[Eski] Internet Explorer'ın ı yerine 1 yazması

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mahcem

mahcem.com
Arkadaşlar bir süredir bazılarınızın bu sorun ile boğuştuğunu gözlemlemekteyim. Geçenlerde aynı sorun benim de başıma geldi ve buna Google Bar ve Yahoo Bar'ın sebep olduğunu farkettim. Eğer browser'ınızda Pop-Up önleme özelliği olan bu barlardan biri yüklüyse Türkçe karakter setinde sapıtmaya sebep olabiliyor. Ne zaman birini yüklesem ı'ları 1 yapıyor, söktüğümde herşey yerli yerine geliyor.

Ona göre önlemini almanızı tavsiye ederim.

Sevgiler.

M.

Bu olay benim de başıma geldi ancak sonradan buna bir spywarenin sebep olduğunu fark ettim.Spybot Search & Destroy ile arattım,buldum ancak ilkinde silemedi.Bulduğu klasörde elle silebildiklerimin hepsini sildim.Daha sonra,(Bu da tüyo olsun)bilgisayara restart atıp,programı tekrar çalıştırdım ve bu sefer tamamen bulduklarını silebildi.

Zaten bilgisayarıma şimdiye kadar bulaşabilen spywareler ya internet explorerde arama,toolbar gibi şeyler açtı,ya da karakter setimi saptırdı.Ama ben Internet Explorer kullanmadığım için,web sayfamın diğer browserlerde nasıl göründüğüne bakarken bu durumu fark ettim :)

Saygılar...

Mozilla Firefox ı öneririm. Internet Explorerdan çok daha güvenli. Çünkü çoğu spy internet explorerın açıklarına göre yazılıyor. bu açıklar Mozillada yok...

Bu sorun benim Explorerda da vardı.Yabancı forumlardan konuyu araştırdım.Sorunun Mahcem'in de söylediği gibi toolbarlardan kaynaklandığını öğrendim.Bunun üzerine toolbarları sildim ve sorun ortadan kalktı.Daha sonra bir internet kafede aynı sorunla tekrar karşılaştım.Toolbarları kafedeki bilgisayardan sildim ama sorun ortadan kalkmadı.

Dün gece bilgisayarımda da yine aynı problemle karşı karşıya kaldım.Sabaha kadar uğraştım sorunu çözemedim.Daha sonra Windows Update sitesini açtım ve yüklemediğim tüm İnternet Explorer güncellemelerini yükledim.Sabahleyin bilgisayarımı restart ettiğimde problem ortadan kalkmıştı.(Bu arada spybot ta işe yaramadı.)
Farklı bir durum olduğunu düşünüyorum.Bence bunun güncellemelerlede alakası yok.

Bir bug dan kaynaklanan spy veya eklenti ise eski explorer ları etkileyebilir.Eger windows işletim sisteminiz lisanslı ise microsoft.com'dan Windows Defender ve Explorer 7.0 indirmenizi tavsiye ederim.Bir upgrade oldugu için ücretsiz olucaktır.

Ben bilgisayarımda kaspersky pro + windows defender +webroot spyswepeer üçlemesini kullanıyorum ve 4-5 aydır herhangi bir sorun yaşamadım.Sistem performansınız yuksek ve 1 gb kadar ram e sahipseniz bu üçlü sorunsuz çalışır.

Saygılar efenim :)

Mus-e-ician' Alıntı:
Mozilla Firefox ı öneririm. Internet Explorerdan çok daha güvenli. Çünkü çoğu spy internet explorerın açıklarına göre yazılıyor. bu açıklar Mozillada yok...

Çok doğru bir kanı ! :wink: Bunu herkesin bilmesi gerekiyor yani bütün casus yazılımlar,pop up, barlar,spyware vs. gibi genel anlamda virüs dedigimiz dosyalar İnternet Explorer a yönelik yazılıyor. Bundada explorer kulalnıpta önlem alamayanlar için sorun kaçınılmaz oluyor. Şimdi yazının başında herkesin bilmesi gerekiyor dedim ama yoksa bilmemeleri daha mı iyi :D firefox Mozilla kullanımı bu sebeple çok artarsa onada dadanmaya başlarlar :D)))

Mozilla Firefox açık kaynak kodlu bir yazılım olduğu için ona dadanacak bi yazılım yapmak çok kolay. Bu yüzden Mozilla için virüs yazmak yazılımcıya herhangi bir reputation kazandırmaz. Çoluk çocuk dışında kimse Open Source yazılımlara virüs yazmakla uğraşmaz. Yazılırsada suçlayacağım adres belli, Microsoft.

internet explorer da(xp kullanicilari icin standart ie) sadece siteyi görüntülemek kaydiyla bile trojan yiyebilirsiniz. (trojan: karsi tarafin bilgisayariniza girmesini saglayan programcik). ie de büyük açıklar var yani kullanilacak gibi degil.
İş olsun diye mesaj yazmayınız.
Sabi-R

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri