[Eski] Internet hizmet saglayicisi tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunç Akın

Aktif üye
Merhabalar, onceden tartisildi mi bilmiyorum. Bakamiyorum cunku internetim 10 saniyede bir gitmeye basladi (bakiniz: 2-3 baslik alttaki sifre problemi, surekli oluyor artik)

Zaten cok pahalli ve yavas ADSL. Ozellikle son donemde delirtecek kadar yavas. Kullandiginiz alternatifler nelerdir? Eskiden kablonet kullaniyordum, acaba donus mu yasasam bilemiyorum.

Her turlu hizli ve nitekim ucuz (aylik 100 lira vermeye hazirim nerdeyse) alternatifi bekliyorum, tesekkurler.

TurkTelekom' Alıntı:
Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 61,25 YTL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 86,25 YTL'yi geçemez.

Arkadaşlar 4 GB kotalı (1024) olupta 61,25 TL den fazla ödeyen var mı? Bu istediğiniz kadar kullanın 61,25 ödeyin yada limitsize (1024) geçin 49 YTL ödeyin demek herhalde :evil:

Levent

Ben bir 200 küsür -300'e yakın- ödemiştim. iki aylık fatura idi. Şimdi de bir 500'e yakın beni bekliyor. Faizmiş.

Levent Abi, Berkay'In ki sanırım gecikme faizi yüzünden ama benimkisi direk 110 YTL, 70 YTL vs. gibiydi 3-4 defa oldu böyle geçen sene. Sonra limitsize geçtim.

merhaba,Biri kullanan var mý peki? Ben de þu sýralar ttnet'ten sýkýlmaya baþladým. Koç'un hizmetini de merak ediyorum.

baran_altun, yukarýda bahsettiðin firmayý kullanýyorsun sanýrým, nasýl, memnun musun?

Tunc_Akin' Alıntı:
Merhabalar, onceden tartisildi mi bilmiyorum. Bakamiyorum cunku internetim 10 saniyede bir gitmeye basladi (bakiniz: 2-3 baslik alttaki sifre problemi, surekli oluyor artik)

Zaten cok pahalli ve yavas ADSL. Ozellikle son donemde delirtecek kadar yavas. Kullandiginiz alternatifler nelerdir? Eskiden kablonet kullaniyordum, acaba donus mu yasasam bilemiyorum.

Her turlu hizli ve nitekim ucuz (aylik 100 lira vermeye hazirim nerdeyse) alternatifi bekliyorum, tesekkurler.
bence telekomla gorus kesintiyi.nasıl bir hız lazım server falan mı kurulcak.4Mbite gec gayet iyi bir hızı var

ueberschall' Alıntı:
Tunc_Akin' Alıntı:

bence telekomla gorus kesintiyi.nasıl bir hız lazım server falan mı kurulcak.4Mbite gec gayet iyi bir hızı var

Yok ueberschall ama download hizimda artik 40 kb/sec olmasin yani. Cok ucuk seyler istemiyorum. Zaten iste basima su sifre problemi acildi.

Bakalim obur baslikta Alper'in soyledigi forumda sordum, splitter'dan kaynakli bir sey olabilecegini soylediler. Su siralar basim cok sikisik, bir rahata kavusayim, ilgilenecegim.

Türkiye'de mevcut kablolarla, isterseniz 1400 mbps ye geçin. Ne fark eder ki? Aynı normal tren rayına hızlı tren koymak gibi.

Şu an bizimki güya 1 mbps. Saniyede 1 mb indiren var mı peki? Hani 1mbps/sn idi bu? Ben saniyede 100 kb'nin üstüne çıktığını hatırlamıyorum hızın.

Kablolar değişmedikçe, bir hız beklemeyin. Gerçi kabloları değiştirmek biraz kıç istiyor. Ve o kıç emin olun bizim ülkede yok.

1 megabit ile 90-100kbyte aralığında seyredersiniz normal olarak. Birisi megabit, diğeri megabyte. Karıştırmayalım. Saniyede 100kb üzerine çıkamaman normal yani. Ayrıca adsl hızı, santrale olan uzaklığınız ile de doğrudan alakalı, isterse kablolarınız gıcır gıcır yeni çekilmiş olsun. Eğer 2km ve üzeri bir uzaklıktaysanız tam performans beklemeyin, üzülürsünüz. :p Saniyede indirebileceğiniz veri miktarını kabaca bağlantı hızınız / 9 şeklinde hesaplayabilirsiniz.

Biri "Biri" demiş, ben bu konuda özelden isteyene detaylı bilgi verebilirim Koç.net müşteri danışmanı olarak. Haliyle tavsiye de ediyorum. Koç.net bu alanda acaip bir altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Kesinlikle TTnet'ten daha kaliteli bir hizmete sahip.

Cevaplar icin tesekkurler, burayi unuttum sanmayin. Sadece -ne oldu bilemiyorum- su anda 204 ile download yapabiliyorum, telefon acilinca internet kesilmiyor.

Finallerim var 2 hafta boyunca, bakalim onlar bitince devam edecek olursa zaten dayanamam degistiririm.

Tekrardan tesekkurler herkese :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri