[Eski] i-mac hakkında ??

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Harun

Yeni üye
Barış abi acaba i-mac i servise götürsem PCI'dan t1 bağlantıyı söktürüp agere taktırtmam mümkün mü acaba. teknik olarak böyle bir işlemin yapılması olası mıdır. ?? çünkü hiç bişeyle bu sorun çözülmedi. sürekli kesiliyo ses.. çok sinir bozucu.. gerçi yarın onları arıcam ama pek bişey anlayacaklarını sanmıyorum.

Hiç bir şey anlamayacaklarına bende bahse girebilirim. Teknik müdürlerine kadar ulaştım ancak stüdyonun kuruluş aşamasında digi'nin PCIx kartları ile uyumlu olup olmadığı konusunda kimse bilgi verememişti.

Levent

valla bu iş acaip bi hal aldı.. yani firewire bağlantıyı bulan bu adamlar. sorun çıkaran yine bunlar. ve çözecek kapasitede teknik elemanları yok.. delirmemek mümkün değil.. pc sorunlu diye gidip 5-6 katı masraf yapıp mac alıyoruz ama çalışmıyo.. nasıl rezilliktir bu anlam veremedim. kaybettiğimiz zaman hepsinden beter. 3 hafta oldu LCD tv gibi masada duruyo alet. hiç bi şeye yaramıyo.

Dünyadaki bütün aletlerin birbiriyle ahenkli bir şekilde çalışacaklarını düşünmeyelim. Sistem kurarken içini dışını araştırıp kurmak gerekiyor.
Özellikle son zamanlardaki Apple bilgisayarların (intele geçtiketen sonra) modelleri arasında çok farklar var.

tabi öyle de apple deyince zaten sorunların ortadan kalkacağını düşünüyoruz.. yani pcden sonra apple rahatlık diye düşünüyoruz.. ama hiç akla gelmeyecek bi aksilik bu. yani firewirede uyumsuzluk akla gelecek bi konu değil. problem bu..

Harun,

Şimdi gördüm yazını. Bana bir şekilde benim bölüme yeni bir şey asıldığında mesaj gelmiyor.

İstersen ben bi RME ye yazayım. Bana hem MAC'in modelini tam olarak, hem de nasıl testler yaptığını ve çalışmadığını yazar mısın?

BB

barış abi biraz geç bir cvp oldu sanırım. uzun zamandır giremedim siteye. imaclerde sorun hallediliyor ama sadece macos x kısmında.. yani eğer windows kurulacaksa olmuyor abi.. o yüzden ben makineyi değiştirdim. pro aldım başka ihtimal kalmadı. şimdi de herkese iletmeye çalışıyorum.. imacler çalışmıyo. yani profesyonel ekipmanda sorunlu. ve bilerek yada bilmeyerek bilmiyorum ama macin hatası.. diğer sürümlerde değiştirilmesi için international sayfaya yazı gönderdim değerlendirmeye alındı. genel müdürlükle de konuştum. ama şu an için bi çözüm yok. almak isteyenler bi rdaha düşünmeli.. saygılar.

Barış abiniz iyi niyet gösteriyor ama ona Mac teknik servisi muamelesi yapmayalım arkadaşlar. Buradan devam edelim.

Harun,

Türkçe durumuna dikkat et lütfen. Dikkat et ki senden sonra okuyacak insanlar neden bahsettiğini anlasın. Hassasiyetin için şimdiden teşekkürler.

bu konu ile ilgili daha önceden telefonlaştığımız için barış abiye danışıyorum. mac'ten ziyade ses kartımın RME olmasıdır Barış Abiye ulaşma amacım. şu anda mac'ler de yaşanan ciddi bir sorun olduğu için bilgilendirmek istedim kullanıcıları yada almayı düşünenleri. amaç bu yani.. zaten gelişmelerden benim de haberim olursa iyi olur demişti Barış abi. o sebebten yani..! Türkçe konusunu da anlayamadım ama ilgin için teşekkürederim.

