[Eski] kısayol sıkıntısı :(

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

aytekxyz

Yeni üye
bir çok yerde mac. sistemler var fakat ben pc de pro tools u kullanıyorum . bununla birlikte; kısa yol kullanımında bazı sıkıntılar yaşıyorum, yanlış basmak vb. gibi

misal yeni track için mac de; apple+shift+N iken pc de ctrl+shift+N . bütün kısa yollarda pc deki ctrl ile mac. daki apple eş. fakat ctrl pc de en sol alt tarafta iken apple tuşu mac. da space in yanında(yani pc deki alt ın yerinde). pc klavye ekseninde yer olarak düşünürsek ctrl =alt(sadece yer olarak) mac. de.
(bu açıklamayı bu kadar ayrıntılı yapmamın sebebi salt pc kullanıcılarından da -belki yardımı olabilir- diye. üstadlar kusura bakmasın)

aklıma bunun için pc de ctrl ile alt tuşlarının görevlerini değiştirmek geldi fakat araştırmalarıma rağmen nasıl yapılacağını bulamadım ve bazı yerlerde de bunun imkansız olduğunu belirttiler.

bildiğiniz başka çözümler var mı? acaba digidesign bunun için bir çözüm düşünmüş mü?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

saygılar, iyi çalışmalar.

PC'ci arkadaşlar için iyi bir soru. Bir kere PC'de Pro Tools kullanmak zorunda kalmıştım, oturup ağlayasım geldi. :lol:

Vardır bir çözümü.

Mundox' Alıntı:
PC'ci arkadaşlar için iyi bir soru. Bir kere PC'de Pro Tools kullanmak zorunda kalmıştım, oturup ağlayasım geldi. :lol:

Vardır bir çözümü.

Sanırım eski sistem bir pc kullandın.Hiç bir kasıntı görmedim ben 4 çekirdek ile.

Turkarmoni' Alıntı:
Sanırım eski sistem bir pc kullandın.Hiç bir kasıntı görmedim ben 4 çekirdek ile.

Konumuz kasıntı değil kısa yollar. Cevabım da ona referans taşıyor. Ama sen de haklısın PC'nin adı çıkmış dokuza inmez sekize. :lol:

öncelikle Quickeys in windows için olan versyonunu buldum

http://www.cesoft.com/products/quickeys.html

ve google da da protools ve quickeys konusunda baya konu var fakat ingilizce minde çok iyi olmamasından dolayı iyi araştıramıyorum. yardımlarınız olursa sevinirim.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&c ... ut&spell=1

eğer ben önce bir şey bulursam, hemen paylaşacağım.

saygılarımla.

(10 dk sonra yazıya eklemem)

bununla ilgili bir yazı buldum fakat orada da program ın script file ı yok :(

http://casualhex.com/2007/10/03/mac-use ... l-and-alt/

(30 dk sonra yazıya eklemem);

http://old.alanhogan.com/tips/swap-left ... in-windows

denedim ama çok güvenilir değil misal "@" yazılmaz oluyor. bazen kitlenmeler oluyor gibime geldi ve gecikme oluyor bir miktar.

daha stabil bir yol bulabilme umudu ile araştırmaya devam... yardımlarınızı bekliyorum.

Leopard'da cok kolay bir sekilde degistiriliyor. System Preferences, Keyboard, Modifier Keys. Buraya girince zaten gerisini yaparsin :) Tiger'da da benzer di sanirim, hatirlamiyorum, kontrol etmem lazim

Mundox' Alıntı:
Turkarmoni' Alıntı:

Konumuz kasıntı değil kısa yollar. Cevabım da ona referans taşıyor. Ama sen de haklısın PC'nin adı çıkmış dokuza inmez sekize. :lol:

Şahsen pc de mutluyum.Mac de ise huzursuzum.Zevkler ve renkler tartışılmaz.Pc nin adı çıkmış diye bir şey yok bence.Mac isteyen 6000 YTL verir alır vermeyen ise server pc alır.Şu ana kadar apple dizüstü Sony dizüstü laptop ile çalıştım bir fark göremedim.Yük binişleri aynı.Sadece satış stratejisi.En önemli fark ise sadece stabil olması + gösteriş.

Turkarmoni' Alıntı:
En önemli fark ise sadece stabil olması.

PC kullanirsin sende, yuzbinler satan birini kaydedersin, yuzlerce take olur sanatci havaya giremez, tam havaya girer, produktor doner, kaydettin mi diye sorar, PC kilitlendi dersin adama, kapinin yolunu gosterir sana.

grego' Alıntı:
Turkarmoni' Alıntı:
En önemli fark ise sadece stabil olması.

PC kullanirsin sende, yuzbinler satan birini kaydedersin, yuzlerce take olur sanatci havaya giremez, tam havaya girer, produktor doner, kaydettin mi diye sorar, PC kilitlendi dersin adama, kapinin yolunu gosterir sana.

Stabilite önemli vesselam.. :lol:
Kariyeri bile etkileyebiliyor yukarıdaki örnek case'de olduğu gibi... :lol:

Windows güzeldir.(Xp)Açarsınız başlatı görürsünüz içinizi rahatlık ve bir huzur kaplar.Çökme mi :shock: çökme windows ta şu durumlarda gerçekleşir.Bilgisayarı çok yönlü kullanırsınız.Oyun Crack Virüs programları vb ve tabiki korsan yazılımlar.Bir çok korsan yazılım windows için mevcut.Bu durumlarda çökme olması normal.Bunun önüne geçmek için ise ayrı ayrı harrdisklerde çalışmak sistemi rahatlatacaktır. :shock:.Mac te virüs yok diyorlar.Mac yaygınlaştıkça virüslerde artacaktır.Şu anda bir çok virüs tehditleri mac sistemler için haberlerde dolaşmakta.Bir çok makale google da mevcut örnek http://www.hardwarehaber.com/haberbak.php?id=4730 teşekkür eder mac kullanıclarına saygılarımı sunarım.Bununla beraber apple açtığımda insanların elmaya bakması da güzel bir hava oluyor orasıda pozitif yönü diyelim :D.Konumuz kısa yollar der aranızdan ayrılırım.

Siz iki proje yapin mac te bakalim bidaha pc ye geciyormusunuz...Virus bulassinda bilgisayara bak bakalim satis stratejisimi yoksa stabilitemi o zaman konusuruz...PC ile bir alip veremedigimiz yok zaten olay windows...Sahsen nefret ediyorum Windowstan...Hayatimda bir defa windowsta kayit aldim...Nedenini anlamadigim bir sekilde harddisk yandi ve proje silindi...Bidaha yuzune bile bakmadim...5-10 yillik mac lerle neler yapilabildigini bir gorseniz bukadar savunmamim neden oldugunu anlardiniz...

Chucky' Alıntı:
Siz iki proje yapin mac te bakalim bidaha pc ye geciyormusunuz...Virus bulassinda bilgisayara bak bakalim satis stratejisimi yoksa stabilitemi o zaman konusuruz...PC ile bir alip veremedigimiz yok zaten olay windows...Sahsen nefret ediyorum Windowstan...Hayatimda bir defa windowsta kayit aldim...Nedenini anlamadigim bir sekilde harddisk yandi ve proje silindi...Bidaha yuzune bile bakmadim...5-10 yillik mac lerle neler yapilabildigini bir gorseniz bukadar savunmamim neden oldugunu anlardiniz...

Ben hayatımın çoğu gününü windowsta alıyorum ve ayrı ayrı harddsikler ile çalışıyorum.Hiç bir sıkıntı yok.Windows bana yazılımımı öv diye para da vermiyor.Bana göre satış stratejisi.İki üründe emek sarfedilmiş sistemler.İsteyen x markalı ürünü kullanır.Windowsun sıkıntısı var oda görselliğe bağlı performans düşüklüğü maalesef.Windows 7 ile bu daha da ön plana çıktı :evil:

Turkarmoni' Alıntı:
Windowsun sıkıntısı var oda görselliğe bağlı performans düşüklüğü maalesef.Windows 7 ile bu daha da ön plana çıktı :evil:
Bu ne demek oluyor? İzah edebilir misin?
Yani windows'un grafik arabirimi sakat mı demek istiyorsun?
Eğer öyleyse, zaten stabil değil demiştin, bir de üzerine grafik arabirim sakat diyorsun, ee geriye ne kaldı? :twisted:

Mundox' Alıntı:
Turkarmoni' Alıntı:
Windowsun sıkıntısı var oda görselliğe bağlı performans düşüklüğü maalesef.Windows 7 ile bu daha da ön plana çıktı :evil:
Bu ne demek oluyor? İzah edebilir misin?
Yani windows'un grafik arabirimi sakat mı demek istiyorsun?
Eğer öyleyse, zaten stabil değil demiştin, bir de üzerine grafik arabirim sakat diyorsun, ee geriye ne kaldı? :twisted:

Vista ve windows 7 için geçerli :evil: xp kullan huzura gel 8)

LeventUslu' Alıntı:
Şu kenarı ısırılmış elma var ya aslında o ayvayı yediniz anlamında. Apple aldın ayvayı yedin. :)

Chucky,

Apple, PC karşılaştırılmaları çok yapıldı bu forumda. Appel'ın bu anlamda nerede olduğunu ve neler yapabildiğini, ne kadar stabil ve güçlü olduğunu herkez biliyor. Benim mesajıma karşılık yazdığını düşünürek gülen yüze dikkat etmeni rica ediyorum.

Ayvayı yediniz lafına gelince, orta seviye bir MacPro 4000$, (Monitörsüz) ve Apple mahkumsun.

Quadcore Xeon işlemcili 2x750 GB hdd çift PS, 200" WS LCD, 2 GB Ram bir server 2000$ a. Senin anlayacağın yediğimiz ayva bu. MAC Ticari bir işletmen yoksa büyük bir yatırım.

Bende bir mac almak istiyorum. :) Piyangodan para çıkınca...

Levent

Geri