

Sen yanlış anlamışsın.

Bak ne demiş Levent:
"Burada sorunu yazmadan önce bir miktar çaba harcamış olsaydın ve çözemediğin sorunlarını yazsaydın daha daha iyi olabilirdi".

Nazik de yazmış Levent.

Nasıl bir bilgisayara sahip olduğunu anlatmadan yardım istemişsin.
Biz buradan gürültü nereden kaynaklanıyor nasıl bilelim?

Biz senin bilgisayarın hangi donanımlardan oluşuyor bilmeyiz.
Alnında da yazmıyor o bilgiler.

İşlemcin pentium 4 mü, AMD 64 mü, Core 2 Duo mu, PSU'n ne, kaç tane fan kurulu, kasan ne kadar büyük, ATA mı SATA mı kullanıyorsun, ATA disk varsa kabloların ne, vesaire.

Şimdi anlaşıldı mı?

Gürültüyü yapan, kasanın içindeki donanımlar.
Bizde yok o donanımlar.
Duyamıyoruz senin kasanın sesini.
Beyin de okuyamıyoruz.

İlteroctive , gözlüğe gerek yok okumam için , ileri teknoloji birşeye de... Yazıları son derece iyi okuyabiliyorum ben. Ayrıca nazik veya değilsiniz de demedim... Eminim ki araştırma yapmadığımı düşündünüz çünkü ; karşımda yazıyor ben de okuyabiliyorum küçücük yazıları çok şükür (?)

Kasadan ses gelmesinin nedenini fanlar olduğunu biliyordum fakat ; Sizler kadar bilgili olmadığım için daha başka anlam veremedim ... Nedeni ne olabilir diye de soralım dedim... Zaten cevap veren diğer arkadaşlarda fan olduğunu düşünüp ona göre cevap vermiş... Ben bilemediğim birşeyin sorusunu soramam ki bu herkes için geçerlidir...

Bu arada neden o koskocaman yazıları küçülttün bir anda ? Siteden uyarı mı geldi ?

En son okuduğumda çok büyük yazmıştın ? Şuankiler çok az büyük ve olabilecek şekilde...

Yoksa amacın beni tufaya mı düşürmekti ?

Hani ben sana anla diye tonlama yapıyorum , ey ahali bu yazının neresi büyük gibisinden...

Mesaj yazarken fontu/harfleri büyütmeyi denedim mi kaptantek?

Herhalde denemedin ki, "neden küçüldü" diye soruyorsun. Fontları büyülttüğün zaman karşına ilk çıkan sonuç hayvan gibi oluyor.

O "150"yi "120" yaptım. Buna "edit" (değiştirme/güncelleme) deniyor. Sen ilk denememi görmüşsündür.

Bunu da bana anlattırdın ya...

kaptantek' Alıntı:
Bu arada neden o koskocaman yazıları küçülttün bir anda ? Siteden uyarı mı geldi ?
Yok, Allah çarptı.

kaptantek' Alıntı:
...Hani ben sana anla diye tonlama yapıyorum , ey ahali bu yazının neresi büyük gibisinden...
Anladım, gerizekalı değilim.

kaptantek' Alıntı:
Kasadan ses gelmesinin nedenini fanlar olduğunu biliyordum fakat ; Sizler kadar bilgili olmadığım için daha başka anlam veremedim ...
"Biliyordun ama daha başka bir anlam veremedin"?

Herneyse... bilgisayarına kurduğun hiçbir yazılım yapmaz o gürültüyü. Tecrübe konuşuyor...

ilterocktive' Alıntı:
Yok, Allah çarptı.

.
Hepimiz insanız , herkes bir konuda ustad... Birine bir gün birşey sorduğunda , karşındaki senin bilgisizliğine isyan ederse şaşma. Allah çarpmasını da bilir , ektiğini de biçtirir. . .

kaptantek' Alıntı:
... Hepimiz insanız , herkes bir konuda ustad... Birine bir gün birşey sorduğunda , karşındaki senin bilgisizliğine isyan ederse şaşma...
Senin bilgisizliğine isyan eden biri mi oldu yani?

Aynı şeyi yüz kere yazmaktan hiç hazetmem. Yeniden anlatacak değilim sorununun ne olduğunu.
Bana yanlış öğüt vermeden önce, ilkönce mesajları doğru okuman gerekir.

kaptantek' Alıntı:
... Allah çarpmasını da bilir , ektiğini de biçtirir. . .
Vay.
Vay ki ne vay. Bugün gereksiz yere ciddi laflar edeceğin bir günmüş demek... neyse, sabredeyim ben.

İlteroctive , şunları farkettim ki : Sen çoğu kişiyle bu sitede tartışıyorsun , hatta bazıları sana sakın yazma tarzında söylemlerde bulunuyor (haklı da olabilme ihtimalleri yüksek) İki bilgi vereceksin istemiyorum tamam kalsın... Bundan sonra da istemiyorum ... Daha önce verdiğin cevaplar için teşekkürler... Hatta yazarsan falan direk okumadan geçeceğim. Şunu da farkettim nedense fazla verecek cevabın olmadığı zamanlar o bilgili sağlam konuşan söylemlerin bir anda nadasa çekiliyor...

Evet çok eğlenceli , ben de karakterleri büyütüyorum ondan sonra bi submit yapıyorum... Tabi şansım varsa birisi hemen cevap yazmadan değiştirebiliyorsam ne ala (?) Benden mutlusu olmuyor böyle durumlarda...

Rastgele . . . . .

kaptantek,
Sana ne benim ne yaptığımdan ya da ne yazdığımdan? Tartışmaya girerim ya da girmem yani. O benim bileceğim iş.

Sen bir dahaki sefere bu gibi konularda nasıl bilgiler verdikten sonra doğru soru soracağını öğrendiysen, ne alâ. Yazdıklarım bir işe yaramış demektir.

Ama öğrenemediysen, daha çok bu tipte sorunlar yaşarsın. Normalde sorduğun şey bir sayfada yanıtlanıp bitirilecek bir konu iken, bak başlık nasıl 3 sayfaya yayıldı.
Ayrıca benim bir başlıkta yazmıyor oluşumun, sorulara en doğru ve acısız şekilde yanıt bulunmasıyla yakından uzaktan ilgisi yok.

Sana verdiğim tavsiyeyi dikkate almamakta serbestsin. Ama seninle polemiğe girmek için vermedim o tavsiyeleri bu bir, yardıma ihtiyacı olan kişi ben değilim, bu da iki.

ilterocktive' Alıntı:
neyse, sabredeyim ben.

Polemik istemiyorum diyorsun ama ; sabredeyim ben derken uzun uzun lafları yine yazıyorsun... Sen gerçekten sabretseydin... Cevap vermek yerine hiçbirşey yazmazdın... Yaz o kadar paragraf ondan sonra ben sabır edeyim de... Evet bana ne senden sana ne benden , doğru olabilir... Ama anlamadın galiba roctive benim bu şekilde bir yardıma hiçbir zaman ihtiyacım olamaz... Sabır etmene gerek yok daha fazla cevap vermesende olur... Ben veririm çünkü sabır edeyim deyip de paragraflar yazmadım... Hadi eyvallah.

Laftan anladığını hissetsem sabredeceğim de, ya gururdandır ya da inattan, anladığına dair tek bir işaret bile vermiyorsun...

Bende öyledir... anlamayana sürekli anlatılır.
Daha da anlamadıysan, bir kere daha anlatayım, genç. Bak 40'a merdiven dayadım artık, sana kanıtlayacağım bir durum yok... yardım etmeye çalışıyorum... ama zıtlaşmak istiyorsan, vardır bende de bir keçi inadı... yazarım yani sonsuza dek, eğer gerekiyorsa.