konu şu ki.
yeni nesil imac'lerin üzerine T1 chipsetli bir PCI kart takılmış. firewire veri yolunda kullanılan bu kart eski sistemde kullanılan AGR kartlar mantığında çalışmıyor. bu sebeble firewire bağlantı ile kulanılan bir çok ekipmanda, özellikle profesyonel ekipmanlarda sorun çıkartıyor. araya bir firewire hub eklendigi zaman (ki buda belli marka HUBlar da sonuç veriyor) macosx işletim sisteminde sorun çözülür gibi oluyor. Fakat mac üzerinde windows işletim sistemi çalıştırılmaya kalktığınızda windows işletim sistemi hardware'inizi yine görmüyor.
şonuç itibari ile uzun araştırmalar sonuçunda bu konuya APPLE'in kısa vade de bir çözüm sunamayacağı ortaya çıktı. bu sorunu APPLE'a iletttim, yeni üretim imac'ler de değişikliğe gidilecek. tekrar AGR chipset kullanımına dönülecek.. yani yeni nesil imac'ler firewire bağlantıda sorunludur. tercih edilmemelidir. MacPro'lar da böyle bir sorun yok çünkü üzerlerinde ki chipset yeni modellerde de AGR. ilgilenenlere saygıyla..

harun sorunu çıkaran chipset agere...eski modellerde texas kullanıyorlardı,yeni nesillerde agere ye geçtiklerinden beri sorunlar başladı 2006 itibarı ile..fakat bu standart bir sorun değil firewire iletişimi yapan ses kartları için...tek başına agere chipset kullanan modeller de nadiren sorunlar çıkıyor, fakat agere kullanan ve aynı anda ATI RADEON un 9000/9001 IGP ve modelini su an hatırlayamadığım (950 olabilir) başka bir video chipsetini kullanan makinalarda sorun sabit(Bazı nesil Macbook Pro lar)..her ihtimalde sorun yaşıyorsun ve düzelmiyecek...ilk nesil intel macbooklardan beri agere kullanılıyor...bazıları sorunlu çalışıyor ki buda ses kartı modelinin driverlarının agere ile uyumsuzluğu sonucu oluşuyordu..Fakat bu sorunların çogu firmaların yeni driverları ile büyük ölçüde çözüldü...Bazıları çözülemedi..

Sonuç olarak iş biraz pc mantığına döndü...Kurmayı planladığın setup ı önceden araştırmak lazım...(2.nesil beyaz 2006 öncesi macbook kullanacaksan seçebileceğin ses kartları xxx...2006 sonrası ise xxx...MBP ise xxx.. fakat aluminium MBP ise xxx...bunları logic ile kullanacaksan tiger da kal,ableton ise leoparda geç ama 2.security update ini yapma vs....gibi)

Ama her ihtimalde bütün bu sorunları başlatan agere chipset...o yüzden tek bir mac modeli hakkında çalısır yada çalışmaz demek çok kesin bir kural olamıyor maalesef artık...

evet..çünkü apple eski kasa macbookların çoğu audio cunun ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladığını gördüğü için yeni nesil alacakları MBP ya yönlendirmeye çalışıyor gibi..bence su sıralar audio için alınacak en mantıklı makina fiyat/performans açısından 2 ghz ve üstü eski macbooklar..

doğru cihpsetleri yanlış yazmışım.. şu anda yeni imaclerde T1 geçiliyor.. sanırım önümüzdeki yıl üretilecek imaclerde bu sorun ortadan kalkacak.. apple'dan böyle bir yazı aldım. ana sayfalarındaki forumlarda bu konuya değiniyorlar. şu anda mac pro'ya geçtim hem macte hemde windows ta sorunsuz kullanıyorum.. hiç bir hardware i seçmiyor. galiba apple bilgisayar seçiminde zorunlu bir yönlendirme yapmaya çalıştı tabi bu ticari ahlak açısından ne kadar doğru tartışılır. aradaki fark ciddi çünkü.

Selamlar Harun Bey. Bu başlığı imac aldıktan sonra görmem pek hoş olmadı fakat digi002 leopard da şu an sorunsuz çalışıyor. xp deki işlerimi pc de yaptığım için imac e Windows kurmadım. Umarım ilerleyen zamanlarda sizinki gibi bir sıkıntıyla karşılaşmam. İyi çalışmalar.

digitolia' Alıntı:
evet..çünkü apple eski kasa macbookların çoğu audio cunun ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladığını gördüğü için yeni nesil alacakları MBP ya yönlendirmeye çalışıyor gibi..bence su sıralar audio için alınacak en mantıklı makina fiyat/performans açısından 2 ghz ve üstü eski macbooklar..

Macbooklarda FireWire yok mu? E benim gördüklerim ne acaba? Teknik özelliklerin olduğu sayfada da var diyor işte adres : http://support.apple.com 'dan "macbook spesifications" diye arattım ve hepsinde firewire olduğunu yazıyor.

Geri