Import Midi

anx003

Yeni üye
cubase te yeni bir proje açıp import midi dediğimde tek kanal halinde açılıyor..
ama ben her enstrüman kanalını ayrı ayrı açıp düzenlemek istiyorum.
sorun ne olabilir? bunu yapmanın bir yöntemi var mıdır?

çok teşekkürler..
bugüne kadar hep kendi şarkılarımı yaptığım için böyle bir ihtiyacım olmamıştı :)
fakat cover yapmaya karar verince buna ihtiyaç duydum.. herkesin işine çok yarayacak bir bilgi :)

sorun2: :(

kanalları düzenleyebilmek için önce uygun vst enstrümanlar atadım..
örneğin hypersonic veya virsyn tera..
diyelim ki ilk kanalı lead guitar
ikinci kanalı piano yaptım dinliyorum..

stop deyip başa aldığımda( ki iki kez üstüste stop a basınca left cursor a dönüyor.) enstrümanlar kafasına göre değişiyor..
lead guitar atm pade, bass drum kick e filan dönüyor..
kafayı yemek üzereyim.. bakmadığım ayar kalmadı.. nedir sebebi bilen var mı?

belki save yapman gerekiyordur,veya apply,ok tarzı bir onaylama işlemini yapmıyorsun.dediğin vsti leri görme şansım olmadı.o yüzden pek birşey söyleyemiyorum.

Enstrüman verdiğin kanalın key editörüne gir.Sol altta controllers menü setup'undan -program change- uygulamasını sil.Enstrüman değişmez.Ben öyle yapıyorum ve oluyor.

arkadaşlar kendi şarkımız için mididen hazırladığımız loop'u import yapıp onun üzerine şarkıyı kaydettik...fakat sonra mp3'e mixlediğimizde davullar okunmadı yani üzerine çaldığımız gitarlar çalıyor ama mıdı halindeki davullar çalmıyor...her ikisini de çevirebilmek için ne yapmamız gerekiyor... midi converter diye bir program duydum ama daha bulamadım bir yerden... bu sorunu nasıl çözebiliriz???? :?:

polski' Alıntı:
http://muziktek.com/forum/viewtopic.php?t=832
Buraya bak rock the boy.
Bu arada avatardaki stüdyo ortamı nerede,merak ettim?

stüdyo bizim kendi çalışma stüdyomuz...denizli'de...ama artık duvarlar böyle beyaz değil.. bi sivri zekalının aklına uyup yumurta kolisi yaptık :shock: ... utanıyorum :oops:

deneme77' Alıntı:
Enstrüman verdiğin kanalın key editörüne gir.Sol altta controllers menü setup'undan -program change- uygulamasını sil.Enstrüman değişmez.Ben öyle yapıyorum ve oluyor.

teşekkürler,
zannediyorum bu sorunumu çözecek.. akşam eve gittiğim gibi deniyorum :)

rock-the-boy' Alıntı:
stüdyo bizim kendi çalışma stüdyomuz...denizli'de...ama artık duvarlar böyle beyaz değil.. bi sivri zekalının aklına uyup yumurta kolisi yaptık :shock: ... utanıyorum :oops:

Duvarları strafor kaplı görünce bizim eski stüdyoya benzettimde,yoksa orasımı diye merak ettim.Bu arada bu konu dışı oldu okuyanlardan özür :oops: .

Neyse sen problemini halledebildin mi rock the boy ?

deneme77' Alıntı:

Ben de bu sorunla bir hayli cebelleştim. Dün şunu farkettim. Import edilmiş MIDI kanallarında, genelde en başında, bazi MIDI controller komutları olduğunu gördüm. Bunları, kanal MIDI->List Editor ile açıldığında görülebiliyor. Eğer onların arasında program change komutları da var ise bu atanan VST'nin ses bankasının değişmesine neden olabiliyor ve çok da sinir bozuyor :) Onları sildiğimde sorun kalmadı.

Yalnız şunuda unutmamak lazım!Diyelimki solo enstrüman gitar ve birden ses kemana dönüyor işte o zaman problem çıkar.Bu demektir ki altyapıyı hazırlayan arkadaş orda kemanın çalınma tekniğine göre basmıştır(yazmıştır) notaları.Gitar sesi o kısımlarda çok acemice yazılmış(basılmış) ya da sallama gelebilir.O kısımları edit etmenizi öneririm.inşallah anlatabildim anlatmak istediğimi :) .Kolay gelsin.

Tabii ki haklısın, ama benim amacım komple bir MIDI kanalı üzerine VST kullanarak seçtiğim bir ses bankasını uygulamak olduğundan söylediğin detayda bir editleme ihtiyacım olmadı. Ama göz önünde bulundurmakta fayda var.
Çok tesekkürler, forum olmasa cok tırmalayacaktım.

polski' Alıntı:
http://muziktek.com/forum/viewtopic.php?t=832
Buraya bak rock the boy.
Bu arada avatardaki stüdyo ortamı nerede,merak ettim?
Selam polski,
Ben de midi export olayını yapamıyorum ama bu verdiğin lin ölü görünüyor. midi kanalın eksportu nasıl yapılır, yada midi kanal audio kanala nasıl çevrilir biliyormusun?

Çok saol Polski,
ikinci link ile becerdim problemi. Aslında bu standard analog sistemde kanal indirgeme denilen bildiğim bir şeydi ama cubase de bacarememiştim. Saol

Kendiliğinden değişen ses seçeneği

Kusmuk' Alıntı:

Valla başlık çok eski, ama bir o kadar da derde derman oldu :) Nasıl halledeceğimi kara kara düşünüyordum. Sağol.

İyi ki varsın müziktek :D

Geri