[Eski] Impact twin firewire sorun yaşıyorum art önerisi lütfen.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

awrlord

Yeni üye
tc elektronik impact twin ses kartı aldım ancak bildiğimiz gibi kart firewire bağlantıyla çalışıyor. SIradan bi bilgisayarcıdan dandik tabir edebileceğimiz 25 liralık via chipset bir kart aldım tabi doğal olarak kart çalışmadı (ben bu konuda yeniyim ç bilgi sahibi değilim.) donanım vs yükleniyor ancak device not found uyarısı alıyorum kompelle iletişime geçtim sol üsttei ışık sürekli yanıyorsa kartta sıkıntı yoktur dediler ve fireware bağlantı kartımın texas chipsetli olması gerektiğini söylediler.

texas inturments chipsetli olan ve bu iş için sorun çıkartmayaca kartı nereden temin edebilirim acaba?

ayrıca donanımın görünüp yüklemesinin yapılmasına rağmen kontrl panelde device not found uyarısı almam cihazla alakalı olabilirmi? driwerları vs güncel olarak indirip kurdum.

cihazı ikinci el aldım 18 ay garantili ancak beni uraştırma ihtimali varmıdır?

Cevap ve bilgilendirmenize ihtiyacım var.
TEŞEKÜRLER.

Cihazla ilgili bir sorun yok bence. Sorunun tamamen ti chipsetten kaynaklanıyor. Konnekt 24 aldığımda bende aynı sorunu yaşamıştım ve digitus ti chipsetli pcmcia kart ile sorunum ortadan kalktı. İzmirde Bimelden temin etmiştim. Fakat zor bulunan bir kart. İnternet üzerinden satın alacaksan çoğunda chipset yazmıyor. Mutlaka dikkat et. Kolay gelsin

Bu kartları istanbulda başka nerelerden temin ederim bimele ulaşamadım haftasonu olması dolayısıyla. başka nerelerden temin edilebilir.?

Ayrıca cevap için çok teşekkürler dostum tatmin edici cevap.

İlla Ti chipsetli kart olmasına gerek yok, ben Konnekt 24'ümü 2 senedir VIA chipsetli kart ile kullanıyorum. Önemli olan hangi işletim sisteminde kullandığın yazmamışsın ancak önemli. VIA chipsetli bir kartı bimeks,media markttan rahatlıkla temin edebilirsin.

Win 7 ise küçük bir ayar belki işini görür.

Tam olarak anlamadım cihazın üzerindeki firewire ışığı yanıyormu ?

aslında bugün kadıköye geçicem nerelere bakmak gerek bi fikir verebilecek varmı?

kartı aldım kullanamıorum çok sinir bozucu bir durum :D

O zaman bak şimdi yazdıklarımı sırası ile bir dene bakalım,

Bilgisayarından Device Managerda firewire kartını bul. Büyük ihtimal VIA chipset falan yazandır.

Üzerine gel sağ tıkla, update driver de.

Browse computer diyerek devam et. Tarama bitince sana bir kaç seçenek sunacak o sunduğu seçenekten (Legacy) driver yazanı seç ve ok diyerek kapat.

Sonra bilgisayara reset at aç birde öyle dene haber et bakalım.

audiokoop' Alıntı:
O zaman bak şimdi yazdıklarımı sırası ile bir dene bakalım,

Bilgisayarından Device Managerda firewire kartını bul. Büyük ihtimal VIA chipset falan yazandır.

Üzerine gel sağ tıkla, update driver de.

Browse computer diyerek devam et. Tarama bitince sana bir kaç seçenek sunacak o sunduğu seçenekten (Legacy) driver yazanı seç ve ok diyerek kapat.

Sonra bilgisayara reset at aç birde öyle dene haber et bakalım.

yanlzı ben dün dandik kartı iade ettim :) bugun yeni kart alıcam.
ama sanmıyorum çok ucuz bir karttı ve üzerinde usb portlarda vardı. olması güç ihtimal sanırım

audiokoop' Alıntı:
İlla Ti chipsetli kart olmasına gerek yok, ben Konnekt 24'ümü 2 senedir VIA chipsetli kart ile kullanıyorum. Önemli olan hangi işletim sisteminde kullandığın yazmamışsın ancak önemli. VIA chipsetli bir kartı bimeks,media markttan rahatlıkla temin edebilirsin.