Sen daha konuyu kişisel seviyeye çekmeye devam et... bende de var bedavadan psikanaliz yeteneği, ben de yaparım yani istiyorsan.

ilterocktive' Alıntı:
Bende öyledir... anlamayana sürekli anlatılır.

.

ilterocktive' Alıntı:
Aynı şeyi yüz kere yazmaktan hiç hazetmem. Yeniden anlatacak değilim sorununun ne olduğunu.

. .

... Bu nasıl bir çelişkidir ? Bu bir ,

ilterocktive' Alıntı:
Normalde sorduğun şey bir sayfada yanıtlanıp bitirilecek bir konu iken, bak başlık nasıl 3 sayfaya yayıldı.
.

ilterocktive' Alıntı:
Gırgır iyidir :)
Sen de yazacaklarımı çok ciddiye alıp, alınma sakın. Bak geliyor yine :mrgreen: :

İletişim forumunu mizah dergisinin sitesi gibi kullanırsan çözüm bulamayız tabi 3 sayfada... Ama şunu bu şekilde giderme imkanımızda var : Bebek kahvede ; İlter abi ile mizah adlı bir başlık açalım... Ben bi kaç arkadaşımı siteye üye yapayım , sen bu arada canın ne ile dalga geçmek istiyorsa yaz.. Biz de sana , helal abim , yakışır , yakışır abime , vs... Tarzında söylemlerle destek verelim... Sen de rahatladıktan sonra sorunu olan diğer arkadaşlarımı kafaya almadan , dalga geçmeden gereken cevabı verirsin böylece çözümü bulmuş oluruz... Bu da iki... Madem psikanaliz derdimiz.

Son olarak beni sevene de , uyuz olana da vs , karşılığım herzaman daha fazlasıdır... Yaşınız benden bayağı fazla ama saygı sadece yaşla kazanılmamakta İlter abi.

Rastgele...

Psikanaliz benim derdim değil... sen psikanaliz yapmaya meraklısın, onu dedim. Bakmışsın da foruma, tartışıyormuşum vs vs. ("şunları farkettim ki : Sen çoğu kişiyle bu sitede tartışıyorsun". Sana ne kardeşim, tartışırım, tartışmam. Allalla :))
Dediklerimi konudan ayırıp ayırıp buraya yapıştırdığına göre, benimle ilgili bir derdin var.

Neye bozulduğunu bir söylesen, sana daha kısa ve anlayabileceğin tipte yanıt vereceğim ama, onu da istemiyorsun herhalde. İllâ bir "gurur mes'elesi" olacak yani.

Bir dahaki sefere adam gibi soru sorarsan, sorduğun soruyu gırgır yapılacak bir soru gibi görmem. Yazdıklarımı da doğru anlamaya çalıştığını düşündüğüm sürece benimle ilgili bir sorunun da olmaz.

Sorun şu ki, yazdıklarımı anladığını göstermiyorsun bana. Onun yerine konuyla ilgisi olmayan yerlere atlıyor, benim boş vakitlerimde ne yaptığımla ilgileniyorsun.
Sen ne yapardın benim yerimde olsan?

Saygı konusu nereden çıktı şimdi? Ben sana: "Bana saygı duy" mu dedim?
Saygı duyma bana, öyle içi boş saygıyla işim olmaz, ihtiyacım da yok saygıya vesaire.
Ben saygısızlık da etmedim... senin karakterinle ilgili sana sataşmadım.

Orada yaş belirtmemin sebebi, artık çoluk-çocuğun kendini ispatlamaya çalışması gibi işlerle ilgimin olmayacağı ile ilgiliydi. Seninle burada tartışmaktan haz almıyorum yani... "kazanılacak" bir şey olamaz internet forumlarında.

Senin benimle bir derdin var, orası belli. Çözelim onu.
Neye bozuldun sen?

"Yanıt beklemeden önce bilgi verin" dedim, ona mı bozuldun?
Ama haklıyım ben onu istemekte?

