[Eski] iki kullanıcı hesabı çözemedim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cosmic

Yeni üye
Bilgisayarımda sağlıksız olduğunu bildiğim halde hem internet hemde müzik işleriyle ugrasıyorum.Bilgisayarıma virüs girmesinden bıktım artık en son giren virüsler artık bilgisayarımı nerdeyse kullanılamıyacak duruma getirmişti.Bende çareyi bilgisayarımda format atmakta buldum formattan sonra biri müzik biride internet adı altında iki kullanıcı hesabı oluşturdum.amacım virüsleri müzikle ilgili önemli dosyalarımdan uzak tutmaktı.Ancak çözemediğim durum internet adı ile actıgım hesapta yüklediğim klasörler,kurduğum programlar müzik adı ile acmıs olduğum ikinci hesaptada gözüküyor.Ben sadece o kısımda müzikle ilgili dosyaları programları kurmak istiyorum.yani internet ve diğer bilgilerin o kısımda olmamasını istiyorum.Ayrıca böyle kullanan arkadaslar varmı saglıklı mı?Bunu nasıl yapabilirim,yardımcı olabilecek arkadaslar varsa sevinirim.

Bu malesef iki kullanýcý hesabý açmak ile olmaz. Ýki kullanýcý ayný windowsu paylaþýrlar ve birinin windowsunun baþýna gelen, diðerini de baðlar.

Sadece kiþisel dosyalarýn saklandýðý yer, görünüm tercihleri, masaüstü, favorileri, þusu busu ayrýdýr.

Senin yapman gereken, Dual boot(çift windows kurarak) bir sisteme geçmen ve antivirüs yazýlýmý edinmen.

Ýki yýllýk bir windows XP var kullandýðým makinede. Antivirüs her zaman açýk, 2 yýl içinde 3-5 alarm vermiþtir. Geçenlerde bir adware kontrolü yaptým, yaþlý iþletim sisteminden tek ad bile çýkmadý.

Yani bu biraz bilgisayarý nasýl kullandýðýn ile de alakalý bir þey. Ýnternette bedava olduðu iddia edilen þeylere kanýp tuzaklara düþülmediði sürece bilgisayara kolay kolay virüs bulaþmaz.

Biraz daha bilinçli kullaným, ve dual boot bir sisteme ihtiyacýn var. :)

Kolay gelsin.

. 2 tane HDD'in olsun
. 2'sine de işletim sistemi kur, bir tanesinde modem-ethernet yapılandırılmasın
. Bilgisayarı açarken BIOS'dan sadece 1 disk'i aktif hale getir.

Böylece sistem ister internet HDD'inde olsun, isterse müzik HDD'inde olsun.. Disk'ler arasında bağ olmayacağı için virüs bulaşmaz. %100 stabilite arıyorsan çözümün budur :wink:

Tesekkürler arkadaslar anladım peki bu şekilde çift işletim sistemi kullanan arkadas varmı?performans acısından problem oluyor mu?kurmadan önce sorayım dedim.

çift işletim sistemi kurmaya calısıyorum.Ama kurmadan önce yine yanlıs birsey yapmak istemiyorum.Benim iki tane harddiskim var biri 80 biri 200 gb xp cd sini taktım pcmi restartlıyorum.Ön yükleme için bir tusa basın diyor,daha sonra taramadan sonra bölümleme için cıkan pencerede 80 ve 200 gb olan harddisklerimdeki daha önce yapmıs oldugum bölümlemelerde ,biostan 200 olan harddiski disabled yaptığım halde gözüküyor gözükmesi normalmi.

76317 mb disk 0 at ıd 1 on bus on atapi
c:kapasite yazıyor su an yüklü olan
bölünlenmemiş alan 8mb

190780 mb disk 0 at ıd 1 on bus o on atapi
d:kapasite yazıyor su an yüklü olan
e:kapasite yazıyor su an yüklü olan

Benim yapmak istediğim 80 gb olan harddiske ve 200 olan hard diske ayrı ayrı xp kurmak istiyorum.Böylece müzikle ilgili dosyalarımı virüslerden uzak tutmak düsüncesindeyim.Ancak nasıl yapacağım kafam karıstı.Nasıl yapacağımı bir arkadas anlatırmı rica etsem hem benim gibi çift işletim sistemi kurmak isteyen arkadaslara kolaylık olur diye düsünüyorum.bir türlü çözemedim yardım edermisiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri