[Eski] IK Multimedia Group Mix Promosyonunda son 6 gün!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

İlter

Stüdyo Kurdu
Yönetici
1 yeni IK Multimedia plugini alıyorsunuz, size 5 tane daha plugini ücretsiz veriyorlar.

http://bit.ly/SXc53

Süper bir promosyondu... bu son 6 gün.

Bence yeni plugin arayışındaysanız, T-RackS 3 Singles serisi* pluginler ve bu promosyon kaçırılmaz.

Ben de geri sayımın son günlerine kadar bekleyenlerdendim :twisted: 8)
Vintage Tube Compressor özellikle, süper!

*Vintage analog işlemcilerin gerçekçi simülasyonları.

Valla ben de her gün ha bugün ha yarın diye diye son haftaya geldik. Kaç zamandır buraya da başlık açacaktım ama üşendim durdum :) Ne iyi etmişsin. Müthiş bir fiyat!

Hangilerini alıyorsun?

Bence de iyi fikir Bülent.
Yurt dışında insanlar yavaş yavaş seçici olmaya başladı gibi. Başlangıç fiyatı olarak bence de iyi o fiyat. Ama belki 2 aya uzatın onu, çünkü kulaktan kulağa o kadar kısa sürede yayılmıyor bu tip haberler.
Resmi yayın tarihi belli olunca haber et, Twitter, FriendFeed gibi yerlerden de duyuru yapalım.

BoraUslusoy' Alıntı:
...Hangilerini alıyorsun?
Reverb, Linear EQ ya da Multiband Compressor'lar konusunda ihtiyacım olmadığı için ben şunları aldım:
Vintage Tube Compressor/ Limiter Model 670
Vintage Tube Program Equalizer

Sonra şunları ekleyeceğim:
Opto Compressor
Brickwall limiter
Classic Clipper

(İlk plugini IK sitesinde register edeli 1 ay falan oluyor, bugün herhalde diğerlerini de indirir, denerim)

Promosyonda 4+1 singles ve +1 reverb kuralı varmış, eh, CSR Hall da gelecek mecburen (!). :p

İlk baştaki ikili bence UAD pluginleriyle kafa kafaya, ama UAD kartları ve pluginleriyle uzun süre çalışmadım, çok iddialı konuşmayayım. Ben native plugin delisiyim, o yüzden iyi oldu bu.

Ekleme: UAD forumlarında birileri "blind test" yapmış bile:
http://studionu.com/uadforums/viewtopic.php?f=2&t=12360
Aslında örneklenen donanımların farklı aletler oluşu; birerbir karşılaştırma yapmayı imkansızlaştırıyor (çünkü donanım Fairchild'ların hiçbiri birbirinin aynı sonik kimliğe sahip değilmiş), ama UAD pluginiyle IK plugininin sesini "birbirine yakın" bulanlar çoğunlukta gibi...

İlter Abi, başlık için çok teşekkürler öncelikle.. +1 reverb dedikleri sadeece CSR Hall değil mi; örneğin benim ihtiyacım olan CSR Room ama opsiyonda yok galiba.. CSR Hall ile de parametrelerle oynayarak vokal üzerinde oda reverb'üne yakın benzer bir ses alabilirmiyiz, yoksa tamamen farklı amaçlara mı yönelik bu ikisi (CSR Hall ve CSR Room)..
İkinci olarak da Classic Clipper'ın, limiter'a göre daha transparan olmasının yanında, kullanımda başka ne tür bir değişikliği-amacı vs.'si var? Teşekkürler..

Evet, sadece CSR Hall paketin içinde.
CSR'lardan hiçbirini kullanmadım, bilemiyorum ne kadar esnektir Hall.
Ama demosunu indirip denemek bedava:
http://www.ikmultimedia.com/csr/download/

Peak Clipping'i, miksin genel RMS'inin kabul edilebilir seviyelerde olup da, peak'lerinin oyunbozanlık yaptığı durumlarda kullanıyorum ben. En azından aletin yaptığından anladığım bu, ve bu şekilde kullandığımda sonuç iyi oluyormuş gibi geliyor.
Yani miks "doygun" diyelim, ama 1-2 dB daha sıkıştırıp -0.1 (ya da -0.2) tavanına ulaşırken RMS'i -10/-9 seviyesine çekebilmek istiyorum; ama kick'ler çıkıntılık ediyor... o durumda (varsa) peak limiter'ın ya da peak clipper'ın yuvarlatma ayarını da (Clipper'da `slope` denmiş) eldeki materyale uygun şekilde ayarlayarak sadece bu peak'lere müdahale ediyorum.

Brickwall Limiter'ların işi kurtardığı durumlar da var, ama miksler ve özellikle kick tonu seçimleri o kadar doğru olmuyor genelde.
Hatta bazen önce transient shaper gibi bir naneyle düzeltip, ondan sonra mastering'e geçmek gerekebiliyor. Yoksa mikse kick ekle, vesaire, uğraş dur saatlerce...

İlter abi, cevap için teşekkürler; verdiğin örnekler cuk oturdu..

