[Eski] Imac mi Macbook pro mu ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

pretioza

Yeni üye
Arkadaslar 2 snden birini alicam fakat kararsizim..
Imac ve macbook pronun performanslari ayni mi ve ya hangisi daha iyi?
aslinda ilk basta macbook pro dusundum hani tasiniyor felan diye..ama baktimki imac de tasiniyor.yani biraz daha buyuk ama hem fiyat bakimindan ucurum performans bakimindan (tam olarak bilmiyorum) tersine bi oran varken neden fazla mac book proya fazla para vereyim diye dusunuyorum..

Bu konu hakkinda beni aydinlatirmisiniz...

Bilgisayarýný ne amaçlý kullanacaksýn?
Yani bir laptopu taþýmakla, Imac i taþýmak bir deðil. Sürekli her yerde bilgisayarýný kullanman gerekecekse, müzikle uðraþýyorsan ve sahneye çýkacaksan tabi ki bir macbook daha hayýrlý olur.

evet surekli sahne yok tabi...Production amacli..Ama iste merakim performans kiyaslarsak nasil bi sonuc ortaya cikar..Macbook mu imac mi?

Herhalde ayni kisisiniz, bu soruyu bir baska forumdada sormuslardi ve
cevabi cok basit;
ozelliklerine bagli, yani o iyi bu kotu denilemez.

Simdi gidip lafin gelisi 2.0ghz lik imac ile, 2.4ghz lik macbook pro yu karsilastirirsan, macbook pro daha iyi-
ama imac in daha ust bir modelini koyarsan o zamanda imac daha iyi-
Sen ihtiyaclarini dogru belirle ve kafandan desktop laptop tan iyidir ya da pc mac ten iyidir filan gibi seyleri cikar, hersey senin ihtiyacina gore belirlenir...

imac i 4gb yapiyorum ve aliyorum..Biraz buyuk ama yinede tasinabilir yanina ses karti tavsiyesi bekliyorum kodomo..bi ses karti demistin nasil memnunmsun ondan..

Evet, mac ile motu nun kartlari gayet sorunsuz calisiyor, ihtiyacina gore bir secim yap, ihtiyaclarini ve ne yapmak istedigini yazarsan ona gore oturmus bir tavsiye verebilirim ama sadece yeni basliyorum cok kapsamli bir tanim yapamam dersen motu nun giris seviyesindeki en guzel karti ultralite dir ve hem prortable hemde cok baglanti opsiyonu olan (8 analog in 8 analog out vardir arti spdif in out lar var vs. vs.) bir kartdir, ad/da converter laride isini gorur ve portable dir, firewire bus tan enerji alarak calisir, half rack buyuklugundedir...

Burada dikkat etmen gereken, IMac'lerde kullanılan işlemci.

Biliyorsunuz, Core 2 Duo işlemcileri Intel iki seri altında piyasaya sürdü.

Laptoplar için olanlar ve Desktoplar için olanlar.

MacBook ya da MacBook Pro tabii ki taşınabilir versiyonu içeriyor, burada bir gariplik yok.

İşin kötü kısmı, IMac'te bir masaüstü olmasına rağmen aynı taşınabilir işemciye sahip.

Yani performans olarak MacBook Pro üstün dahi çıkabilir konfigürasyona göre.

Ben de aynı etmenleri düşünerek bir Mac sahibi oldum. Tercih ettiğim ürün MacBook. Pro değil. Çünkü Apple MB ve MBP arasındaki performans farkını görünüm üzerine kurdu. Yani görüntü işleyeceksen MacBook yetersiz.

Şu an piyasaya yeni çıkmış olan, MacBook 2,16 GHz işlemcili MacBookları tercih edebilirsin. IMac'ten fazla para da ödememiş olursun.

Ya da gerçekten taşınabilir olmasından feragat ediyorsan, değsin. Bir Mac Pro al, salt işlemgücüne bürün. Imac'te istediğin şeyi bulamayabilirsin.
Kolay gelsin.

Bende bir şey söylemek isterim i-mac'lerin yeni kasası çıktı (özellik farkı var mı bilmiyorum ama) insan gidip yeni bilgisayar alırken, kasa değişimi yaşamış bir şey almayabilir belki.

Sonuc olarak imac ve mac book pro ozelliklerine gore ayni olabiliyorlar..
ok ama aralarinda ucurum bi fiya farki var ve imac de 24 inc lik bi zevk var..Yani ayni ozelliklerde imac ve macpro den tasinabilrilik disinda ayni performansi almiyormuyuz..ki ben tasirim imac 24 incligi yani cok olmasada..
o halde neden fazla para vereyimki ayni ozellikler ve 24 inc likde avantaji gorsellik acisindn..
yalnis oldugum bi yer varmi..