Win 7 ise küçük bir ayar belki işini görür.

Tam olarak anlamadım cihazın üzerindeki firewire ışığı yanıyormu ?

Doğrudur fakat benim Notebookta via chipset vardı. Aleti hiçbirşekilde görmüyordu. Firewire ışığıda yanmıyordu. Pcmcia kart aldım fakat şimdide cızırtı pıtırtı sorunu yaşıyorum. En nihayetinde iyi bi anakartlı masaüstü alıp kurtulacağım bu dertlerden.

Kartı aldığım arakdaş kartı kulandığı firewire i yolladı digitus marka via chipsetli bir kart . ses kartı çalıştı onda sorun yok ancak bendede cızırtılar pızırtılar var 2048 latencyde anca çalışılabilir oldu ancak bu değer aşırı yüksek geldi.

full midi çalıştığımdan sorun yaşıcam gibi. aten in kartları daha iyi diyorlar. atenin ti chipsetli bir kartını alsak sorun çözülürmü acaba yokmu twin kullanan bi arkadaş?

yok henüz denemedim akşam deneyeyim bunu . taşındığımdan dolayı evde henüz internet bağlamadım şu an ofisten giriyorum. Not alayım akşam deniyip yazıcam buraya. yardım için çok teşekkürler bu arada

Birde sana birşey daha sorayım bizim arkadaş konnect live kullanıcısı arakdaşım twinler çok kötü konverter ları vs güçlü değil falan dedi bu doğrumu twinler live lardan bu açıdan kötümü?

Kesinlikle bende katılıyorum. Konnekt 24 kullanıcısıyım aşağı yukarı benzer impact'e. Kesinlikle karttan çok memnunum Tc bu işi hakkıyla yapan bir firma zaten. İmpact'lerin de çok iyi olduğunu duydum. Sonuç olarak sorunun kesinlikle ses kartıyla alakalı değil zira bende aynı sorunu yaşıyorum. Fakat bende Digitus'un Ti chipsetli pcmcia kartı var. 2-3 kanal guitar rig 4, veyahut tek kanal superior drummer da anormal cızırtılar pıtırtılar yaşıyorum. (buffer size 1024) Sorunun Pcmcia kartlarının veriyolu hızı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Durumdan çok sıkıldığım için de masaüstü toplamaya başladım.

audiokoop' Alıntı:
Yukarıda yazdıklarımı denedinmi hiç ?

Bilgisayarın ekran grafik kartı bu tür sorunlara yol açar.

dün ayarı windows 7 de yapmaya çalıştım ancak localde driwer tarattıımda güncellendi dedi ve seçebileceğim bi ekran göremedim. direk tamam dedim. yani bahsettiğin ayarı yapamadım. ancak driver detailsde legacy zaten yazıyordu biryerde onu gördüm.

dün tcnear control panelden latency ayarlarıyla oynadım. safe mode 4 e getirdiğimde 512-1024 arası çok rahat çalıştım. sanırım bundan sonrası pci firewire kartın kalitesiyle alakalı. bu şekilde kullanıcaz gibi.

selam arkadaşlar sizlere bi sorum olacak...bende 1 hafta evvel impact twin aldım ve firewire sorunu ıle karsılastım bu forumdakı arkadasların paylaşmış oldugu bılgıler netıcesınde texas intrument chipsetli bi firewire kartı almamın gereklı oldugunu anladım ve aldım.smdı ise şöle bi sıkıntım var muzık çalarken kasmalar yapıo (çizik cd dnlerken nası takılırsa aynen öle) ama on boardtan ses aldıgımda bu sorun yasanmıo :S sizce ses kartı ıle alakalımı bu sorun yoksa aldıgım firewire kartından mı ? bu arada pc özellikleri intel core 2 duo 2.80 ghz işlemci 4 gb ram 1 gb ekran kartım var.win 7 kullanıorum. oldukça iyi bi bilgisayar. lütfen yardım edin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri