[Eski] in ear monitör.. yardım,tavsiye,ikinci el vs..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Erhan Unal

Yeni üye
selam herkese.

sıfır yada ikinci el in ear monitör aramaktayım.. canlı performanslarda solist kullanacak.. tabiki kablosuz olacak. shure markasına ait bi takım modeller biliyoruz ancak amerika fiyatları bile 600 dolarlardan başlıyor..
daha düşük fiyatlı ama en azından bar / küçük kapalı alan konserleri için sizlerin tavsiye edebileceği in ear monitör marka/modeli var mı?

dip not: kendim philips ev sinema sistemleri ve ev içerisinde müzik dinlemek vs. için sattığı bir wireles bir sistem almıştım.100 lira civarında buna seneiser kulak ile bir kulaklık preamfisi bağlayıp recieverinide mikser monitör çıkışına bağlayarak sahnede kullanabildiğim bir sistem kendim yaptım ancak tabiki fm bandında çalışan bu alette bol miktarda parazit oldu.. uzun süre idare ettim ve in ear tadını aldım..daha temiz ses veren bir cihaz istiyorum.

stockholm_syndrome' Alıntı:
selam herkese.
..daha temiz ses veren bir cihaz istiyorum.
Semi-pro yada pro bir ürün alacaksınız malesef. Tek çözüm bu.
Shure'un dışında Sennheiser, Akg, Beyerdynamic, dbx, Auido Teknika, Trantec gibi onlarca marka var, onların fiyatlarına bak.
Evladiyelik bir şey olsun dersen Sennheiser, içinde EQ, limiter, Fx vs vs bir sürü şey olsun dersen dbx tavsiye ederim.

çok teşekkür ederim incelicem.. bir de şlimdi aklıma geldi wetsons diye bi marka var sanırım ama türkiye fiyatları onlarında uçmuş gibi..

Wetsons? Hiç duymadım. Eğer Westone demek istiyorsan, o sadece kulaklık markası, ve evet, pahalıdır.
Sen kulaklık mı yoksa telsiz pre-ampli mi istiyorsun? İkisi farklı şeyler.

pardon yanlış yazmışım. benim sitediğim kulak içi kişisel monitör. beline vericisini takıyosun recieverini de mikserin auxuna bağlıyosun.. istediğin enstrumanları izole ederek kulağının içine gönderiyosun biraz detay oldu ama budu istediğim şey ;)

wix.com sitesinden görmüştüm bunla satıyolar ama reciever falan vermiyolar.wetson ya da herneyse onu burada görmüştüm :)

OK.
İkisi birbirinden farkılı şeyler, tabi senin ikisine de ihtiyacın var.
Shure, sennheiser gibi kablolu yada kablosuz bir pre-apli sistem aldığında yanında bir adet en ucuz modelinden kulaklık da veriyorlar... Ama sen istediğin kalitede hazır yada özel yapım kulaklık yaptırabilirsin.
Westone, özel yapım kulaklık markası sadece. Onu Shure, Sennheiser gibi bir kulaklık pre-amplisi ile beraber kullanıyorsun..

Shure P4HW preamp ve Shure SCL2 kulaklıktan oluşan bir takım sahnede tatmin edici sonuç verir mi?

Daha önce hiç kullanmadım, kullanan tanıdık da olmadığı için sordum :) Kağıt üzerinde hepsinin özellikleri süper de kullanan biri olarak nasıl sizce? Diğer modeller baya bir pahalı bütçeyi aşıyor. P4HW+SCL2 iyi diyorsanız alıyorum, beğenmezsem de başınıza ekşiyorum :lol: Şaka tabi..

Bir de sahnede feedback, peak vs. gibi durumlar olunca kulak sağlığını etkilemiyor mu bunlar? Yoksa içinde koruyucu olarak bir limiter tarzı birşey var mı?

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Bence amerika veya dubaiye filan giden birine sipariş ver bavulda getirsin 600usd.
Dubai konusunda kontak da verebilirim.

Sanırım senin dediğin fiyat PSM400 komple kit için. Ben mixeri almayacağım. ABD'den fiyat aldım buradan da, ve aradaki fark makul geldi bana o yüzden yurtdışını düşünmedim hiç. Ama Dubai bağlantın için yardım isteyebilirim başka ürünler için :) Uyarsa tabi :)

ozgurcakici, bu ürünlerde kulağı koruyucu herhangi bir sistem var mı? Tonmaister bir anda sesi açsa ya da sahnede teknik bir sorun oluşsa kulaklar ne olacak? :) P4 monitör almadığım durumda tabi..

Birincisi, iyi bir tonmayster ile çalışacaksın, sadece kulak sağlığın değil, sahne sağlığın, sesin soluğun iyi çıkması için...

İkincisi , evet, üzerinde Limiter var...

aristo' Alıntı:
TuncaEskiyerli' Alıntı:
Bence amerika veya dubaiye filan giden birine sipariş ver bavulda getirsin 600usd.
Dubai konusunda kontak da verebilirim.

Sanırım senin dediğin fiyat PSM400 komple kit için. Ben mixeri almayacağım. ABD'den fiyat aldım buradan da, ve aradaki fark makul geldi bana o yüzden yurtdışını düşünmedim hiç. Ama Dubai bağlantın için yardım isteyebilirim başka ürünler için :) Uyarsa tabi :)

Aslında ben stokholm sendrom a hitaben yazmıştım.. :D

Geri