24 inç IMac'te hiç ucuz değil ama; 2.925 YTL

Halbuki MacBooklar 1.800 civarından başlıyorlar.

Artan parayla bir tane de 24 inç Widescreen monitor alırsın. 24 inç keyfi de yaşarsın, taşınabilirlik keyfi de.

Yok illa IMac alacağım diyorsan, bekle yeni seriler gelmek üzeredir.

Macbook ile iMac arasında pek bir performans farkı olacağını sanmıyorum.Sonuçta bu senin alıcağın konfigürasyondaki cihaza bağlı. Zaten yeni çıkan serilerinde GeForce 8600 GT ekran kartları mevcut (Macbook 17 Pro'da). Performans olarak taşınabilir olsun dersenki Macbook daha mantıklı fakat JOHN DiGWEED & SASHA bile live permonce'da MacBook değil iMac kullanıyorlar. Demekki istedikten sonra istediğiniz gibi iMac'inizi bile istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Sonuç olarak ise sık sık taşıyacaksanız MacBook daha mantıklıdır..

(yanlız konfigürasyonda dikkat etmeniz gereken tek şey MacBook ve iMac'ler INTEL Tabanlı oldukları için satın alacağınız ses kartı vb donanımlar için compitable (yani uyumluluk) olaylarına dikkat etmeniz gerekiyor)

ben tasıyorum valla :lol: hemde 24 ınc
goren bu tv mı dıo..
Tavsıyem alcaklara soyle eger ben sureklı tasıcam dıorsa tabıkı mac book ama eger ben buyuk monıtor ve zevkle muzık yapmak ıstıyorum dıorsa ımac ...yani pek tasımıyorum kı ıhtıyacımda yok ...buyuk buyuk herseyı gorerek muzık yapıoorum :)

uzun yolculuklarda felan trenle biyere gittiginde ucakla felan tamam güzel olur takarsin kulakligini devam edersin varsa projelerin o acidan cok güzeldir tabiki ama ne biliyim yani agir degilmi yada cok yer kaplamiyormu varmi cantasi felan kisacasi kullanislimi yoksa zor bi kullanisi varmi yük acisindan..

pretioza' Alıntı:
ben tasýyorum valla :lol: hemde 24 ýnc
goren bu tv mý dýo..
Tavsýyem alcaklara soyle eger ben sureklý tasýcam dýorsa tabýký mac book ama eger ben buyuk monýtor ve zevkle muzýk yapmak ýstýyorum dýorsa ýmac ...yani pek tasýmýyorum ký ýhtýyacýmda yok ...buyuk buyuk herseyý gorerek muzýk yapýoorum :)

MacBook alýp yanýna LCD monitör almak varken pek mantýklý bir tercih deðil bana göre.

Bilgisayar ile sahneye sýk çýkýlýyorsa hele.

Ama senin gibi bilgisayarý pek dýþarý çýkartma ihtiyacý yoksa gerek yok tabi.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
pretioza' Alıntı:
goren bu tv mı dıo..
Tavsıyem alcaklara soyle eger ben sureklı tasıcam dıorsa tabıkı mac book ama eger ben buyuk monıtor ve zevkle muzık yapmak ıstıyorum dıorsa ımac ...yani pek tasımıyorum kı ıhtıyacımda yok ...buyuk buyuk herseyı gorerek muzık yapıoorum :)

MacBook alıp yanına LCD monitör almak varken pek mantıklı bir tercih değil bana göre.

Bilgisayar ile sahneye sık çıkılıyorsa hele.

Ama senin gibi bilgisayarı pek dışarı çıkartma ihtiyacı yoksa gerek yok tabi.

cok haklısın eger ben ıkı ısı bırden yapmak istiyorum diyorsan bence de mac book alıp yanına lcd koyarsın ..ama yok 15 bana yeter dıyorsan ve tasımak trende felan dınlemek ıstıyorsan mac book daha akıllıca ama ben sadece evde tutuyorum imac i..uzun sureli bi yere gidersem diye cantasıyla birlikte tasıyorum..yani belkide 3 ayda bir evden cıkar...onun için bana ideal..

moz' Alıntı:
pretioza' Alıntı:
goren bu tv mı dıo..

Yaklaşık 12 kg sözünü ettiğin model. Bileğin kuvvetliymiş, saygılar...:)

evet agır bişey..ben onu lap top gibi kullanırım diyorsanız bence hiç o işe girmeyin o kadar fazla taşıyamazsanız...özel bi çantası var ilugger diye onunla birlikte tatile felan kaçarken ideal bi sistem benim için..

Geri