[Eski] Kasılıp donma ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Levent ağabeyin dediklerine ek olarak kullandığınız Cubase'i her zaman en son sürümü ile güncelleyin, bazı arkadaşlar sorunsuz çalışıyor diye yeni güncellemeleri kurmuyorlar (tabi sadece legal Cubase kullanıcıları güncelleme yapabiliyor bilmeyenler için söyleyelim) bence bu mantıklı değil; örneğin Cubase'in son güncel 5.5 sürümü, Cubase 5 (5.1 vs.) sürümlerinden performans olarak ileride ve optimize edilmiş..

Kasılıp donma ,Plugin açarken , Preset değişirken en azından benim kullanma şansı bulduğum sequencerlar arasında ( Ableton, PreSonus Studio One ) sadece Cubase'de oluyor. Ne kadar iyi bir pc ye sahip olsanızda.

PC
Anakart
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C)
İşlemci
AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache
Ram
KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP
Harddisk
SEAGATE 1TB 3.5" Barracuda® XT Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm 2 adet
işletim sistemi
Windows 7 Professional 64-bit
ve Cubase 4.2.2 si güncelleme derdi yok . ( Arkadaşlar bunların hepsine para verip aldım velhasıl görün ne haldeyiz)
Sanırım bir uyumsuzluk söz konusu ? vista da herşey normaldi taki windows 7 ye geçene kadar
Neden acaba ?
Aynı anda 10 tane plugin acan bi arkadaş var onamı sorsam

Kulandığın Pc gayet iyi donanıma sahip, burada birçok faktör olabilir kasmayı sağlayan. Compel in forumlarındamı sitesindemi bir yerde bu konu hakkında uzun bir makale vardı istersen bir araştır sanırım işine yarayabilir.

Ben de W7 64-bit ile Cubase 5.5.1 çalıştırıyorum, performans vs. hiçbir sıkıntı yok sadece Cubase çalışırken (play modundayken) diyelim browser açtım (firefox vs.) ya da Win media player o açılana kadar kısa kısa kesilmeler oluyor sonra normal devam ediyor ve makine oldukça güçlü (8GB mushkin enhanced black ram-i7 işlemci vs.), ama bu sorun eski ve nispeten çok daha zayıf Xp'li sistemimde olmuyordu mesela (kendimce bulduğum neden de aynı anda hem asio hem de wdm driverlarını kullanması o programları açarken sanırım W7'nin).

Ses kartı driverlarınız güncelse (ki beta sürümü bile olsa W7 için onları kullanın) ve farklı farklı plug-inlerle de aynı sonuçları alıyorsanız bunlar donanımla değil yazılımla alakalı sorunlar kesinlikle (donanım konusunda içiniz rahat olsun sisteminiz gayet yeterli), Cubase 4 ve W7 (64 bit) uyum sorunu gibi bu zira Cubase 5'i bile defalarca W7'de performans artımı için güncellediler..

Başlık çok yaratıcı olmuş Haydar Dümen'e yazılan mektup başlıkları gibi :lol:

Teknik değil de basit şekilde anlatmak gerekirse,
Cubase içinde kullandığın realtime pluginler ve VST'ler işlemi gerçekleştirirken ön bellek dediğimiz ram.den ve işlemciden hafıza kullanarak görevlerini yerine getirirler.

Herşeyin bir sonu olduğu gibi her pc'nin de kendine göre bir gücü vardır. Bu işlemci ve ram kullanma olayı proje içinde realtime çalışan pluginlerinin sayısı arttıkça, ram ve işlemciden daha fazla bellekve işlem yapmasını istediğinden, pc artık bunlara verebilecek bir önbellek yada işlemci gücü bulamaz ve kasılmalar oluşur.

İstisnayi durumlar;
Bazı cracklenmiş yazılımlarda ve sahte kaçak kullanım yapanlar da sebebsiz kasılmalar olabilir, hatta kendi kendine projenin kapanması gibi sorunlar oluşabilir, bunlar tamamen yazılım cracklenmiş (sahte,kaçak,çalıntı) olduğundan kaynaklanmaktadır.

Bu gibi durumların pc gücü ile ilgisi yoktur, bu durum tamamen stabil çalışmayan sahte programdan kaynaklanmaktadır.
Çok mu basit oldu ne..? :)

Geri