İlteroctive , şuna inanmaya başladım ki seninle anlaşamayacağız... 40 yaşına gelmiş birinin , benim kendimi kanıtlamaya ihtiyacım yok yazması bile aslında onun gurur yaptığını gösterir. Yeri geldiğinde ister 70 yaşına gel roctive , kendini 7 yaşında çocuğa kanıtlamak zorunda olursun... Senle tamam yaşları değişelim ben 40 olayım sen 23 ol , ne değişti ? Ha burda sana cevap veriyorum diye ben dünyaları kazanacağım , sen aynı kalacaksın veya tersi .. Komik hem de komik kere komik... Su an yazmamın nedeni ; senin gerçekten beni anlamaman , çelişki dolu yazılar yazman , karşındakilere olumsuz yaklaşımın , benim de bunlarla sana gelen antipatim ve sana neyin ne olduğunu anlatma isteğim e tabi nirvanaya ulaşmış herşeyi çözmüş birinin bunlara kulak vermesi zor ... Sen ne de olsa 40 yaşındasın değil mi? Senin hiçbişeye de ihtiyacın yok...

Tabi ya benim öğütlerime de ihtiyacın olamaz sen aşmış birisin . Neden beni ilgilendirmiyormuş senin diğer kişilerle olan bu tartışmaların ? Tabi ilgilendiriyor... Bunu yazıp sorunun aslında ben olmadığımı senin zaten herkesle problemin olduğunu göstermek için , beni ilgilendirir... Ne zaman bi konu okusam , ilterden alaylar , fırçalar , ha biri cevap vermeye görsün , buyrun sinemaya...

Hani önceki mesajıma cevap versene neden veremiyorsun ? Son mesajından beri , bu yaptığına laf ebeliği deniyor...

Sonuç olarak seninle anlaşamayacağımıza inandım , umarım cevap vermezsin de daha mesaj yazmak zorunda kalmam...

.. rastgele...

ilterocktive' Alıntı:
Saygı duyma bana, öyle içi boş saygıyla işim olmaz, ihtiyacım da yok saygıya vesaire.

İçi boş saygı bu şekilde olmaz , içi boş saygı gösteriyor olsaydım belki bir gün çıkarım olur der alttan alırdım... Ben sana hiç saygı göstermiyorum roctive... Ben neysem oyum... Bunu ayrıca belirtmek istedim...

ilter' Alıntı:
Dur daha yeni başladık...

İlter ne olur yeter ben yoruldum okumaktan. Ne kadar gereksiz yerlere sürüklendi başlık.

Kaptantek fanları değiştir tamamdır yahu. Çok uzattın konuyu. Gerek yok bunlara. Söyledim daha önce de İlter de aynı şeyleri söylüyor sürekli. Soruş tazında hata vardı biraz latife yaptılar. "Çözün benim sorunumu" gibiydi. Dikkat edersen başkaları da benzer şaka yollu cevaplar yazdılar. Tabii ki burada yazıyla duygularımızı ifade edemediğimizden kaynaklanan bir durumda var. Yüzyüze olsaydınız ve İlter sana ilk mesajındaki yanıtı verseydi inan bana hiç sorun etmezdin. Sadece sorununu daha detaylı anlatman yönünde yapılan küçük uyarılardı. Çünkü senin bilgisayarda ses kayıtları yapmaya başlamış artık bu işten anlayan bir genç olarak böyle bir sorunla cebelleşiyor olman bile anlamlı değil.
Kaldı ki google da bilgisayar gürültülü çalışıyor yazsan binlerce başlık bulursun. Bir çok şey denedin olmadı ozaman yaptıklarını anlatır ve çözemediğin problemler için çare ararsın. Hadi araştırma yapmadın yinede mesajında bilgisayarın ile ilgili detaylı bilgi vermiş olsaydın yine de bu duruma gelmezdi.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... Cr%C3%BClt

Bunu bir sorun haline getirmeye gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri