[Eski] Jordan Rudess'in güzel oyuncakları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Irmak

Yeni üye
Dün akşamki Dream Theater konserinde en çok dikkati çeken tabii ki dönen stand üzerindeki Korg Oasys'i idi Jordan abinin, bütün patchleri buradan kontrol ediyordu, patch değiştirmek için de pedal kullanıyordu. Tek klavyeden fazlasını kullanmayı sevmeyen bir adam olduğumdan çok hoşuma gitti bu. Bir de dikkat çekmeyen ufak klavye vardı arada sololar için kullandığı, sololarda glide'ların ne kadar düzgün olduğu, tonun nasıl çaktırmadan değiştiği filan dikkatimi çekti, 'acaba?' dedim ve arayıp buldum. Evet. Amcam Continuum kullanıyormuş :

http://www.jordanrudess.com/wizlog/vids ... m-high.mpg

Süper bir alet. Her klavyeciye lazım.

3 boyutlu çalışması süper. Bunu alıp inceleybilmek isterdim ama adam sipariş üzerine yapıyor aleti maalesef. Bu alet piyasaya düşerse macuncular hemen atlar üzerine. :)

'Price for the fullsize Continuum Fingerboard is $5290, and the half-size goes for $3390'

Fiyat da iyiymiş :shock:

Bu arada Fibonacci, imza süpermiş.

Ama alet sadece monofoni ve portamentonun getirdiği avantajları sağlamıyor ki... Alet nasıl çalışıyor bilmiyorum ama şöyle bir şey çizersek:

-----------
-----------
-----------

Burada örneğin aşağıdan yukarıya üç çizgi var, siz parmağınızı yukarı doğru kaydırdıkça aynı nota devam ediyor ancak bu sefer yukarı çıkarken verdiğiniz efekt(ya da belki yukarı çıktıkça hızlı bir şekilde pitch bend yapmasını istiyorsanız o şekilde ayarlarsınız) etkin oluyor. Ben sadece iki boyutlu yapabildim. Bunun bir de derinlik boyutu var. Oraya da bir efekt eklersiniz. Böylece klasik klavyede elde edemeyeceğiniz rahatlığı elde edebilirsiniz.

@Gonzo: Teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla yukarıya doğru gidince modulation oluyor. Çünkü Jordan Rudess'in videosunda 1 oktav yukarı çıkıyor çünkü synth. Sanıyorum o 3 kademe programlanabiliyor. İstersen bir oktav yukarı koyarsın istersen LFO koyarsın çalanın zevkine göre. Bilen varsa açıklarsa sevinirim..

PS : Portamento şakaydı tabiki. :lol:

Alet bir synthesizer değil anladığım kadarıyla. Çünkü web sitesindeki örnek sesler hep "bilmemne modülündeki bilmemne sesiyle çalınmıştır" şeylerdi. Haliyle midi yoluyla kontrol ediyor synth modüllerini. O yüzden istediğiniz actiona istediğiniz midi komutunu atayabiliyorsunuz.(sanırım)

Bence bir k2500 yada k2600 modelinde güzel bi program yazılarakda buna yakın bir sonuç elde edilebilir.. Tabii ki aynısı olmaz fakat yaklaşılabilir..

K2X00 serisinde ne kadar uğraşsanız da aynı rahatlığı elde edemezsiniz. Diyelim ki x eksenindeki hareketi ribbon'dan yaptınız. Y ve z eksenindeki hareketleri de joystickten kontrol etmeniz gerekecek bu sefer.

Bende onu demek istiyorum.. X için sorun yok.. Z de ikinci ribbondan yapılabilir.. Ama Y ne olur bilmiyorum bu sefer.. Tabikii aynısı olur demedim fakat gidip ona o kadar para vermektense bunun gibi alternatif birşeyler yapılabilir.. Ve illa x-y-z- olması şart diyorsanız Z yi de expression pedala verirsiniz.. Yani continuum un yaptıı aynı şeyi bu şekilde elde edebilirsiniz fakat tabii ki onun rahatlığında olmaz.. Yine de o alete o kadar para vermektense biraz uğraşıp bu şekilde yapmayı tercih ederim..

ilkay' Alıntı:
http://www.museresearch.com/movies/Receptor_Part_1.mov

Burda özellikle 7. video yu izleyin.. Ve şu sahneye dikkat edin
"Over this..... A Single Internet Cable"
Bu şeyi 575967357498kere ardarda izleyebilirim =P

büyük ihtimalle bu alet seri üretime geçmez özel üretiliyor gibi gerçekten :S bu fiyatlada almak sanırım imkansız:S

trumpeter, neredeyse dort yillik basligin altina yazi yazdiginin farkinda misin?
Ozellikle continuum diye arama yapip ta mi buldun basligi merak ettim. Sirrini bizimle paylasir misin :?:

Geri