Listemi oluşturdum sayılır ancak Linear Phase Equalizer mı yoksa onun yerine Classic T-RackS Compressor mü alsam bilemiyorum.. Vintage Tube Compressor ve Opto'yu almak istiyorum ancak 3 tane compressor de benim çalışmalarımı bulandırır-dağılırım gibime geliyor.. Senin düşüncen nedir bu konuda? Hangisi daha makbul senin duyumuna ve tecrübene göre ?

1.Brickwall
2.Vintage Tube Compressor
3.Classic T-RackS Equalizer
4.CSR Hall kesin, ancak son ikisinde çelişkideyim..

Linear Phase Equalizer ve opto mu alsam, yoksa Linear ve Classic compressor mu? Ya da Linear'ı bırakıp Vintage tube'ün yanında 2 compressor daha mı alsam? Kafam kazan oldu, yardım.. :?

Ben onceki hafta Fairchild, Pultec, Opto Compresor, Linear EQ, Brickwall Limiter ve Classic Reverb Hall'i aldim, velhasil hala adam gibi test etme firsatim olmadi.
Pultec ile Fairchild'i azicik kurcaladim, kulagima bayagi hos geldi.
Hem VST, hem de RTAS pluginler dolayisi ile hem Protools, hem de Sonar ve Reaper ile kullanilabiliyor o bakimdan cok guzel :)

BubbleTrouble' Alıntı:
...Linear Phase Equalizer ve opto mu alsam, yoksa Linear ve Classic compressor mu? Ya da Linear'ı bırakıp Vintage tube'ün yanında 2 compressor daha mı alsam? Kafam kazan oldu, yardım.. :?
Bence LP EQ ile Opto'yu seç.
Aslında buna şimdi karar vermen de gerekmiyor. 1 plugini al şimdi, IK sitesinde register et ay sonundan önce, diğerlerini sonra indirirsin. Bir yere kaçmıyorlar.
Her birinin 10 günlük demo süresi var, indir kullan.

Bu arada neden Vintage Tube EQ yerine Classic T-RackS EQ düşünüyorsun? `Vintage Tube` dediği, Pultec emülasyonu (simülasyonu?).

Burak' Alıntı:
Ben onceki hafta Fairchild, Pultec, Opto Compresor, Linear EQ, Brickwall Limiter ve Classic Reverb Hall'i aldim, velhasil hala adam gibi test etme firsatim olmadi...
Ben de ilk ikisini kurabildim sadece. :)
Vokal kesip biçiyorum 2 haftadır, zaman bulamadım ötekileri indirmeye.

Abi Classic Eq daha görsel diye tercih edeyim diyordum; bir de zincirde herşey tube (hardware mic, preampli, softwareler aynı şekilde tube emülasyonu şeklinde) biraz baydı herhalde ama Pultec'in de meraklısı çok onu bir deneyip öyle karar vereceğim..

Birkaç gün daha beklersek 1x7 olma ihtimali var mı diyorum kendi kendime :)

Biz de bugün aldık:
670 Comp
Vintage Program EQ 1A
Linear Phase EQ
Opto Compressor
Metering
ve mevcut olmasına rağmen mecburen CSR Hall.

Hayırlı olsun abi, ben denemelerdeyim hala.. Benim listem de metering hariç sizinki ile aynı olacak gibi görünüyor :)

İlter abiye inat 1x7 bekliyorum, çingene star mixlicem :lol:

BoraUslusoy' Alıntı:
Biz de bugün aldık:
...
...
Linear Phase EQ
...
Linear Phase EQ'yu dün denemeye başladım, epey iyi sesi var.
Bugün bir demonun mastering'inde kullanacağım ama, şu ana kadar aletin dediğini yaptığını söyleyebilirim.

BubbleTrouble' Alıntı:
Hayırlı olsun abi, ben denemelerdeyim hala.. Benim listem de metering hariç sizinki ile aynı olacak gibi görünüyor :)

İlter abiye inat 1x7 bekliyorum, çingene star mixlicem :lol:

size de karar vermede kolay gelsin. Aman dikkat süre bitti bitiyor.

ilterocktive' Alıntı:
BoraUslusoy' Alıntı:
Biz de bugün aldık:
...
...
Linear Phase EQ
...
Linear Phase EQ'yu dün denemeye başladım, epey iyi sesi var.
Bugün bir demonun mastering'inde kullanacağım ama, şu ana kadar aletin dediğini yaptığını söyleyebilirim.

Linear Phase EQ almak MMA'daki çalışma arkadaşım, tonmaister Mert Medeni'nin kararı idi.

Mert doğru karar vermiş Bora.

Sabah bitirdim masteringi. Sinyal yolunda sırasıyla sadece Nuendo'nun Vintage Compressor'ü (buss compression gibi çalışan bir ayar), TRackS3 Lin Phase EQ ve TRackS3 Brickwall Limiter vardı.
Bazen bu liste epey kalabalık olur ama, bu sefer hem elime gelen miks güzeldi, hem de bu işlemciler bayağı iyi.

Linear Phase EQ bayağı iyi. PSP'nin Neon HR'ından da daha az cpu kullanıyor.
Muhtemelen Algorithmix'in Linear'larına kalite olarak yaklaşamaz ama, tipik bir ITB mastering'de az gecikmeli olarak kullanmak için çok daha pratik.

Geri