[Eski] Inactive Tracks

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berk

Yeni üye
Selam
elime 84 track den olusan bir HD session nu gecti, LE de calisiyorum. sadece bu sessionda track leri preview edicez. fakat 70 kadari normal gozurken, 10-15 tanesi inactive ve italic olarak yaziliyor. butun trackleri dyn voice lari off yapmama ve outputlarini none getirmeme ragmen bir turlu bu trackleri active yapamiyorum.

acaba LE da dynamic voice assignment olmadigindan mi olmuyor, cunku teoride, 48 track play edebilirim, digerlerini preview etmek icin, active olanlarin "dyn" lerini kapitip yeteri kadar voice acman gerekli olur diye dusunmustum.

bir yerde bir seyler atliyorum ama :?

berk

Sevgili Berk

birde
Menü-Track-Make aktive 'den aktiv etmeyi dene

Le de menüden inactive edilen trackler mixerden aktiv olmuyorlar.

LE'de dynamic Voice Assign var. Caci'nin dediği gibi, bahsedilen Track'ler inactive edilmiş. Bunları aktif hale getirip, üst sıralara taşırsan voice'lar aktiflenir.

Cevaplar icin tesekkurler
ama zaten denemistim ben onu. ayrica I/O dan girip butun pathleri herseyi silip default bile yaptim.

buarada HD session MIX engineninden geliyor 6.4 galiba versiyonu. ben
Mac de 7.3.1..
olmadi pztesi HD de gercek sahibinde acip ordan bir daha bakalim

:?

cok tesekkurler

berk

Ps:
Mundox' Alıntı:
Bunlarý aktif hale getirip, üst sýralara taþýrsan voice'lar aktiflenir.
Vedat
"birde ust siralara tasimak" in ilgisini anlayamadim. ilk defa HD session actigim da ilk 48 track in voice lari acik degildi. cok random kafasina gore tracklere gore voicelari dagitmisti. (ilk 5 sondan ilk 15 track...etc) ve bu trackleri preview edebiliyordum.
yukari tasimakla nasil bir ilgisi olabilir ki?

Voice yetmediği zaman PT sadece ilk 48 track'e (ya da ne kadar voice varsa) voice verir. Track'lerin yerlerini değiştirirsen voice atamaları da değişir. En azından HD'de öyle.

Yalnız senin sorunun biraz ilginç. Bug olabilir.
6.4'te zaten inactive edemiyordun sanırım.

Ha tabi voice'ler dynamically değil de 1,2,3 vs tayin edilmişse dediğin gibi sırası farketmez.

burda haftasonu tatil oldugu icin anca pazartesi gunu HD sessioni sahibine goturerek cozebilcem gibime geliyor.
sonucu yazarim

tesekkurler

berk

LE active yapamadigim track leri HD session da acip active yapip tekrar LE de actigimda, track ler active oldu. :?
garip bir durum

yardimlar icin tesekkurler

berk

Geri